مازندشورا: یاسمن اسدی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : بدون درد بودن مشکلات اسکلتی در افراد باعث شده تا به آن توجهی نشود و این در درازمدت عواقب خطرناکی از جمله تغییر شکل و فرم بدن را به همراه دارد .
این عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری گفت : ناهنجاریهای اسکلتی زنان اعم از قوزپشتی ، عارضه سر به جلو، گودی بیش از حد کمر ، زانوی ضربدری و یا پرانتزی که درصد قابل توجهی از آنها اکتسابی است ، با تغییر سبک زندگی از جمله خروج از حالت کم تحرکی می تواند رفع شود .
وی با تاکید بر این که حیات عضلات بدن افراد وابسته به حرکت کردن است ، افزود : بی حرکت ماندن عضلات در طول شبانه روز باعث می شود تا ضعف ، کوتاهی و یا بلندی غیر معمول در عضلات ایجاد شود .
این متخصص آسیب شناسی با اظهار این که فواید ورزش کردن تنها در سلامت بدن و جسم خلاصه نمی شود ، گفت : تحرک و ورزش کردن به لحاظ روحی و روانی نیز اثرات زیادی دارد.
اسدی توضیح داد : در حین ورزش ، هورمونهایی نظیر اُکسیتوسین، از بدن ترشح میشود که احساس شادابی و نشاط به انسان دست داده و خوش خُلقی ایجاد می کند .
این کارشناس ، کاهش استرس، افزایش شادی، کنترل افسردگی، افزایش اعتماد به نفس و تقویت حافظه و افزایش سلولهای مغزی، بهبود روند و فرایند اجتماعی شدن را هم از دیگر پیامدهای مثبت روانی ورزش برشمرد.
وی با تاکید بر اینکه در انجام فعالیت ورزشی هیچ محدودیت سنی وجود ندارد ، گفت : با افزایش سن، برخی از فاکتورها همچون، سرعت، قدرت و استقامت در بدن رو به کاهش می یابد اما نباید ناامید شد و با این توجیه ساده دست از ورزش کشید.
اسدی ادامه داد: البته لازم نیست که هر روز به طور مداوم ورزش کنید، اما حداقل سه روز ورزش را در برنامه زندگی و کاری خود بگنجانید و رهایش نکنید.
وی گفت : در حال حضر ٨0 درصد از دختران و زنان ایرانی مبتلا به اختلالات اسکلتی هستند .
نیمی از جمعیت حدود سه میلیون و 200 هزار نفری مازندران را زنان تشکیل می دهند .
بر اساس گزارش دانشگاه علوم پزشکی مازندران ، 62 درصد زنان این استان دچار مشکل اضافه وزن هستند.
خبرنگار : فاطمه قنبری قادیکلایی ** انتشاردهنده : حسن فلاحتی
/16542096
اجتماعي
ورزش بانوان
مشكلات اسكلتي
مازندران