هاری سالانه 60هزار نفر در دنیا قربانی می گیرد

مازندشورا: ساری- ایرنا- نماینده سازمان بهداشت جهانی درامور هاری گفت: سالانه دست کم بیش از 60هزار نفر براثر ابتلا به بیماری هاری جان خود را از دست می دهند.

مازندشورا: خانم ' برنادت آبلا ریدر ' روز یکشنبه در حاشیه کارگاه بین المللی پایش و کنترل بیماری هاری در امل در گفت گو با خبرنگار ایرنا افزود: 40درصد از این افراد که جان خود را براثر ابتلا به این بیماری از دست می دهند، کودکان هستند.
وی با قدردانی از تلاش های ایران در امر پیشگیری در بیماری هاری ونیز اقدام های درمانی دراین بخش گفت، ایران اکنون به مدل های جهانی برای کنترل وپیشگیری از هاری نزدیک کشورهای پیشرفته رسیده و جای تبریک زیاد دارد.
نماینده سازمان بهداشت جهانی درامور هاری افزود: اینکه سالانه 60هزار نفر در جهان براثر ابتلا به بیماری هاری جان خود را از دست می دهند واین آمار در ایران 9نفر است، نشان می دهد که سیستم های بهداشتی وآموزشی در ایران ، اقدام های موثری دراین بخش داشته است.
خانم آبلا ریدر ادامه داد، وجود آزمایشگاه های خوب، پزشکان آموزش دیده و پتانسیل های زیادی که در ایران وجود دارد، خیلی امیدوارهستیم که درآینده بسیار نزدیک ایران هم به کشورهای اضافه شود که بیماری هاری را به طور کامل به صفر رسانده است.
وی ازدوستداران به حیوانات نیز خواست که در امر آگاه سازی واطلاع رسانی شهروندان به امر واکسینه کردن سگ وگربه که در خانه نگه می دارند، به طور منظم وبرنامه ریزی شده اقدام کنند، تا خطرات ناشی از این بخش نیز کاهش یابد.
رئیس مرکز بیماریهای مشترک حیوان و انسان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی کشور نیز در گفت وگو با ایرنا گفت: سالانه بیش از 170 هزار مورد حیوان گزیدگی در کشور گزارش می شود .
حسین عرفانی روز یکشنبه درحاشیه کارگاه بین المللی پایش وکنترل بیماری هاری در آمل افزود: بیشترین آمار مربوط به حیوان گزیدگی از نوع سگ های ولگرد است که از این حیث استانهای سیستان وبلوچستان وگلستان در صدر کشور قرار دارند.
وی با بیان اینکه درمان هرفرد مبتلا به بیماری هاری بیش از یک میلیون تومان برای کشورهزینه دارد، ادامه داد: سالانه بیش از 200میلیاردتومان از هزینه های پیش بینی نشده وزارت بهداشت ودرمان، صرف درمان وپیشگیری از این بیماری می شود.
رییس اداره بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی کشور با بیان اینکه یکی از مشکلات پیش روی تزریق واکسن هاری پرهزینه بودن آن است، ادامه داد: بیشترین گزارش بیماری هاری از مناطق روستایی و حاشیه شهرها است که موضوع مهم خود مراقبتی می تواند از شیوع این بیماری جلوگیری کند.
عرفانی با اشاره به اینکه 90 درصد عامل انتقال بیماری هاری ناشی از سگ های ولگرد است و وزارت بهداشت نیز دربرنامه هدفمند درصدد حذف این سگ ها است، گفت: وزارت کشور، شهرداری و دهیاری ها ونیز دامپزشکی از متولیان مستقیم در کنترل جمعیت سگ های ولگرد هستند که انتظار هست تلاش ها واقدام های عملی دراین امر داشته باشند.
وی با بیان اینکه اگر بتوان تا حدود 75 درصد سگ های صاحب دار را واکسینه کرد، می توان در امر پیشگیری موفقیت بالایی داشت، افزود: الگوهای موفق دراین زمینه برخی کشورها هستند که در امر واکسینه کردن با مشارکت خوب مردم صورت می گیرد.
عرفانی، با بیان اینکه در حال حاضر جمعیت سگ‌های ولگرد در بخش‌هایی از کشور کنترل نشده است، افزود: از ابتدای فروردین ۹۶ تا کنون ۹ مورد ابتلا به هاری منجر به فوت در کشور داشته‌ایم، 2 مورد از این ابتلا در استان‌های هرمزگان و گلستان و هفت مورد بقیه در منطقه زابل استان سیستان و بلوچستان اتفاق افتاده است، چون سگ‌های ولگرد در این منطقه به طور بی‌سابقه‌ای افزایش پیدا کرده‌اند.
به گفته او، زحمات زیادی برای کنترل جمعیت این سگ‌ها انجام شده‌ است، اما در حدی نبوده که چرخه ازدیاد آنها را کنترل کند.
وی تصریح کرد: نمودارهای توزیع سنی و جنسیتی نشان می‌دهند که پسران نوجوان بیشترین گروه جمعیتی هستند که مورد گزش سگ قرار می‌گیرند؛ به همین دلیل باید بیاموزند که سگ‌ها را تحریک نکنند. مردم نیز باید بدانند در اثر خراش گربه، گزش و لیسیده شدن ازطرف سگ باید حتما به مرکز درمان و پیشگیری از هاری مراجعه و دوره درمان را تکمیل کنند
به گزارش خبرنگار ایرنا، کارگاه بین المللی پایش و کنترل بیماری هاری با حضور محققان 13 کشور جهان روز یکشنبه در آمل آغاز شد.
21محقق وکارشناس برتر در زمینه بیماری هاری از کشورهای اسپانیا ، فرانسه ، آفریقای جنوبی ، یونان، بنگلادش ، عراق ، لیبی ، مراکش ، پاکستان ، بوتان، تونس ، هند وایران در این آزمون و کارگاه بین المللی به صورت حضوری و غیرحضوری حضور دارند.
این کارگاه بین المللی به صورت مشترک بین انیستیتوپاستور ایران وفرانسه و با همکاری سازمان بهداشت جهانی ، سازمان جهانی حیوانات ، سازمان کشاورزی و خواربار ملل متحد (فائو) ، شبکه انیستیتوپاستورهای دنیا ، کنسرسیوم بین المللی مبارزه با بیماری عفونی و دانشگاه لوزان فرانسه برگزار می شود.
خبرنگار: مهدی غلامی **انتشار دهنده: محسن حسن نیا
ک/7327 /1899

اجتماعي

نبهداشت

هاري

مازندران

بیماری کنترل المللی درمان بهداشت اینکه وزارت افزود کارگاه ولگرد جهانی سالانه دراین حیوان ابتلا گزارش جمعیت ادامه دارند بیشترین عرفانی واکسینه آموزش پیشگیری کشورهای ایرنا خبرنگار یکشنبه اقدام منطقه سگ‌ها فرانسه سیستان انتقال 60هزار سگ‌های زمینه گزیدگی نزدیک حیوانات زیادی وپیشگیری مشترک پزشکی براثر انسان حاشیه