مازندشورا: به گزارش ایرنا ، به گفته اهالی این روستا کارخانه معدنی تولید سرب منطقه برای جمع آوری پساب تولید سرب ، سد خاکی در منطقه 'بیماردنی ' این روستا احداث کرده است.
به اعتقاد اهالی و بویژه اعضای شورای اسلامی پس از شکسته شدن دیواره های محل دپوی پساب این واحد معدنی، محتویات این سد وارد زمین های کشاورزی و رودخانه 'هردو رود' شده و در نهایت به دریای خزر می ریزد.
این روستا با جمعیتی دست کم 55 خانوار به صورت ثابت و بیش از 100 خانوار متغییر در 60 کیلومتری ضلع غربی بخش بلده و حدود 18 کیلومتری ضلع شرقی جاده چالوس قرار دارد .
کارخانه معدنی سرب دونا وابسته به شرکت معدن دماوند (سهامی عام ) بنا به گفته مدیر امور اداری و منابع انسانی این شرکت از سال 1348 تاکنون با بکارگیری دست کم 40 کارگر در این روستا فعالیت دارد.
این واحد تولیدی هم اکنون ظرفیت استخراج 60 هزار تن مواد معدنی از کوه های اطراف آن را در سال دارد که پس از تغلیظ به هزار و 200 تن می رسد و حدود 55 درصد تا 60 درصد آن سرب بدست می آید و این محصول به دیگر کشورها از جمله چین صادر می شود.
یکی از اعضای شورای اسلامی این روستا روز چهارشنبه در پی تماس با خبرنگار ایرنا گفت : این سد مکانی برای دفع پساب و رسوب ناشی از واحد تولیدی معدنی (کارخانه سرب دونا ) است ولی طبق بررسی های انجام گرفته متاسفانه به علت کم توجهی سرمایه گذاران این واحد تولیدی در مرمت بموقع آن دچار شکستگی و خروج پساب از سد شده است.
ایمان تورانی افزود : پس از تخریب دیواره های این سد علاوه بر جاری شدن پساب آن به داخل اراضی کشاورزی ، سبب فرو رفتگی و شکسته شدن یک پل ارتباطی که احشام از روی آن آمد وشد می کردند، شده است.
وی مدعی شد که این واحد تولیدی حدود یک کیلومتر با روستا فاصله دارد به گونه ای که بارها از سوی کارشناسان حفاظت محیط زیست منطقه از فعالیت آن جلوگیری شده است و نکته مهم تر آن خیلی از اهالی این روستا نیز دچار عارضه تنگی نفس شده اند.
مدیرامور اداری و منابع انسانی شرکت معدن دماوند در این باره به خبرنگار ایرنا گفت : به محض اطلاع از شکسته شدن دیواره های این سد خاکی تمامی اعضای هیات مدیره این شرکت به این منطقه اعزام شده اند.
علی اصغر بیات افزود : با اینکه هرسال برای پیشگیری از تخریب این سد عملیات مرمت روی آن انجام می گرفت ولی با این حال به علت قدمت زیاد، زلزله شدید سال 1383 ، برف سنگین چند روز اخیر و نیز بارندگی شدید در این منطقه باعث بروز چنین اتفاقی برای این سد شده است.
وی اظهار داشت : تمامی موازین زیست محیطی در این واحد تولیدی رعایت شده و اینکه برخی از اهالی این روستا اعلام کردند که پساب های ورودی به داخل این سد به عنوان عاملی تهدید کننده محیط زیست و سلامتی اهالی این منطقه است چنین اطلاعاتی صحت ندارد.
مدیر امور اداری و منابع انسانی شرکت معدنی دماوند با اظهار تاسف از ضرب و شتم تعدادی از نیروهای این واحد تولیدی توسط عده ای از اهالی این روستا گفت : عده ای از اهالی این روستا علاوه بر شکستن شیشه های دفتر اداری این واحد تولیدی همچنین به یکی دو نفر از کارکنان آن نیز آسیب رساندند که هم اکنون در بیمارستان نور بستری هستند.
بیات وعده داد به مدت یک ماه آینده این سد خاکی بطور اساسی بازسازی می شود تا دیگر شاهد چنین اتفاقاتی در این منطقه نباشیم .
رئیس اداره حفاظت محیط زیست چالوس هم گفت : از بعد نظارتی این واحد تولیدی زیر نظر این نهاد قرار دارد و اگرچه در سال های گذشته به علت رعایت نکردن موازین زیست محیطی برای مدتی از فعالیت آن جلوگیری شد ولی هم اکنون طبق بازدیدهای پیوسته و پایش های زیست محیطی مشکلی از این حیث ندارد.
ابوالقاسم محمدپور در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : هم اکنون پس از شکسته شدن دیواره های این سد خاکی شماری از مسئولان و کارشناسان اداره کل محیط زیست مازندران برای بازدید از فرآیند فعالیت این واحد تولیدی و سد خاکی به منطقه اعزام شده اند .
گزارش :مهراب زکی پور کینجی **انتشار دهنده: محسن حسن نیا
7078 /1602/1899
اجتماعي
محيط زيست
كلاونگاه
معدن سرب