مازندران عاری از بیماری آنفلوانزای حاد پرندگان

مازندشورا: ساری-ایرنا- مدیرکل دامپزشکی مازندران گفت که هیچ موردی از بیماری آنفلوانزای حاد پرندگان در این استان مشاهده نشده است و اخباری که در برخی از رسانه ها منتشر شده مربوط به گذشته است.

مازندشورا: دکتر سید حسین رضوانی عصر روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگارایرنا افزود : هیچ گونه تلفات پرندگان اعم از طیور صنعتی و پرندگان مهاجر در تالاب ها و آبگیرهای این استان گزارش نشده است.
وی با تاکید دوباره که اخبار شناسایی کانون آلوده به ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در مازندران تکذیب می شود، خاطر نشان کرد: این موضوع مربوط به گذشته است .
وی در عین حال توضیح داد : هر چند با ورود نخستین گروه از پرندگان مهاجر زمستان گذران به مازندران نگرانی بروز بیماری آنفلوانزای مرغی وجود دارد ، اما همه تمهیدات و مقررات سختگیرانه در حال اجرا است.
به گزارش خبرنگار ایرنا اولین گروه از پرندگان زمستان گذران بر اساس اعلام محیط زیست مازندران اواخر شهریور ماه در تالاب ها و آبگیرهای این استان فرود آمدند. این گروه شامل حواصیل ، خوتکا ، باکلان ، کاکایی و کلیل هستند.
رضوانی توضیح داد: به همین منظور اداره کل دامپزشکی مازندران اعلام کرد که از این پس عرضه پرندگان زنده در بازارهای استان ممنوع است.
مدیرکل دامپزشکی مازندران در این باره گفت : به منظور حفظ سلامت عمومی و کاهش تلفات در طیور بومی ، از خرید و فروش طیور زنده و پرندگان مهاجر در بازارهای سنتی ، محلی و هفتگی جلوگیری و با متخلفان بهداشتی به شدت برخورد قانونی می شود.
وی افزود : ممنوعیت عرضه پرندگان زنده مصوبه ستاد آنفلوانزای استان مازندران است.
وی ، رعایت ضوابط و مقررات بهداشتی دامپزشکی و توجه ویژه به هشدارهای بهداشتی این مرجع را در کاهش بروز و شیوع انواع بیماری های مشترک بین انسان و حیوان موثر دانست و تاکید کرد : اجرای این مصوبه به همکاری بیش از پیش مراجع قضایی، نیروی انتظامی ، محیط زیست و سایر دستگاههای اجرایی استان نیاز است.
مدیرکل دامپزشکی مازندران گفت : باید استان را از نظر این بیماری پاک نگه داریم تا سرمایه گذاری در صنعت طیور حفظ و با درایت ، ضمن تولید اشتغال پایدار در این صنعت ، شعار سال 96 که از سوی مقام معظم رهبری نامگذاری شده محقق شود.
مازندران سالانه با تولید بیش از 180 هزار تن گوشت مرغ حدود 12 درصد گوشت سفید کشور را تامین می کند.
بیش از 2 هزار و 300 واحد مرغداری در این استان وجود دارد.
همه ساله در فصل پائیز و زمستان 90 گونه پرنده مهاجر زمستان گذران با جمعیت حدود یک میلیون بال به مازندران مهاجرت می کنند. این پرندگان یکی از انتقال دهندگان ویروس آنفلوانزای مرغی هستند و رعایت مقررات بهداشتی در شکار و عرضه همواره از دغدغه های مسئولان مازندران بوده است.
خبرنگار: سید رضا هاشمی کروئی ** انتشار دهنده: محسن حسن نیا
6990/1899

اجتماعي

دامپزشكي

آنفلونزاي پرندگان

مازندران

مازندران پرندگان استان آنفلوانزای دامپزشکی زمستان مهاجر بهداشتی بیماری گذران مقررات منظور تولید رعایت مدیرکل مصوبه بازارهای اعلام ویروس تلفات افزود رضوانی تالاب آبگیرهای توضیح تاکید گزارش خبرنگار