آموزش‌های عالی کشور با سیاست‌های اقتصاد مقاومتی همخوانی ندارد/ اختصاص 1600 میلیارد تومان تسهیلات به دانشگاه‌ها/ وزیر علوم باید زودتر معرفی شود

مازندشورا: رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آموزش‌های عالی کشور با سیاست‌های اقتصاد مقاومتی همخوانی ندارد، گفت: باید انگیزه در دانشجویان را افزایش داد و ایده‌های کارآفرینی را گسترش داد، باید مرزهای دانش را درنوردید.

مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان بابلسر، محمدمهدی زاهدی صبح امروز در هشتمین سمینار ابرساختارهای جبری و ریاضیات فازی در دانشگاه مازندران در بابلسر، اظهار کرد:  با بهره‌گیری از بصیرت عاشورایی می‌توان ادامه مسیر زندگی را جهادگونه انتخاب کرد.

وی بیان کرد: سال 1371 مقاله‌ای به زبان ایتالیایی پیدا کردیم و از همان جا خشت نخست ابرساختارها شروع شد و کاربردها را در دانشگاه ابتدا از کرمان و سپس استان‌های دیگر فراگیر شد و ادامه یافت.

 رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه جهاد علمی می‌تواند کاری با ارزش باشد که مسیری جدید در مسیر پیشرفت و شعله‌ور شدن جریانی علمی شود، اضافه کرد: یکی از اهداف مهم این سمینار پیداکردن علاقه‌مندان این حوزه بده و پیدا شدن ایده‌های جدید در دستور کار است.

زاهدی با اعلام اینکه نگاه ما در آموزش عالی نسبت به دهه گذشته متفاوت است، باید در این بخش خانه تکانی جدی داشت، تصریح کرد: باید آمایش سرزمینی را جدی گرفت، هم‌اکنون انجام دادن آمایش سرزمینی اجباری است.

وی با بیان اینکه آموزش‌های عالی کشور با سیاست‌های اقتصاد مقاومتی همخوانی ندارد، اظهار کرد: باید انگیزه در دانشجویان را افزایش داد و ایده‌های کارآفرینی را گسترش داد، باید مرزهای دانش را درنوردید.

 رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه وضع آموزش عالی در چهار سال اخیر به‌دلیل عدم ثبات مدیریتی وضع نامطلوبی داشته است، اظهار کرد: وزیر جدید علوم، تحقیقات و فناوری باید زودتر بر سر کار بیاید، آمایش سرزمین براساس توانمندی‌ها و ظرفیت‌های منطقه‌ای، استانی و ملی را در نظر می‌گیرد.

زاهدی بیان کرد: ممکن است در زمان اجرا با اتفاقات سیاسی مواجه شود، ممکن است سیاسیون منطقه‌ای در برابر اجرای آمایش سرزمین مقاومت‌هایی داشته باشند، باید به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی و عمل کرد که اموزش‌ها به سمت آموزش مهارتی پیش برود تا دانش‌آموختگان از بابت شغل آینده خیال‌شان راحت باشد.

وی با تأکید بر اینکه باید 70 درصد آموزش عالی به سمت آموزش مهارتی برود، خاطرنشان کرد: در نهایت به آمار 50 درصد برسد که هم اکنون حدود 19 درصد است که این آمار در کشور آلمان 90 درصد است و  وضعیت وزارت علوم باید زودتر تعیین تکلیف شود و پس از استقرار آمایش سرزمین را در دستور کار داشته باشد.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی یادآور شد: در برنامه ششم برنامه اعتبارات خوبی برای دانشگاه‌ها دیده شده و بستر را به خوبی برای دانشگاه‌ها فراهم کرده است.

زاهدی با اشاره به اینکه دانشگاه‌های بی‌پول از بی‌تدبیری مدیران خود ضربه می‌خورند، افزود: صنعت می‌تواند به جای مالیات به دولت 10 درصد را در همین مسیر هزینه کند، همت اساتید و روسای دانشگاهی می‌تواند بهره‌وری از این مسیر را به خوبی محقق کند.

وی ادامه داد: هزار و 600 میلیارد تومان تسهیلات برای تجهیزات دانشگاهی با دو سال تنفس و اقساط بر اساس درآمد در نظر گرفته شده است.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در بحث ابرساختارها و دیگر ساختارها در ریاضی باید از مقاله برای مقاله رد شد و به سمت انگیزه‌ها برای بررسی ارتباطات این علم و علوم دیگر و کاربرد مشهود حرکت کرد، اضافه کرد: باید از بررسی صرف درون ابرساختارها و بررسی خاصیت‌های درونی خارج شد و به داشته‌های بیرونی نیز رسیدگی کرد و سعی شود زوایای جدید و پشت صحنه های ابرساختارهای ریاضی بررسی شود.

زاهدی در پایان گفت: دانشجویان و اساتید در این زمینه بین رشته‌ای کار کنند و ارتباط این محور با سایر رشته‌ها را مورد بررسی قرار دهند تا بتوان در مسیر پیشرفت و توسعه بیش از پیش گام‌های جدی برداشت.

86022/ج

آموزش اینکه تحقیقات زاهدی کمیسیون آمایش بررسی شورای اسلامی اشاره اظهار ادامه می‌تواند سرزمین ابرساختارها زودتر دانشگاه‌ها منطقه‌ای سیاست‌های دانشجویان اقتصاد سرزمینی مهارتی اساتید مقاله آموزش‌های ریاضی دانشگاهی دستور برنامه اضافه تسهیلات  رئیس دانشگاه ابرساختارهای سمینار تومان میلیارد پیشرفت بابلسر مقاومتی همخوانی ندارد ایده‌های