تدبیر برای حل مشکلات روستاهای بالاتجن در قائمشهر

مازندشورا: ساری - ایرنا - نبود بودجه عمرانی ، انجام نشدن اجرای طرح های هادی ، جابه جایی و تعویض تیر برق ، ایجاد بخشداری ، لاینینگ بین مزارع و اصلاح شبکه فرسوده آب مهم ترین مشکلات روستاهای بالاتجن است که مسئولان وعده حل آنها را به مردم منطقه داده اند.

مازندشورا: به گزارش خبرنگار ایرنا ، جلسه بررسی مشکلات دهستان بالاتجن قائمشهر روز یکشنبه با حضور 2 نماینده حوزه انتخابیه در مجلس شورای اسلامی ، فرماندار ، جمعی از مدیران دستگاههای اجرایی و با حضور دهیاران و اعضای شورای اسلامی 18 روستا این بخش در تکیه امیرالمومنین (ع) روستای رنگریزکلا برگزار شد.
دهستان بالاتجن دارای 52 روستا و جمعیتی بالغ بر 33 هزار نفر است .
یک عضو شورای رنگریزکلا به نمایندگی از شوراهای دهستان بالاتجن در این نشست با برشمردن مشکلات روستاهای منطقه ، گفت : مهم ترین مشکلات در این روستاها نبود بودجه عمرانی کافی است زیرا این میزان بودجه ای که ماهانه به حساب دهیاری ها واریز می شود نمی تواند پاسخگو برطرف کردن مشکلات روستاها باشد.
اعظم محمدی انجام نشدن اجرای طرح هادی و وضع بد برخی از کوچه ها و خیابان ها در این دهستان را مشکل دیگر عنوان کرد و افزود : همچنین جابه جایی و تعویض تیر های فرسوده برق از دیگر مشکلات در دهستان بالاتجن است .
وی با تاکید بر این که تاکنون برای ایجاد بخشداری جدید در این منطقه هیچ گونه اقدامی نشده است ، گفت : از مسئولین و نمایندگان خواستار پیگیری برای ساخت هر چه زودتر بخشداری هستیم .
این عضو شورای رنگریزکلا مشکل دیگر این دهستان را احداث لاینینگ بین مزارع اعلام کرد و از رئیس جهاد شهرستان قائمشهر خواست تا مشکلات کشاورزان را در این بخش جدی بگیرد.
وی از کمبود ترانس برق ، نبود اعتبار برای آسفالت و روکش جاده ، عدم ساماندهی خودروهای مسافر کشی و اصلاح شبکه فرسوده آب به عنوان دیگر مشکلات یاد کرد.
** اجرای طرح های هادی ، تا حدودی
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی قائمشهر هم با بیان اینکه در سال گذشته اعتباراتی برای اجرای طرح هادی در روستاهای رنگریزکلا ، نوکلا ، شیخ گلی و خرماکلا در نظر گرفته شده بود ، گفت که بر اساس میزان اعتبار تخصیص یافته شده طرح های اجرایی این روستاها تا حدودی انجام شده است .
سعید قاسمپور افزود : همچنین برای روستاهای چفته کلا ، شیخ گلی ، افرا ، دیوکلا و نوکلا اعتباراتی از محل تملک دارایی و محل توازن در نظر گرفته شد تا بحث موافقت نامه انجام و بعد از موافقت نامه پیمانکار کار را اغاز کند.
وی با اشاره به اینکه در این شهرستان دهیاری ها و شوراها خودیاری خوبی با بنیاد مسکن داشته اند ، گفت که با توجه به خودیاری اهالی این منطقه اگر آنها بتوانند تا مرحله زیرسازی اقدام کنند ؛ بنیاد مسکن این آمادگی را دارد تا در راستای آسفالت روستاها با دهیاری ها همکاری کند.
** کمبود بودجه اداره برق
مدیر امور توزیع برق شهرستان قائمشهر هم در این نشست در خصوص جابه جایی تیر برق گفت : از لحاظ مقررات اداره برق ، جابه جایی پایه های شبکه برق به دلیل عقب نشینی طرح هادی با بنیاد مسکن است و اداره برق تنها نظارت دارد.
حسین امیری افزود : با این وصف ، با توجه به کمبود نقدینگی در همه ادارات ، متاسفانه کارها به اداره برق تحمیل می شود ، در حالی که بودجه ای که برای ما محقق می شود فقط پاسخگو پایداری شبکه ها و همچنین حوادث غیر مترقبه است .
وی در عین حال برای همکاری در این زمینه ' در حد بضاعت اداره برق ' اعلام آمادگی کرد.
مدیر امور توزیع برق شهرستان قائمشهر با اعلام اینکه در راستای بهسازی و ضعف ولتاژ شبکه از 16 روستا تنها سه روستا باقی مانده است گفت که روستاهای کشکا ، شامی کلا و بی بی کلا باقی مانده و در حال اقدام است.
