تحقق اقتصاد مقاومتی، اولویت برنامه های مدیران اجرایی تنکابن

مازندشورا: نوشهر – ایرنا – تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی در اولویت برنامه های مدیران دستگاه های اجرایی در تنکابن قرار دارد و آنها می کوشند تا با اقدامات خود افزایش اشتغال و تولید را در این شهرستان رقم بزنند.

مازندشورا: سال 96 با تعبیر حکیمانه رهبر معظم انقلاب همچون سال 95 به نام سال اقتصاد مقاومتی اما این بار به عنوان سال تولید و اشتغال نامگذاری شده است و این امر از آنجا ناشی می شود که اقتصاد با محوریت تولید و اشتغال در هر صورت و در هر حالت به عنوان مهمترین ، اساسی ترین و کاربردی ترین راه حل در توسعه هر جامعه و کشور محسوب می گردد بطوری که سایر مشکلات در پناه رونق تولید و افزایش تولید به حداقل ممکن کاهش خواهند یافت.
در شرایط کنونی یکی از مهم ترین مشکلاتی که اکثر قریب به اتفاق خانواده های ایرانی با آنها مواجه اند بیکاری حجم فزاینده جوانان دانش آموخته رشته های مختلف دانشگاه و یا آینده مبهم شغلی جوانان درحال تحصیل می باشد که عملاً عرصه را بر خیلی از خانواده ها تنگ کرده است.
شاید برای اشتغال دهها راه حل ذکر گردد اما یک موضوع در این بین کاملاً آشکار است و آن هم این که افزایش اشتغال فقط با رونق تولید در تمامی بخش های اقتصادی به ویژه بخش های بزرگ کشاورزی ، صنعت و زیربخش های وابسته به آن امکان پذیر است بطوری که تمامی سرمایه گذاری ها باید در این زمینه ها متمرکز گردد.
برای رونق تولید با توجه به ضرورت اقتصاد مقاومتی قبل از هر اولویتی ابتدا باید به توانمندیها و قابلیتهای داخلی تکیه نماییم و راه را بر ورود و انواع و اقسام کالاهایی که امکان تولید آن درداخل کشور وجود دارد ببندیم .
استان مازندران با مساحتی حدود دو میلیون و 352 هزار هکتار که یک میلیون و 107 هزار و 255 هکتار آن جنگل، 766 هزار و 745 هکتار مراتع و 478 هزار هکتار اراضی زراعی و باغی است قابلیت های بسیار بالایی جهت تولید و اشتغال برخوردار است.
حجم تولید محصولات کشاورزی در مازندران به 6 میلیون تن در سال رسیده و میزان اشتغال‌زایی آن در سال گذشته سهمی 30 درصدی را به خود اختصاص داده است.
تولید برنج در مازندران گردش مالی 5 هزار میلیارد تومانی را به خود اختصاص داده و اراضی باغی استان نیز گردش مالی 3 هزار میلیارد تومانی در سال دارند.
این استان دارای 700 هکتار اراضی تولید انواع گل و گیاه است که از این مقدار 500 هکتار به صورت فضای باز و 200 هکتار به صورت گلخانه‌ای وجود دارد.
2 هزار و 300 واحد تولیدی پرورش مرغ گوشتی در استان وجود دارد که 11 درصد از تولید گوشت سفید کشور را به خود اختصاص می‌‌دهد.
شهرستان تنکابن با جمعیت 162 هزار نفری نیز یکی از شهرهای غرب مازندران است که با داشتن 5 هزار و 824 هکتار زمین زیر کشت برنج ، 16 هزار و 196 هکتار باغ مرکبات ، 3 هزار هکتار باغ کیوی ، یک هزار هکتار باغ چای ، 578 هکتار باغ های میوه سردسیری و خشک ، 375 هزار راس دام باتولید سالیانه 9 هزار تن شیر و 3 هزار تن گوشت قرمز و 32 واحد پرورش مرغ گوشتی با تولید سالیانه 5 هزار تن گوشت سفید دارای ظرفیت بالای تحقق اقتصاد مقاومتی است .
