ارتقای 32 پله‌ای رتبه ایران در اقتصاد جهانی/اصلاحات ساختاری محیط کسب و کار در کوتاه مدت قابل انجام نیست

مازندشورا: مدیرکل پایش و بهبود محیط کسب و کار وزارت اقتصاد و دارایی گفت: جایگاه ایران 152 در بین 185 کشور در اقتصاد جهانی دنیا بود که با فعالیت‌هایی که انجام دادیم بعد از چهار سال 32 پله ارتقاء یافتیم و اکنون در رتبه 120 دنیا هستیم.

مازندشورا:عمادالدین سخایی در حاشیه همایش ملی کارآفرینی،توسعه صادرات و بین‌المللی‌سازی کسب و کار در گفت‌وگو اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری فارس در شهرستان محمودآباد، درباره بهبود کسب و کار اظهار کرد: درباره بهبود محیط کسب و کار می‌توانیم بگوییم که یک طرف سیاست طرف عرصه اقتصاد است که کل کشورهای دنیا و مکاتب اقتصادی به این طرف عرصه اقتصاد اعتقاد دارند.

وی افزود: از این منظر که بهبود محیط کسب و کار می‌تواند به افزایش سرمایه‌گذاری و افزایش رشد اقتصادی بدون عوارض جانبی اقتصادی به همه کشورها و اقتصادها کمک می‌کند.

مدیرکل پایش و بهبود محیط کسب و کار وزارت اقتصاد و دارایی درباره فعالیت زیرمجموعه خود خاطرنشان کرد: براین اساس از سال 92 دولت تصمیم گرفت که سیاست بهبود محیط کسب و کار را به عنوان یک آیتم در تمام موضوعاتش مدنظر قرار دهد که با تصمیماتش بهبود محیط کسب و کار چند ویژگی و چند وجه دارد.

این مسؤول تصریح کرد: از این نظر ما می‌توانیم وجه به وجه از بروکراسی‌های اداری، تسهیل فرآیندهای اداری، کاهش زمان‌ها و کاهش هزینه‌های اداری یکی از این وجه مورد نظر ماست.

سخایی اضافه کرد: دومین مورد افزایش کیفیت قوانین و اصلاح قوانین در صورتی که محل کسب و کار تشخیص داده شود یعنی بهبود محیط قانونی قوانین این دو موضوع از نظر بهبود محیط کسب و کار و فعالیت دفتر ما مدنظر است و بُعد سوم بحث تثبیت شرایط اقتصادی و فراهم‌آوری محیط اقتصادی با ثبات برای فعالیت اقتصادی که خارج از محدوده دفتر ما قرار دارد.

وی درباره موضوعات مطرح شده گفت: بهبود محیط کسب و کار با کاهش بروکراسی و قوانین ما توسط بانک جهانی و یا مجمع جهانی اقتصاد رصد می‌شویم نه ما بلکه همه کشورها رصد می‌شوند و توسط بانک جهانی 190 کشور دنیا در این کار رصد می‌شوند.

مدیرکل پایش و بهبود محیط کسب و کار وزارت اقتصاد و دارایی درباره جایگاه ایران در اقتصاد دنیا اظهار کرد: جایگاه ما زمانی که این کار را شروع کردیم رتبه 152 بین 185 کشور دنیا بود و این شاخص بیزینس 10 زیر شاخص دارد که از این 10 زیر شاخص میانگین گرفته می‌شود و براساس آن میانگین یک امتیاز به ما داده می‌شود که براساس آن امتیازهایی که تاثیرگذار هستند رتبه کشورها استخراج می‌شود.

این مسؤول افزود: جایگاه ما 152 در بین 185 کشور بود که با فعالیت‌هایی که شروع کردیم و با رایزنی دستگاه‌هایی که انجام شد و مصوباتی که هیأت وزیران داشتند و قوانینی که مجلس شورای اسلامی کمک کرد به ما سبب شد که اصلاح ساختار اداری و بروکراسی کشور به نحوی انجام شود که بعد از چهار سال دارای رتبه 120 یعنی 32 پله ارتقاء یافتیم.

سخایی تاکید کرد: این ارتقاء به شدت رقابتی است بین کشورهای دنیا و هرچه قدر ما تلاش بکنیم باز کشورهای دیگری هستند که دارند بیشتر از ما هر روز تلاش می‌کنند و بخاطر همین یک همگرایی بین همه قوا را نیاز داریم و این سه قوه باید همکاری کنند و براساس انتظاری که قانون‌گذار از این قوا دارد باید برای بهبود محیط کسب و کار تلاش کنند.

