مازندشورا: ساری- معاون امور زنان ریاست‌جمهوری گفت: زنان سرپرست خانوار یکی از اهداف مهم در برنامه‌های مورد توجه سازمان بهزیستی و معاونت زنان است.

مازندشورا:به گزارش خبرنگار مهر، معصومه ابتکار ظهر دوشنبه با بیان اینکه هنوز در عرصه اجتماعی و خانواده مشکلاتی داریم، افزود: استان مازندران در بسیاری از شاخص‌ها رو به بهبود بوده که این امر بیانگر، تلاش‌های موثر در این زمینه است.

معاون امور بانوان کشور با اشاره به جلسه‌ای که در استان با سرمایه‌های اجتماعی این استان داشته، ارائه مباحث و نظرات آنها در حوزه‌های مختلف را نشان‌دهنده انگیزش بالای اجتماعی آنان دانست و افزود: دولت یازدهم و دوازهم برای بسط و شکوفایی این سرمایه‌های ملی و برای ایجاد بسترها و زمینه‌های لازم برای فعالیت سازمان‌های مردم‌نهاد و بخش خصوص تلاش کرده است.

وی ادامه داد: ما می‌توانیم از طریق برنامه جدی بین دولت و مردم به مفهوم نهادهای مدنی و تشکل‌های بخش خصوصی و فعالین عرصه اقتصادی این استعدادها را به منصه طهور برسانیم؛ در این فکر باشیم که بر مشکلات فائق آییم و در جهت تحقق اهداف و چشم‌اندار کشور و سیاست‌های کلی مقام رهبری گام برداریم.

ابتکار با اشاره به اقداماتی که در طی دو سال گذشته به مسئله کارافرینی بانوان صورت گرفته، گفت: زنان سرپرست خانوار یکی از اهداف مهم در برنامه‌ها و مورد توجه سازمان بهزیستی و معاونت زنان بوده چراکه اتکای اقتصاد خانواده مستقیما به دوش این زنان است و اگر توجه کافی به آنها نشود، ما آسیب‌های اجتماعی را از این ناحیه خواهیم داشت.

وی با اشاره به اینکه به اشتغال فارغ ‌لتحصیلان توجه خوبی شده است، خاطرنشان کرد:  در طی دو سال گذشته با توجه به آمار، روند اشتغال بانوان رو به افزایش بوده و سعی ما بر کم کردن این فاصله است تا از سرمایه اجتماعی دختران خود نیز بتوانیم استفاده کنیم.

ابتکار یکی از ملزومات این امر را وجود نگاه تخصصی برشمرد و بر استفاده از فناوری‌های نوین در بحث کارآفرینی تأکید کرد و افزود: مشاغلی که در رفع مشکلات موجود جامعه موثرند مانند کارافرینی سبز هم باید مورد توجه قرار گیرد، بویژه برای استان مازندران که چالش‌های زیست محیطی آن در واقع چالش اقتصادی و هم بهداشتی است.

وی یادآور شد: نصب پرچم آبی در ساحل بابلسر در سال گذشته بیانگر آن بود که دیگر سواحل دچار مشکل است و اگر در این امر کاری انجام نشود، اقتصاد گردشگری و اشتغال آسیب خواهند دید و دریا که یک سرمایه ملی و فرصت است تبدیل به یک چالش خواهد شد.

معاون امور زنان ریاست‌جمهوری با ابراز خرسندی از موفقیت طرح یاوران اجتماعی در مرحله اول، این طرح را مهم ارزیابی کرد و بر استمرار آن با کمک استان‌ها ‌تأکید کرد.

ابتکار یکی از مهم‌ترین فعالیت‌های سازمان‌های مردم نهاد را شبکه‌سازی برشمرد و افزود: شبکه‌سازی در حوزه محیط زیست بسیار خوب صورت گرفته و در حوزه‌های دیگر هم شبکه‌سازی بهترین شیوه و روش است.

وی با بیان اینکه آئین‌نامه مشارکت‌های اجتماعی در دولت، قانوناً این فرصت شبکه‌سازی را فراهم می‌کند، گفت: ما در سه یا چهار سطح همچون دخالت در برنامه‌ریزی‌ها شورای سیاست‌گذاری، نهادهای سیاست‌گذاری استان، مشارکت نهادهای مدنی را در برنامه‌ریزی‌های ملی دیده‌ایم.

وی با بیان اینکه ما به جذب مشارکت مردم، آموزش و ایجاد جریان اجتماعی نیاز داریم، یکی از موضوعات مهم در این زمینه را حفظ خانواده دانست و افزود: خانواده ایرانی در معرض آسیب است و ما نیازمند یک جریان اجتماعی قوی در این عرصه هستیم و این جریان اجتماعی می‌تواند اشتغال‌زایی کند و نقش خانواده در کشاورزی یا اثر خانواده سالم و آسیب‌دیده بر کودکان را ارزیابی کند.

ابتکار از دیگر مباحث مهم به دیده‌بانی اشاره کرد و افزود: می‌توان از توان سازمان‌های مردم نهاد در بحث دیده‌بانی اعم از نقد و ارزیابی بهره بریم.

وی با بیان اینکه در بسط سرمایه‌های اجتماعی و جریان‌سازی‌های اجتماعی و در بحث کارآفرینی، دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی می‌توانند جریان‌سازی علمی داشته باشند، خاطرنشان کرد: با وجود سابقه فعالیت‌های سازمان‌های مردم نهاد در کشور، نمی‌توان از تجربه جهانی در این عرصه غافل بود و همکاری با دانشگاه‌ها و موسسات علمی در این زمینه مهم است.

ابتکار با بیان اینکه جریان‌سازی اجتماعی می‌تواند ابعاد بسیار وسیعی بگیرد، به عنوان مثال گفت: در رابطه با کارافرینی و تولید کالایی مانند کیسه پارچه‌ای که شاید کوچک و محلی بنظر برسد با ایجاد جریان‌سازی و گسترش این امر در استان مازندران که بیشترین آسیب را از پسماند و پلاستیک می‌بیند یک حرکت اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و بهداشتی با پیشگامی زنان ایجاد خواهد شد.

وی با بیان اینکه ما در این زمینه بسیار عقب هستیم، افزود: اروپاییان سال‌هاست که از نایلون‌های پلاستیکی اجتناب می‌کنند و حتی برخی کشورهای افریقایی و آسیایی در این زمینه درحال تبدیل به کشور بدون پلاستیک یکبار مصرف هستند.

اجتماعی افزود اینکه ابتکار خانواده استان زمینه سازمان‌های ایجاد اشاره شبکه‌سازی بسیار کارافرینی اشتغال نهادهای اقتصادی گذشته ارزیابی سرمایه‌های مازندران جریان‌سازی بانوان جریان مانند پلاستیک بهداشتی تبدیل فعالیت‌های می‌تواند کارآفرینی مشارکت هستیم سیاست‌گذاری دیده‌بانی دانشگاه‌ها اهداف داریم بیانگر معاون معاونت مسئله سرپرست خانوار مباحث حوزه‌های خاطرنشان سرمایه استفاده اقتصاد گرفته دانست مشکلات برشمرد