مازندشورا: ساری - تا اربعین یک یا حسین باقی است و همپای با مسافران حسینی نوای روح‌بخش «به حسین و کرببلا را صلوات» ۱۴۰۰ کیلومتر این‌طرف‌تر از کربلا در مازندران طنین‌انداز شده است.

مازندشورا:خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها- علیرضا نوری کجوریان: عطر و دود اسپند فضای شهر را معطر کرده و خادمان حسینی از گوشه و کنار مازندران خود را برای اربعین حسینی مهیا می‌کنند و نوبت به‌نوبت روانه کربلای معلا می‌شوند.

«اول به مدینه مصطفی را صلوات، دوم به نجف شیر خدا را صلوات، سوم به بقیع و چهار امام معصوم، چهارم به حسین و کربلا را صلوات...». نوای چاووش‌خوانان در فضای شهر پیچیده، هوای شهر با عطر اسپند و گلاب معطر شده و خادمان حسینی که بانوای صلوات از دروازه قرآن رد می‌شوند تا خود را زودتر از زائران حسینی به کربلای معلا و اربعین رسند.

دل مردمان شهر به‌سوی کربلا پرمی کشد و گونه‌هایی که با اشک خیس می‌شود و بی‌اختیار می‌گویی سلام بر حسین فاطمه.

موکب باب‌الحوائج نور مازندران نام دارد و امسال برای دومین سال روانه کربلا می‌شوند، از همه قشرها و سن‌ها در آن حضور دارند از عموعباس نانوا گرفته تا جوانی که قرار است هم کار برق ساختمان موکب را انجام دهد و هم کارگری کند. معلم، کارمند، کارگر و کارفرما همه و همه یک پیشانی‌بند بسته‌اند و آن پیشانی‌بند یا حسین و یا زهرا است.

کاروان که از شهر می‌گذرد، چشمان اهالی شهر در هوای غریب کرببلا تر می‌شود، گاه بر سینه می‌زنند و گاه ذکر می‌گویند و از خادمان حسینی التماس دعا دارند و می‌گویند: خوشا به سعادتان خادمان حسین.

پیشاپیش کاروان، یکی چاوش‌خوانی می‌کند، «هرکه دارد هوس کرببلا بسم‌الله/ هر که دارد سر همراهی ما بسم‌الله» بعد به ۱۴ معصوم و شهدای کربلا سلام می‌دهد.

قدم به قدم با یک علم به‌سوی حرم می‌روند و دلشان را پر داده‌اند سمت حرم شش گوشه‌ای که گنبدش از دورترها هم پیداست، طلایی‌تر از تمام عکس‌هایی که قبلاً دیده‌اند، ساده‌تر و نورانی‌تر. دلشان تپیده و نینوایی شده، دنبال چشم‌هایی بوده که گفته‌اند حتماً آن‌ها را می‌بیند؛ چشم‌های پاک امامی که اربعینش بعد از هزار و چهارصد و سی و چند سال هنوز شور برپا می‌کند و دل می‌سوزاند.

رستم عبدی مسئول موکب نور مازندران امسال نیز دلش هوایی شده و می‌گوید: برای برگزاری مراسم اربعین از هفته‌ها قبل مردم به جنب‌وجوش افتاده و برای رسیدن به کاروان زوار از هر تلاشی دست نمی‌کشند، مردمی که معتقدند در مسیر عشق باید معشوق تو را طلب کند وگرنه وصال برای عاشق ممکن نیست.

 وی ادامه دهد: چنین سفری کمتر نصیب انسان می‌شود و خوشحالم که امسال به‌عنوان خادم حسینی در کربلا خدمت می‌کنم، هرسال موکب‌های ایرانی تعدادشان بیشتر از قبل می‌شود و مجهزترین و بهداشتی‌ترین موکب‌ها هم متعلق به ایران است، هرچند عراق هم در پذیرایی مسیر کم نمی‌گذارد.

محمد دانشجوی مازندرانی که قرار است امسال همانند سال قبل در مراسم پیاده‌روی اربعین شرکت کند بابیان اینکه در این سفرمی‌توانی نهایت سادگی را ببینی، بیان کرد: انسان‌هایی که پیاده می‌روند همگی خودشان هستند و درگیر هیچ قیدوبندی جز غم امام حسین (ع) نیستند و این را می‌توان از کوله‌های خالی روی دوششان یا پای‌برهنه مردان و چادر خاکی زنان فهمید.

