ضرورت ایجاد پایگاه امداد و نجات برای امدادرسانی به مصدومان قله علم کوه

مازندشورا: نوشهر - ایرنا - فرماندار کلاردشت با اشاره به حضور هزاران کوهنورد داخلی و خارجی برای صعود به قله علم کوه و احتمال مصدوم شدن آنان، تاکید کرد که ایجاد پایگاه امداد و نجات کوهستان برای امداد رسانی بموقع مصدومان در این منطقه ضروری است.

مازندشورا: به گزارش ایرنا ، علاوه بر قله علم کوه ، قلل دیگری همانند تخت سلیمان و سیاه کمان در شهرستان کلاردشت وجود دارد که برای صعود از آنها استفاده می شود.
قله علم کوه به ارتفاع حدود چهار هزار و 850 متر در قسمت جنوب غربی شهر کلاردشت واقع است و این قله پس از دماوند دومین قله مرتفع ایران و دارای فنی ترین و سخت ترین مسیرهای سنگ نوردی و دیواره نوردی درکشور است.
ایوب صالحی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : این قلل هرسال در فصل کوهنورد پذیرای 9 هزار کوهنورد داخلی و خارجی است که در این میان متاسفانه عده ای بنا به دلایلی دچارحوادثی مانند سقوط از صخره های بسیار سخت و دشوار به هنگام صعود یا به هنگام بازگشت می شوند.
وی اظهار داشت :‌ به عنوان نمونه می توان به مرگ 3 نفر و مصدومیت 4 نفر از کوهنوردان در سال جاری اشاره کرد.
فرماندار کلاردشت با بیان آنکه عده ای از افراد کوهنورد برای انجام دیگر فعالیت های ورزشی مانند سنگ نوردی و اسکی در فصل سرما نیز به این شهرستان سفر می کنند ، گفت : این شرائط و نکته مهم تر اینکه از آنجایی که جمهوری اسلامی ایران در قبال کوهنوردان خارجی در این منطقه نسبت به تامین امنیت سلامت آنان تعهد دارد بنابراین ضرورت ایجاد چنین پایگاهی را دو چندان کرده است.
طبق آمارمنابع رسمی از مجموع دست کم 9 هزار کوهنوردی که امسال به قله علم کوه صعود کردند ، 400 نفرشان خارجی بوده اند.
صالحی افزود :‌ هرچند این خواسته مهم از سال های پیش نیز در قالب نشست های مختلف مطرح و حتی با مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان نیز مکاتبه شد ولی بتازگی طبق وعده مسئولان استانی قرار شده تا این پایگاه در منطقه کوهستانی ونداربن درمسیر کوه پیمایی کوهنوردان ایجاد شود.
قلل سه گانه علم کوه، تخت سلیمان و سیاه کمان در ارتفاع چهارهزار متری از سطح دریا در شهرستان کلاردشت به عنوان آثار طبیعی در دهه 40 تا دهه 90 در فهرست آثار ملی ثبت شده است.
بنا به گفته برخی از مسئولان و کارشناسان حفاظت محیط زیست مهم ترین عواملی که به این قلل زیبایی خاصی بخشیده تا در پی آن هرسال شمار زیادی از افراد کوهنورد و حتی حامیان طبیعت مشتاقانه برای دیدن این مواهب بی بدیل الهی به این منطقه سفرکنند ، خاصیت ذخیره گاهی اهمیت اکولوژیکی از جمله تنوع زیست محیطی ،‌پوشش گیاهی و جانواری این قلل سربه فلک کشیده البرز مرکزی است.
شهرستان گردشگرپذیر کلاردشت با جمعیتی دست کم 50 هزار نفر در غرب مازندران قرار دارد.
خبرنگار:‌مهراب زکی پور**انتشا ردهنده: محسن حسن نیا
7078 / 1602/1899

ورزش

كوهنوردي

پايگاه امداد و نجات

كلاردشت

کلاردشت کوهنورد شهرستان نوردی خارجی منطقه ایجاد کوهنوردان افراد مانند هنگام مسئولان عنوان خبرنگار ایرنا امداد پایگاه سلیمان ارتفاع افزود ضرورت صالحی هرسال