همچنین این شهرستان دارای 33 هزارو 778 کلنی کندوی زنبورعسل باتولید 403 تن عسل در سال ، 50 واحد گاوداری شیری صنعتی ، 187 واحد گاوداری شیری کوچک روستایی با ظرفیت یک هزار و 742 راس ، 14 واحد گاوداری پرواری به ظرفیت 300 راس و 5 واحد پرورش مرغ مادرگوشتی با ظرفیت 182 هزار قطعه ، اقدامات موثری در زمینه تحقق اقتصاد مقاومتی و ایجاد اشتغال در سال جاری صورت داده است.
رییس صندوق کارآفرین امید تنکابن پیرامون آخرین میزان پرداخت تسهیلات و اشتغالزایی در این شهرستان گفت : در سال 96 از محل تسهیلات خود اشتغالی 58 مورد با مجموع 501 میلیون تومان پرداخت شده است.
افراسیاب سلطانی با بیان اینکه از محل تسهیلات سرمایه در گردش 15 مورد پرداختی به میزان 138 میلیون تومان انجام گرفته است ، افزود : از محل تسهیلات کارفرمایی نیز تعداد 2 پرداختی با مجموع 200 میلیون تومان و از محل بند (د) تبصره 16 قانون بودجه 8 مورد تسهیلات خرید خودرو به میزان 240 میلیون تومان به فرزندان مدد جویان کمیته امداد پرداخت شده است.
وی اظهار داشت : از محل امضای تفاهم نامه با یک شرکت تولید کننده و صادر کننده کاکتوس 25 پرونده با تسهیلاتی به میزان یک میلیارد و 250 میلیون تومان در دست اقدام است .
سلطانی با بیان اینکه از محل صندوق توسعه ملی طرح تسهیلات برای اشتغال روستا محور در دستور کار قرار دارد ، خاطرنشان کرد : راهبرد این صندوق در شهرستان اجرای طرح هر روستا یک محصول و روستای بدون بیکار است که در مرحله شناسایی روستاهای هدف قرار داریم که دارای مزیت رقابتی و ظرفیت تولید بازار محور هستند.
رئیس اداره شیلات شهرستان های تنکابن و رامسر طرح‌های پرورش ماهی در قفس و توسعه آبزی‌پروری را از برنامه‌های اقتصاد مقاومتی دانست و گفت : با اجرای این طرح در بازه زمانی چهار ماهه در سال گذشته 90 تن برداشت ماهیان سردآبی در تنکابن و رامسر صورت گرفته است.
رضا فلکی مقدم استقبال سرمایه گذار خصوصی در این طرح را خوب ارزیابی کرد و اظهار داشت : برای ایجاد هر قفس سرمایه ای معادل 100 میلیون تومان نیاز است که این سرمایه گذاری در ابعاد وسیع تر و با تعداد بیشتر قفس ها حتی به کمتر از این مقدار خواهد رسید.
وی خاطر نشان کرد : برای یک مزرعه پرورش ماهی حداقل 5 نیرو نیاز است در حالی که هر قفس دریایی نیاز به استفاده از دو تا سه کارگر برای فعالیت های متفاوت روزانه دارد که این خود کمک به اشتغال جوانان منطقه را فراهم خواهد آورد.
فلکی مقدم به موانع پیش روی اجرا و انجام این طرح نظیر تسهیلات ، ضمانت ها و دریافت وثیقه اشاره کرد و بیان داشت : مشکلات این بخش معطوف به بانک‌ها و اهدای تسهیلات با نرخ سود 18 درصد است که در بازپرداخت، سرمایه گذار دچار مشکل می شود.
رئیس اداره شیلات شهرستان های تنکابن و رامسر با بیان اینکه 25 نفر در صف انتظار برای احداث فعالیت های آبزی پروری در تنکابن قرار دارند، تصریح کرد : مجوزهای کسب شده این نفرات مربوط به چند سال اخیر بوده و اکنون هیچ مجوزی برای این امور داده نخواهد شد و اجرای این طرح ها در مناطق جنگلی دوهزار و سه هزار نیز ممنوع اعلام شده است.
وی ضمن بیان این که رفع موانع تولید برای خدمات شیلات در عمل امکان پذیر نیست و موانع متعددی نظیر موانع بانکی، مشکلات و تنشهای آبی منطقه، محیط زیست و منابع طبیعی برای واگذاری زمین وجود دارد خواستار ورود و نگاه ویژه دولت و مسئولان دست اندرکار و هم افزایی بین نهادها و ارگان های ذیربط برای تسهیل و برداشتن موانع موجود در آبزی پروری و پرورش ماهیان دریای خزر شد.