** راهسازی ، نهضت ادامه دارد
رئیس اداره راهداری شهرستان قائمشهر هم در این نشست با بیان اینکه در راه روستایی بناست تا 10 کیلومتر از راه روستایی سوخته کلا تا علی دشت روکش آسفالت شود ، گفت : همچنین امسال در راستای تعریض و گسترش جاده نظامی در فاز اول کلنگ ان با اعتباری بالغ بر یک میلیارد تومان به زمین زده شد و در مرحله اجراست که تا پایان امسال به بهره برداری می رسد .
سجاد رحیمی با تاکید بر شناسنامه دار شدن خودروهای شخصی در روستاها ، افزود : ما به عنوان متولی امر حمل و نقل طرحی را به عنوان ساماندهی حمل و نقل روستایی بنا کرده ایم تا افرادی که در خطوط روستاها مسافرکشی را انجام می دهند ، برای شناسنامه دار کردن خودرو خود اقدام کنند.
وی گفت : لازم است برای این منظور دهیاری ها ما را در شناسایی روستاهایی که خط مسافربری دارند ، کمک کنند تا برای شناسنامه دار کردن خودروهای مسافرکش اقدام کنیم .
** لاینینگ زمین های کشاورزی
معاون جهاد کشاورزی قائمشهر هم با بیان اینکه پارسال 25 کیلومتر از لاینینگ زمین های روستایی انجام شد ، گفت که بناست در سال جاری 30 کیلومتر دیگر هم کار انجام شود.
مدیر امور آب و فاضلاب روستائی قائمشهر هم با بیان اینکه در طی سه سال گذشته با اعتباری بالغ بر هفت میلیارد و 100 میلیون تومان مجتمع بزرگ بالاتجن و شیخ گلی را راه اندازی کرده ایم گفت که در صورت تخصیص اعتبار درصدد هستیم تا از روستای پارک چنگلی قائمشهر آب را به روستای کشکا انتقال خواهیم داد تا مشکل آب این روستا حل شود.
مصطفی زمانی با بیان اینکه امسال طی نامه ای به دهیاری ها در راستای تعویض شبکه فرسوده افرادی که اعلام امادگی کرده اند برای انها اعتبار مصوب کرده ایم ، افزود : در صورت تخصیص اعتبار ما در راستای بحث آب رسانی و بازسازی اقدام خواهیم کرد.
فرماندار قائمشهر هم با تاکید بر انجام کارها با نظر کارشناسی ، گفت : تنها با همدلی و همراهی اهالی محل و پرهیز از کارهای سلیقه ای می توانیم دیار خود را آباد کنیم .
مهدی محمدی افزود : بهتر است برای رفع و حل مشکلات بخشی از هزینه ها را دهیاری ها و بخشی از هزینه ها را مدیران تقبل کنند تا هر چه سریعتر مشکلات رفع شود.
سید علی ادیانی نماینده مردم قائمشهر ، سیمرغ ، جویبار ، سوادکوه و سوادکوه شمالی در مجلس هم گفت که برای حل مشکلات ابتدا باید الویت بندی شود تا با توجه به منابع در دست برای حل مشکلات اقدام کرد.
وی افزود : برای توسعه روستاها باید ظرفیت مردم را جدی گرفت زیرا گنج بی نهایت مردم هستند .
ادیانی با اشاره به اینکه از لحاظ تقسیمات کشوری برای این شهرستان خوب نیست که دارای یک بخشداری باشد ، بیان کرد : دهیاری ها و شوراهای روستاهای بالاتجن باید اختلاف سلیقه را کنار بگذارند تا برای ایجاد بخشداری هر چه سریع تر اقدام شود.
عبدالله رضیان دیگر نماینده مردم قائمشهر ، سیمرغ ، جویبار ، سوادکوه و سوادکوه شمالی در مجلس با بیان اینکه نارسایی ها و کاستی ها در حوزه انتخابیه زیاد است ، گفت : تمام مدیران باید برای حل مشکلات مردم اقدام کنند زیرا مردم تنها نیازمند یک زندگی آرام هستند.
وی با گله مندی از نبود مدیران استانی در این نشست ، افزود : بهتر بود که مدیران استانی در این نشست حضور می یافت زیرا اعتبارات استانی از شهرستانی بیشتر است که می تواند در راستای مشکلات مهم واقع شود.
رضیان همچنین از مدیران دستگاههای اجرایی خواست تا در راستای حل مشکلات روستاها جاهایی که اعتبارات ملی می خواهد اقدام کنند.
خبرنگار : مونا معینی کوچکسرائی ** انتشار دهنده : حسن فلاحتی
7334/1654

اقتصاد

ديدار مردمي

مشكلات روستاها

بلاتجن قائمشهر

اعلام عنوان بودجه بنیاد رنگریزکلا سوادکوه شورای روستایی بخشداری شناسنامه استانی لاینینگ کمبود خودروهای کیلومتر تخصیص امسال آسفالت منطقه اجرایی اسلامی نماینده اجرای روستای فرسوده تاکید میلیارد تومان انتخابیه افرادی اعتباری فرماندار مانده دستگاههای بناست کشاورزی خواهیم شمالی رضیان خبرنگار اعتبارات هستیم جویبار سلیقه هزینه ادیانی سیمرغ کارها توزیع تعویض گذشته اعتباراتی نوکلا میزان حدودی محمدی پاسخگو ساماندهی تواند گرفته شوراهای دارای آمادگی ایجاد همکاری مرحله اهالی موافقت اشاره خودیاری خواست