 امسال ۲۰ موکب از مازندران در کربلا و نجف برای خدمات‌رسانی به زائران حسینی برپا می‌شود و از اوایل هفته جاری، موکب‌های مختلف استان روانه عراق شدند. علاوه بر موکب‌ها، کاروان پزشکی، امدادی، دوچرخه‌سواری و ... از مازندران عازم کربلا شده‌اند و  کریمی رئیس هیئت دوچرخه‌سواری مازندران در گفتگو با خبرنگار اظهار داشت: رکاب‌زنی دوچرخه‌سواران مازندران از مرز مهران آغاز و تا کربلای معلا و نجف ختم می‌شود.

وی مسیر رکاب‌زنی را به‌صورت رفت‌وبرگشت ۷۰۰ کیلومتر اعلام کرد و گفت: به مناسبت هفته تربیت‌بدنی رکاب‌زنی دوچرخه‌سواران استان متشکل از هیئت دوچرخه‌سواری نکا، گروه شهدای حلم سر از بخش میان درود، مدافعان حرم، جانبازان مدافع حرم و دفاع مقدس و بسیجیان جمعی گردان تکاوری ۲۱۵ امام حسین (ع) از مهران به سمت کربلا انجام می‌شود.

تاکنون بیش از ۲۰ هزار زائر مازندرانی برای پیاده‌روی اربعین حسینی ثبت‌نام کردند و به گفته علیرضا یونسی معاون سیاسی امنیتی استانداری مازندران، هم‌زمان با اربعین حسینی ۲۰ موکب برای خدمات‌دهی به زائران حسینی در کربلای معلا و نجف اشرف برپا می‌شود و از این تعداد هشت موکب با مشارکت مردم و عزاداری حسینی عراق برپا خواهد شد.

وی گفت: موکب‌های استان امسال در شهر کربلا، سه‌راهی کوت و مسیر کربلا به نجف به زائران حسینی در کشور عراق خدمات‌دهی خواهند کرد.

وی تصریح کرد: تا پایان روز پنجشنبه حدود ۲۰ هزار نفر از زائران استان گلستان و مازندران برای شرکت در مراسم پیاده‌روی اربعین حسینی در سامانه سماح ثبت‌نام کردند که از این میزان بیش از ۱۱ هزار زائر مازندرانی و بقیه گلستانی هستند.

یونسی بابیان اینکه کنسولگری موقت عراق برای صدور روادید و خدمات‌دهی به زائران حسینی مازندران و گلستان در ساری دایر شده است از زائران خواست تا برای سفر و شرکت در مراسم اربعین حسینی نسبت به دریافت روادید اقدام کنند.

شمار زائران استان که سال قبل برای مراسم اربعین حسینی ثبت‌نام کرده بودند حدود ۵۰ هزار نفر بود و امسال پیش‌بینی می‌شود شمار مسافران اربعین از این میزان فراتر رود.

در آن‌سوی مرزها و ۱۴۰۰ کیلومتر دورتر از مازندران، جوانان و خادمان حسینی از چند روز قبل مهیای آماده‌سازی موکب‌ها برای پذیرایی از زائران حسینی هستند. پیر و جوان موکب، عاشقانه و خالصانه دست‌به‌دست هم می‌دهند تا آشپزخانه و نانوایی سیار به پا کنندو همه عشقشان، خدمت به زائرانی است که از راه می‌رسند، چه آشنا، چه غریب، ایرانی یا غیر ایرانی، همه آنان مهمان موکب می‌شوند.

گرمای سوزان روزها و شبهای سرد شهر کربلا، زندگی در چادر با امکانات اولیه، دوری از خانواده و وطن، ذره‌ای از ارادت و عشق خادمان حسینی به زائران را کم نمی‌کند و روزبه‌روز بر ارادتشان به مهمانان کربلا بیشتر و بیشتر می‌شود.

حسینی کربلا اربعین مازندران زائران امسال خادمان مراسم استان کاروان صلوات کربلای می‌شوند مازندرانی دوچرخه‌سواری موکب‌ها ایرانی رکاب‌زنی موکب‌های بیشتر ثبت‌نام خدمات‌دهی روانه پیاده‌روی روادید گلستان میزان بابیان یونسی مهران کیلومتر اینکه دوچرخه‌سواران شهدای به‌سوی دارند معصوم اسپند مسافران علیرضا پیشانی‌بند کرببلا می‌روند دلشان بسم‌الله می‌کند می‌گویند پذیرایی