مبارزه کامل با آفت شب پره شمشاد نیازمند 70 میلیارد ريال اعتبار نیاز دارد

مازندشورا: مدیرکل دفتر حفاظت و حمایت منابع طبیعی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: برای مبارزه و کنترل کامل آفت شب پره شمشاد در شمال کشور به 70 میلیارد ريال اعتبار نیاز است.

مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان نوشهر، بهمن افراسیابی که امشب برای بررسی و ارزیابی عملکرد ادارات کل منابع طبیعی شمال کشور درباره آفت شب پره شمشاد به نوشهر سفر کرده بود، اظهار کرد: در حال حاضر 15 میلیارد ریال اعتبار به دو استانی شمال کشور به اداره کل منابع طبیعی غرب مازندران ـ نوشهر و گیلان اختصاص یافت که از این مقدار اعتبار 10 میلیارد ریال آن به اداره کل منابع طبیعی نوشهر برای مبارزه با این آفت تخصیص داده شده است.

وی سطح مناطق آلوده شمشادهای جنگل هیرکانی را 5 هزار هکتار اعلام کرد و افزود: از سطح 52 هزار هکتار شمشادستان های شمال کشور 20 تا 30 درصد آن از طریق آفت شب پره خسارت جدی دید و بقیه آن نیز به بیماری قارچ بلایت شمشاد مبتلا شده است.


مدیرکل دفتر حفاظت و حمایت منابع طبیعی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به نشست امروز رؤسای اداره حفاظت و حمایت و کارشناسان گیاهپزشکی ادارات کل منابع طبیعی شمال کشور، تصریح کرد: در این نشست برانتقال تجربیات مثبت استان ها تأکید شد و اقدامات کم اثر در مبارزه با آفت شمشاد را نیز حذف خواهیم کرد.

وی از وجود چند بیماری و آفت در سطح جنگل2های کشور خبر داد و گفت: در حال حاضر چند بیماری و آفت در سطح جنگل های کشور وجود دارد که از جمله می‌توان به دو آفت و یک بیماری «سوسک چوب خوار بلوط» و «قارچ ذغالی» که همزمان با سوسک چوبخوار بلوط در جنگل‌های زاگرس وجود دارد٬ اشاره کرد.

افراسیابی اذعان کرد: در استان‌های آذربایجان غربی٬ کردستان و چهارمحال بختیاری نیز با آفت «جوانه خوار بلوط» مواجه هستیم که به 188 هزار هکتار از جنگل های زاگرس خسارت وارده کرده است.

وی همچنین عنوان کرد : در جنگل‌های ایرانی ـ تورانی نیز با یک حیوان جونده به نام «تشی» مواجه هستیم که این حیوان به «بنه‌زارهای» این منطقه جنگلی خسارت جدی زده است و در مناطقی از استان‌های مرکزی کشور آفت «شپشک سفیدتاغ» را داریم که به تاغ زارها خسارت وارد کرده است.

مدیرکل دفتر حفاظت و حمایت منابع طبیعی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور یادآور شد: در جنگل‌های هیرکانی شمال کشور نیز با یک بیماری«بلایت شمشاد» و آفت «شب پره شمشاد» مواجه هستیم که خسارت‌های زیادی به رویشگاه های شمشاد شمال کشور وارده کرده است.

معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران ـ نوشهر نیز اظهار کرد: از 10 میلیارد ریال اعتبار تخصیصی در سال جاری تاکنون 4 میلیارد ریال اعتبار برای مبارزه با آفت شمشاد از طریق محلول پاشی و خرید و نصب تله‌های فرمونی٬ قیفی و نوری هزینه شده است.

عبدالرضا سنگاری افزود: تاکنون هزار دستگاه تله‌های فرمونی خریداری شده است که 880 دستگاه آن در مناطق آلوده و بحرانی شمشادستان‌ای غرب مازندران نصب شده است.

وی ضمن هشدار درباره خشک شدن درختان شمشاد و احتمال وقوع حریق در این مناطق٬ بر لزوم ایجاد آتش بر تأکید کرد و گفت: باید نسبت به مراقبت ویژه از پایه ها و نهال های سالم شمشاد و نیز ایجاد بانک ژن، قرنطینه و نهال کاری گونه شمشاد توجه ویژه ای داشت.

به گزارش فارس، در پایان این نشست، بازدید میدانی از پارک جنگلی سی سنگان که ذخیره گاه شمشاد شمال کشور صورت گرفت.

86019/ج

شمشاد طبیعی منابع میلیارد نوشهر بیماری اعتبار حفاظت حمایت اداره خسارت آبخیزداری مبارزه مازندران مواجه مدیرکل مراتع هکتار جنگل‌های هستیم استان‌های زاگرس تله‌های دستگاه ایجاد تأکید تاکنون حیوان جنگلی وارده هیرکانی درباره اظهار ادارات افراسیابی گزارش مناطق آلوده اشاره جنگل‌ها بلایت افزود استان