توصیه‌هایی برای رانندگی در باران

مازندشورا: معابر خیس یک از عوامل مهم سوانح رانندگی هستند، اما بکارگیری تکنیک‌های رانندگی ایمن می‌تواند مانع از آن شود که سرنوشت خودرو به برخورد با نرده‌های کنار جاده یا خدای ناخواسته به سقوط از دره‌ها ختم شود.

مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، معابر خیس یک از عوامل مهم سوانح رانندگی هستند اما به‌کارگیری تکنیک‌های رانندگی ایمن می‌تواند مانع از آن شود که سرنوشت خودرو به برخورد با نرده‌های کنار جاده یا خدای ناخواسته به سقوط از دره‌ها ختم شود.

می‌توان برای کسب مهارت بیشتر و فراگیری نحوه رانندگی صحیح در روزهای بارانی به موارد زیر توجه شود.

یکی از موارد رانندگی آرام و بااحتیاط به‌ویژه سر پیچ‌ها است و فاصله زیادی  با وسیله نقلیه جلویی باید حفظ شود.

زمان توقف باید یا سرعت خودرو کم شود و رانندگان به آرامی و ملایمت ترمز کنند و هرگز  یک‌باره ترمز صورت نگیرد.

اگر خودرو شروع به لغزیدن کرد، به آهستگی باید راننده پای خود را از روی گاز برداشته و  فرمان را در جهتی که قصد دارد جلوی ماشین حرکت کند، بپیچاند.

موضوع دیگر اینکه رانندگان از چاله‌‌های آب باران دوری کرده و در همان مسیری که وسائط نقلیه جلویی‌ حرکت می‌کنند، رانندگی کنند.

 بلافاصله از لحظه شروع باران تا زمانی که جاده مرطوب است، سرعت‌ خودرو را کم، یکنواخت و در حد کنترل نگه داشته و در پیچ‌ها از سرعت خود بکاهند و به هیچ عنوان به‌طور ناگهانی ترمز نکنند.

* توصیه‌های رانندگی قبل از سفر

برای داشتن سفری با خیال راحت رعایت نکاتی ضروری است که توجه به این موارد سفری ایمن را برای افراد رقم می‌زند، این توصیه‌ها شامل موارد زیر است.

رانندگان قبل از آغاز سفر، لازم است بازدیدهایی را از خودرو خود به عمل آورده و  پیش از حرکت و روشن کردن موتور، ابتدا فشار باد لاستیک‌ها را کنترل کرده و دقت کنند لاستیک‌ها (حتی تایر زاپاس)  ترک، خرابی و یا سائیدگی نداشته باشند.

موضوع دیگر اینکه نشت روغن، بنزین، آب و مایعات دیگر را به دقت مورد بازدید قرار گرفته و رانندگان از سالم بودن و کار کردن چراغ‌ها، اطمینان کامل حاصل کنند.

همراه داشتن آچار چرخ و جک، برای رانندگان ضروری است و باید میزان آب رادیاتور و شیلنگ‌های مربوطه در قسمت جلویی رادیاتور را بازدید کرده که مسدود نشده باشد.

میزان بودن روغن ترمز، وضعیت تسمه پروانه و نشت لوله‌های بنزین نیز باید کنترل شود.

رانندگان  بعد از روشن کردن موتور، از صحت کار سرعت‌سنج و سایر وسایل اندازه‌گیری اطمینان حاصل کرده و از ترمزها و صحت کار آنها، در محل امنی مطمئن شوند.

رانندگان به صداهای غیرعادی و اضافی موتور، توجه کنند،در صورتی‌که عیب یا نقص مشاهده کردند حتماً  نسبت به رفع آن اقدام کردند؛ چنانچه همه قسمت‌های خودرو، درست کار می‌کند، با اطمینان و آسودگی خاطر از سفر خود لذت ببرند.

* رانندگی در آزادراه‌ها

رانندگی در آزادراه‌ها نیز قواعد ایمنی خاص خودش را دارد، بنابراین اگر رانندگان در مسیر خود از آزادراه می‌گذرند، این موارد را با خود مرور کرده یا به سرنشینان خودرو یادآوری کنند؛

 اطمینان از سلامت وسیله نقلیه (لاستیک‌ها، چراغ‌های راهنما، ترمز و...) و خود و دیگر سرنشینان را به استفاده از کمربند ایمنی عادت داده و کودکان را به ضرورت استفاده از کمربند ایمنی به هنگام رانندگی، آموزش دهند.

پس از قرار گرفتن در خط عبور آزادراه، با توجه به سرعت‌های مجاز و مشخصات وسیله نقلیه خود (کندرو و تندرو)، در خط تعیین شده حرکت کنند.

موضوع دیگر اینکه هنگام تغییر مسیر با حفظ فاصله و احتیاط کامل، از چراغ راهنما و آینه استفاده کرده و از بیرون نبودن اعضای بدن سرنشینان خودرو در هنگام حرکت، اطمینان حاصل کرده و حواس‌ خود را متمرکز رانندگی کنند.

 سعی کنند هنگام رانندگی، با سرنشینان خودرو و تلفن همراه صحبت نکنند و هنگام نزدیک شدن به محل گرفتن عوارض، علاوه بر امتحان ترمز و کاهش سرعت با توجه به آینه وسیله نقلیه بدون انحراف به چپ و راست ناگهانی؛ در مسیری که قبلاً پیش‌بینی کرده، قرار گیرند.

مهم‌ترین موضوع اینکه رانندگان در پشت فرمان خودرو، نگهبان جان خود و هم‌سفران باشند و با سرعت مناسب و اعصابی آرام، رانندگی کنند.

با توجه به اینکه جاده همیشه تسلیم راننده و راه باز، وسوسه انگیز است، پس با سرعت غیرمجاز رانندگی نکنند.

رانندگان هنگام سفر، کنار آزادراه توقف نکنند و با کمی حوصله به نزدیک‌ترین پارکینگ (توقفگاه) می‌رسند و در صورت ضرورت و نیاز به توقف؛ خودرو را به شانه خاکی راه هدایت کنند.

مورد دیگر اینکه رانندگان  از پاک کردن شیشه‌ها و چراغ‌های خودروی خود غفلت نکرده و در بین خطوط رانندگی و خط سبقت را برای مدت طولانی اشغال نکنند.

یادداشت از مرتضی ابراهیمی ـ کارشناس اداره آموزش و فرهنگ ترافیک پلیس راهور مازندران

انتهای پیام/86034/ج

رانندگی خودرو رانندگان اینکه هنگام نکنند نقلیه موارد اطمینان سرنشینان وسیله موتور استفاده ایمنی آزادراه لاستیک‌ها کنترل موضوع باران راهنما چراغ‌های جلویی پیچ‌ها ضرورت گرفتن آموزش راننده کمربند آزادراه‌ها بازدید بنزین مسیری ضروری همراه میزان داشتن رانندگان  رادیاتور فرمان