شرایط بحرانی آب‌بندان‌های سیمرغ

مازندشورا: فرماندار سیمرغ بابیان اینکه 18 قطعه آب‌بندان با سطح 500 هکتار در سطح شهرستان قرار دارد، گفت: چهار قطعه از آب‌بندان‌ها شرایط بحرانی دارند و در صورت لایروبی نشدن شاید نتوانیم آب کشاورزی سال زراعی جدید را تأمین کنیم.

مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان سیمرغ، مجتبی حبیب‌نژاد پنجشنبه‌شب در نشست ساماندهی آب‌بندان‌ها و منابع تأمین‌کننده آب این شهرستان، اظهار کرد: سیمرغ به جهت قرار گرفتن در پایین‌دست حوزه آبریز با مشکلات عدیده‌ای در فصول بارانی و کم آب روبه‌رو است.

وی افزود: با وجود این مشکل اقدامات مؤثری توسط فرمانداران سابق و مدیران مرتبط در جهت تأمین آب برای کشاورزان انجام شد.

فرماندار سیمرغ با اشاره به اینکه اولین جلسه ساماندهی آب‌بندان‌ها و منابع تأمین‌کننده آب شهرستان با حضور مدیرکل مدیریت بحران خردادماه برگزار و تصمیمات لازم اتخاذ شد، تصریح کرد: به علت فقدان اعتبارات مصوبات این جلسه تحقق پیدا نکرد.

این مسؤول ادامه داد: در سال 92 اقدامات لازم در خصوص سد لاستیکی در پایین‌دست حوزه شهرستان پیشنهاد و قرار به انجام این طرح شد، در سال 94 توسط فرماندار سابق این موضوع پیگیری و درخواست دوباره مطرح می‌شود.

حبیب‌نژاد با بیان اینکه مطالعات اولیه صورت گرفته و جانمایی سد لاستیکی مشخص می‌شود، تصریح کرد: قرار شد عملیات احداث سد لاستیکی در روستای دینه‌سر بخش مرکزی اجرا شود اما مرحله دوم احداث سد به دلیل عدم تخصیص اعتبارات تحقق پیدا نکرد.

وی افزود: مردم سیمرغ همواره دچار آسیب هستند و ضروری است با مطالعات انجام شد سد لاستیکی را در شهرستان داشته باشیم.

فرماندار سیمرغ با تأکید بر اینکه با تحقق این امر دغدغه و نگرانی مردم در بحث آب کاهش پیدا می‌کند، اظهار کرد: امیدواریم این موضوع در دستور کار آب منطقه‌ای استان قرار گیرد چراکه بالغ‌بر 3 هزار هکتار از اراضی شهرستان شالیزاری است.

این مسؤول ادامه داد: وجود این حجم اراضی شالیزاری نیازمند تأمین منابع آبی است که با در دستور کار قرار گرفتن مشکل آبی کشاورزان رفع می‌شود.

حبیب‌نژاد با اشاره به اینکه رودخانه تالار به جهت شرایط خاص در فصول بارانی سال طغیانی شده و به مردم و ساکنین در حاشیه رودخانه آسیب می‌رساند، تصریح کرد: حدود 20 کیلومتر از رودخانه تالار در مسیر شهرستان قرار دارد که طی سال گذشته با کمک‌های انجام‌شده پنج نقطه از نقاط آسیب‌پذیر لایروبی و بهسازی شد.

وی افزود: در محدوده شهری هم هشت نقطه بحرانی شناسایی‌شده که لازم است لایروبی این نقاط انجام شود.

فرماندار سیمرغ با بیان اینکه 18 قطعه آب‌بندان با سطح 500 هکتار در سطح شهرستان قرار دارد، اظهار کرد: چهار قطعه از آب‌بندان‌ها شرایط بحرانی دارند و در صورت لایروبی نشدن شاید نتوانیم آب کشاورزی سال زراعی جدید را تأمین کنیم.

وی ادامه: آب‌بندان‌ها از مسیرهایی هستند که می‌توانند آب را تأمین کنند اما به جهت اینکه دیواره‌ها مناسب نیستند با مشکل تأمین آب مواجه هستند.

حبیب‌نژاد با اشاره به اینکه ضروری است لایروبی آب‌بندان‌های روستاهای رکن‌کلا، سوخت آب‌بندان، زیارکلا و شیرخوارکلا هر چه زودتر انجام شود، تصریح کرد: شرایط زمانی هم ایجاب می‌کند سرعت عمل را بالا ببریم چراکه با بارندگی مواجه شده و دیواره سازی‌ها مقدور نخواهد بود.

وی در پایان به پل نیمه‌تمام ناحیه صنعتی سنگتاب اشاره کرد و گفت: تاکنون حدود یک میلیارد تومان برای این پل هزینه شده است که برای استفاده بهینه از این پل ارتباطی، باید تعیین و تکلیف شود.

به گزارش فارس، این جلسه با حضور عبدالله رضیان نماینده مردم سیمرغ در مجلس شورای اسلامی، محمدابراهیم یخکشی مدیرعامل آب منطقه‌ای مازندران و علی‌اصغر احمدی مدیرکل مدیریت بحران استان برگزار شد.

86036/ع

سیمرغ شهرستان اینکه تأمین فرماندار آب‌بندان‌ها تصریح لایروبی حبیب‌نژاد لاستیکی شرایط اشاره افزود ادامه بحرانی اظهار منابع رودخانه منطقه‌ای می‌کند دستور ضروری احداث اراضی تالار آب‌بندان مواجه شالیزاری مطالعات چراکه هکتار استان مدیریت گرفتن پایین‌دست تأمین‌کننده ساماندهی آب‌بندان‌های گزارش بارانی اقدامات اعتبارات مسؤول برگزار بحران کشاورزان مدیرکل موضوع