مازندشورا:به گزارش خبرنگار مهر، عباس مهدیزاده ظهر چهارشنبه، در همایش بزرگداشت روز جهانی غذا از جمله برنامهها در راستای سلامت مردم به اجرای طرح نشانگر رنگی تغذیه اشاره کرد و افزود: در همه جای دنیا مصرف کننده باید از طریق لیبل، اطلاعات لازم محصول را دریافت کند و ما در ۸۵ درصد محصولات کشور این نشانگر رنگی را اجرایی کردیم و کمپین اطلاعرسانی نیز به زودی در وزرات بهداشت اجرایی میشود.
وی ادامه داد: هنوز این فرهنگ در مردم جا نیافتاده که هنگامی استفاده از محصول، تاریخ تولید و انقضا آن و برند ارزش غذایی آن را کنترل کنند و مردم باید با اطلاعرسانی به این امر حساس شوند.
مهدی زاده، با بیان اینکه دنیا به این نتیجه رسیده است که تأمین غذای سالم یک زنجیره است که از مزرعه شروع شده و به سلول ختم می شود، گفت: در کشور ما حداقل ۲۸ بخش درگیر صنعت غذا هستند؛ از این رو، باید کار تیمی را یاد بگیریم و با تعامل و همکاری بیشتر در قالب تیم به اهداف خود برسیم.
مدیر هماهنگی امور استان های سازمان غذا و دارو با اعلام اینکه وزرات بهداشت نیز همگام با این دیگر بخشها در حال همکاری است، افزود: ما در راستای برنامه ششم توسعه و اقتصاد مقاومتی، برای ارتقای سلامت مردم برنامههای خوبی را در رابطه با صنعت غذا اجرا میکنیم.
وی با بیان اینکه کشور ما در دسترسی غذایی و سوء تغذیه مشکلی ندارد، افزود: اما مردم باید به سمت غذاهایی که ارزش غذایی سلامتی بالایی دارند و سلامت محور هستند، هدایت شوند.
مهدیزاده با اشاره به اینکه بعد از انقلاب توانستیم ۲۰ سال میانگین عمر افراد را افزایش دهیم، خاطرنشان کرد: اما عملاً مردم ما، پس از سن ۶۰ سالگی، دچار بیماریهای غیرواگیر ناشی از الگوی بد تغذیه میشوند که نیازمند برنامهریزی مناسب در این زمینه است.
وی با اشاره به بالا بودن کالری دریافتی مردم کشور، گفت: با توجه به تغییر سبک زندگی مردم و کاهش فعالیتهای فیزیکی باید برای کاهش کالری دریافتی، مصرف مواد قندی، نمک و اسیدهای چرب برنامهریزی انجام شود و با همکاری صنعت این موارد اصلاح گردد.
مهدی زاده بر نظارت بیشتر محصولات فرآوری شده و همکاری بیشتر با صنعت در این زمینه تأکید کرد: چرا که در این محصولات امکان استفاده از مواد نگهدرنده وجود دارد.
وی با ابراز تأسف از بالا بودن میزان آلایندهها در محصولات کشاورزی، گفت: برای کنترل آلایندهها در مواد غذایی و محصولات و باقی مانده سموم در محصولات کشاورزی، همکاری خوبی با جهاد کشاورزی در حال انجام است.
مدیرهماهنگی امور استان های سازمان غذا و دارو، ردیابی و اصالت کالا را از دیگر اقدامات وزرات بهداشت برشمرد و افزود: مصرفکننده با روشهای مختلف میتواند از اصالت محصول مطمئن شود و ما در آسیا جزو اولین کشورها در این زمینه هستیم و این امر را در محصولات وارداتی دارو، غذا، فراوردههای طبیعی، مکملها و وسایل آرایشی و بهداشتی اجرا میکنیم که کار بزرگی است.
مهدیزاده از جمله سیاستهای سازمان غذا و دارو به برونسپاری کارهای غیرحاکمیتی در وزرات بهداشت اشاره کرد و گفت: به انجمنها و تعاونیها اعتماد و بسیاری از کارها را به مردم واگذار میکنیم.
وی ادامه داد: برنامههای پیشنیازی برای اطمینان از تولید غذای سالم در قالب نرمافزار مشخص شده و کارشناسان به شرکت ممیزی معرفی و طی فرایندی ارزیابی و کار به شرکت واگذار شده و با سیستم آنلاین کنترل میشوند.