وی درباره قانون رفع موانع تولید بیان کرد: در قانون رفع موانع تولید ماده 57 مصوب شد که هیأت مقررات‌زدایی با ترکیب 9 نفر تشکیل شود و یک عضو دولت که وزیر اقتصاد هست به عنوان رئیس این هیأت است و سه نفر از رؤسای اتاق‌های بازرگانی، تعاون و اصناف هستند و دو نفر از مجلس شورای اسلامی و سه نفر شامل دادستان کل کشور، رئیس سازمان بازرسی و رئیس دیوان محاسبات یا نماینده قانونی آنها هستند.

مدیرکل پایش و بهبود محیط کسب و کار وزارت اقتصاد و دارایی درباره وظایف این هیأت اظهار کرد: این هیأت باید تشکیل شود و قوانین مخل را شناسایی کنند و اصلاح و ابطال آیین نامه‌ها را بتوانند در آنجا انجام دهند و آنچه را که هیأت ورود می‌کند فارغ از قوانین مصوب مجلس و مصوبات هیأت وزیران است و فارغ از آن خود هیأت می‌تواند اصلاح کند و درباره قوانین و مصوبات هیأت وزیران باید پیشنهاد اصلاح آن را مطرح کنند که قسمت دوم این هیأت، هیأت مقررات‌زدایی و تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار است.

این مسؤول درباره برگزاری این همایش و اثر آن در بهبود وضعیت اقتصادی کسب و کار گفت: مطمئنا در حال حاضر یکی از مبانی رشد و توسعه کشورها، بحث توسعه کارآفرینی، نوع‌آوری، استفاده از نیروی انسانی متخصص و فناوری‌های پیشرفته است که اگر ما بتوانیم جامعه اقتصادی و فعالان اقتصادی را به سمت توسعه کارآفرینی، توسعه محصولاتی که ظرفیت صادرات دارند و شناساندن محصولات‌مان به همه کشورهای دنیا تحت عنوان بین‌المللی‌سازی کسب و کار انجام دهیم و فعالان اقتصادی‌مان را آشنا کنیم.

سخایی افزود: با این حوزه این امکان برای ما به وجود می‌آید که از این ظرفیتی که کشور در آن مستعد هست به نحو احسن در راستای افزایش اشتغال‌زایی، افزایش رشد اقتصادی و درآمد ارزی کشور استفاده کنیم.

مدیرکل پایش و بهبود محیط کسب و کار وزارت اقتصاد و دارایی درباره مهم‌ترین مشکلات کسب و کار اظهار کرد: مشکلات از جنبه‌های مختلفی قابل بررسی است و آنچه را که ما بررسی می‌کنیم بحث کیفیت قوانین و مقررات‌گذاری دستگاه‌ها است که آنجا ما در بررسی مشکلات می‌بینیم که در مجوزها و کسب و کارهایی که بیشتر با دستگاه‌های بیشتری در ارتباط هستند فرآیند بروکراسی آنها بیشتر است و مشکلات آنها هم بیشتر است.

سخایی در پایان گفت: از منظر رقابت‌پذیری چند مسئله در شاخص‌های بین‌المللی مطرح شده که بخشی از تنگناهای مالی، بروکراسی‌های اداری شمرده شده و در مورد کیفیت قوانین شمرده شده این بخش‌ها نیاز به اصلاح دارند و باید بگویم اصلاحات محیط کسب و کار، اصلاحات ساختاری به حساب می‌آید و قطعا نمی‌تواند در کوتاه مدت انتظار داشته باشیم که اصلاحات اتفاق بیفتد زیرا قوانین در طول سال‌ها به وجود آمدند و بخاطر همین باید برنامه‌ریزی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت در برخورد با مشکلات داشته باشیم.

86038/ع

بهبود اقتصاد اقتصادی درباره قوانین اصلاح افزایش توسعه مشکلات مدیرکل وزارت اداری سخایی دارند دارایی کشورها کشورهای بیشتر اصلاحات اظهار جهانی مسؤول عنوان کوتاه کیفیت فعالیت بروکراسی وزیران افزود براساس کارآفرینی بررسی جایگاه تولید موانع بخاطر قانون استفاده می‌آید شمرده باشیم فعالان ارتقاء تشکیل مصوبات مقررات‌زدایی بروکراسی‌های می‌توانیم سیاست می‌تواند بین‌المللی‌سازی صادرات ساختاری همایش می‌کند مدنظر میانگین شورای کردیم می‌شوند تسهیل قانونی اسلامی