مدیر کمیته امداد امام خمینی (ره ) تنکابن میزان اعتبار تخصیصی به شهرستان در سال 96 را 4 میلیارد و 959 میلیون تومان اعلام کرد و افزود : تاکنون 33 پرونده در این زمینه با بانک ارسال شده و 24 پرونده دیگر نیز در شرف تکمیل جهت ارسال به بانک می باشد.
وی با بیان اینکه 22 نفر تسهیلاتی با مجموع 225 میلیون تومان از محل تسهیلات امدادی دریافت داشته اند ، خاطرنشان کرد : تاکنون از محل بند (د) تبصره 16 تعداد ده نفر در مجموع 68 میلیون تومان تسهیلات دریافت نموده اند.
رییس بهزیستی شهرستان تنکابن نیز در این زمینه گفت : تاکنون در مجموع 930 میلیون تومان اعتبار به این دستگاه اجرایی ابلاغ شد که به طور کامل تخصیص یافت.
حمید رضا حبیب الهی با بیان اینکه در سال 96 به دو مهد کودک و یک مرکز مشاوره ژنتیک مجوز فعالیت داده است ، افزود : با راه اندازی این سه مرکز زمینه اشتغال 13 نفر فراهم گردید.
وی اظهار داشت : تاکنون 56 مورد با مجموع تسهیلات 730 میلیون تومان به بانک های عامل معرفی شدند که از این تعداد 28 نفر تسهیلاتی با مجموع 370 میلیون تومان دریافت نمودند.
فرماندار ویژه شهرستان تنکابن نیز توجه به اقتصاد مقاومتی را راه برون رفت کشور از مشکلات اقتصادی دانست و گفت : تولید و اشتغال دو رکن اساسی تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی است و در نهایت پیاده سازی اقتصاد مقاومتی از مسیر حمایت از تولید داخل و استفاده از نیروی کار جوان داخلی و تقویت و پشتیبانی از بخش خصوصی می گذرد.
سید امیر حسینی جو در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : تلاش برای مقاوم سازی اقتصاد کشور ثمره اقتصاد مقاومتی است و برای مقاوم شدن اقتصاد ایران در برابر هجمه‌ها و توطئه‌های دشمنان خارجی باید تولیدکنندگان بومی و صنایع داخلی حمایت شوندو شرایط کار برای آن‌ها فراهم شود.
وی با بیان اینکه روحیه جهادی ، تدبیر و برنامه ریزی مناسب لازمه تحقق اقتصاد مقاومتی است ،اظهار داشت : اقتصاد مقاومتی از رهگذر اقتصاد مشارکتی حاصل می شود و از این رو تمام برنامه ها در اقتصاد مقاومتی باید با حضور فعال آحاد ملت همراه شود.
حسینی جو خاطرنشان کرد : مدیران دستگاه های اجرایی در این شهرستان با نگاه توسعه محور و با همکاری و تعامل همه جانبه تلاش دارند تا در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی برنامه های خود را اجرایی نمایند.
شهرستان 162 هزار نفری تنکابن در غرب مازندران واقع است.
خبرنگار : علیرضا پورعلم ** انتشار دهنده : حسن فلاحتی
1602/7513/1654

اقتصاد

اقتصاد مقاومتي

توسعه و اشتغال

تنكابن

اقتصاد توهیلیلیارد اجرایی اظهار تعداد افزود تاکنون برنامه استان پرداخت صندوق جوانان فعالیت رامسر شیلات تسهیلاتی خاطرنشان اجرای امکان فراهم گاوداری اختصاص دارند اراضی پرونده داخلی خبرنگار اداره اعلام روستا مقاوم دستگاه اعتبار دانست حمایت استفاده ارسال خصوصی ماهیان منطقه حسینی پروری مدیران گذشته افزایش تومانی مقدار گوشتی حداقل شرایط تمامی کشاورزی گذاری انواع خانواده بطوری باتولید گرفته پرداختی تبصره کمیته امداد اقتصادی سلطانی سالیانه ایجاد اساسی عنوان کننده