مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان سوادکوه، شوراهای اسلامی با هدف مشارکت عمومی بیشتر در استفاده از توانمندیها و کاهش مشکلات با مدیریت مردمی شکل گرفت.
استفاده از مشورت در آموزههای قرآنی، دینی و عقلی مورد توجه است و شوراهای اسلامی شهرها و روستاها از سال 1378 شروع به کار کردند نیز در احیای موادی از قانون اساسی شکل گرفت که چندماهی از پنجمین دوره آن گذشته است.
شهر زیراب که بر طبق آخرین سرشماری انجام شده حدود 16 هزارنفر جمعیت دارد نیز 5 عضو شورای خود را انتخاب کرد که 3 عضو جوان و 2 عضو با تجربه را در خود دارد.
همراهی روزهای اولیه قبل از آغاز رسمی فعالیتهای شوراها توسط اعضای شورای شهر زیراب در جلسات و مراسمها و برنامههای مختلف در برخی اذهان بیانگر اتحاد بین اعضا و تلفیق جوانی و تجربه برای توسعه شهر زیراب بود ولی برخی تصمیم ها باعث شد که نگرانی در بین مردم درباره عملکرد شورای اسلامی شهر زیراب گسترش یابد.
انتخاب شهردار، معرفی سرپرست شهرداری، تعیین مسؤول برخی کمیسیون ها، ضعف در حضور مؤثر برای شورای شهرستان، دوری از رسانههای فعال شهرستان و پاسخگویی به افکارعمومی و آخرین مورد آن هم انتخاب سرپرست جدید شهرداری به جای سرپرستی دیگر، بود.
مهدی نصیری بهعنوان سرپرست شهرداری زیراب که از اواخر دوره چهارم شورای اسلامی شهر انتخاب شد تا محمدرضا مهدوی شهردار منتخب 3 عضو شورای قبل معرفی شود با کشوقوسهای مختلف ماندگار شد و سرپرست شهرداری و شهردار منتخب شورای اسلامی دوره پنجم هم همان شهردار مورد نظر اکثریت دوره قبل شورا معرفی شد که در این دوره هم با 3 رأی سعید قلینژاد، احسان رضایی و نرگس قهاری به محمدرضا مهدوی در برابر 2 رأی محمدحسین بزرگی و علی سبحانی به مهدی نصیری روبهرو شد و بهصورت عملی شهردار و سرپرست شهرداری مورد نظر دوره گذشته شورا انتخاب مجدد شدند.
در روزها یا هفتههای آینده شاهد حضور محمدرضا مهدوی بهعنوان شهردار جدید شهر زیراب هستیم و شاهد کاهش حساسیتهای گسترده انتخاب شهردار جدید و عدم انتخاب گزینههای دیگر بودیم که عزل مهدی نصیری و انتخاب شیردل مظلومی و معرفی وی با 3 امضاء به شهرستان مواجه شدیم.
بر طبق ماده 15 قانون شورای اسلامی شهر، جلسات شوراها با دو سوم اعضا اصلی رسمیت پیدا می کند و تصمیمات با اکثریت مطلق آرای حاضرین معتبر است که ارسال صورتجلسه معرفی سرپرست جدید شهرداری زیراب فاقد بخش دوم این ماده قانونی است.
هر چند شورای اسلامی شهر زیراب درباره این اتفاق مهم توضیحی رسمی ارائه نکرد و ضعف روابط عمومی این شورا باعث افزایش شایعات میشود و شایعه در مواقعی گسترش پیدا میکند که موضوعی مهم برای مردم توسط مراجع رسمی با سکوت همراه باشد ولی بر طبق نظرات موثق، 4 عضو شورا در جلسه حضور داشتند که علی سبحانی حاضر به امضای صورت جلسه نشد و ظاهراً عدم وجود عزل و انتخاب سرپرست جدید در دستور کار جلسه بهعنوان دلیلی بر عدم حد نصاب رسیدن امضاها بیان شد.
آنچه درباره انتخاب سرپرست شهرداری زیراب باید مورد توجه قرار گیرد آن است که مهدی نصیری دارای اقبال عمومی مناسبی در بین شهروندان زیراب است و فعالیتهای انجامشده وی در دوران سرپرستی در اندازههای قابل توجهی است و هر چند انتقاداتی توسط برخی منتقدان درباره عمقکارها و آیندهنگری آن مطرح می شود ولی اقبال و علاقه عمومی به فعالیت های ایشان را نمیتوان ندیدهگرفت و شورای اسلامی شهر باید درباره عزل ایشان توضیحات لازم را به افکار عمومی ارائه دهد و از طرف دیگر شیردل مظلومی با سابقه 27 ساله در شهرداری زیراب از کارشناسان اجرایی توانمندی است که توسعه شهر زیراب به این افراد نیازمند است و نباید قربانی تصمیمهای شورای شهر شود.
در فعالیت شورای اسلامی، منطقی و قانونی آن است که عضو مخالف نظرجمع، صورت جلسه را با عنوان مخالف هم امضا کند تا روال قانونی ادامه یابد و عدم امضای صورتجلسه بهدلیل مخالفت با تصمیم اکثریت توسط علی سبحانی که سابقه عضویت در یک دوره شورای شهر اسبق را هم دارد، فعالیت شورایی محسوب نمیشود و البته محمدحسین بزرگی بهدلیل کسالت در جلسه تعیین سرپرست جدید حضور نداشت.
معتقدم عزل سرپرست سابق شهرداری زیراب که کمتر از یک ماه به پایان مسؤولیتش مانده است و بدون ذکر دلایلی که افکار عمومی را قانع کند، جای انتقاد دارد و البته احترام به نظر اکثریت شورای شهر توسط اقلیت هم باید مورد توجه باشد و عدم امضای صورتجلسه و ارسال آن به بالادست هم اشتباهی شورایی است که باید توسط شورای تطبیق با ریاست فرماندار تعیین تکلیف شود.
شورای اسلامی شهر زیراب در وضعیت حساس و تنشزایی قرار دارد و به نظر میرسد، دلسوزان شهر برای کاهش تنش و هدایت شورای شهر به مسیر اصلی شورایی، باید شورایی جدید را کلید بزنند تا در کنار این شورا به توسعه شهر و کاهش مشکلات و فعالیتهای مختلف و متنوع بر زمین مانده کمک کنند.
اکثریت جوان شورای شهر هم به این موضوع توجه کنند که اقدامات شتابزده و بدونآیندهنگری و دوری از تعامل با اقلیت علاوه بر صدمات عمیق بر پیکره توسعه شهر، اعتماد عمومی به انتخاب جوانان را برای فعالیتهای مدیریتی، شورایی و مشاورهای خدشهدار میکند و بهتر است در زمان مسؤولیت بهصورت متعهدانهتری به وظایف و مسؤولیتها نگاه شود و فعالیت شورایی و توجه لازم به دیدگاههای اعضای با تجربه و تشکیل اتاق فکر قوی انجام شود.
اتحاد، همدلی، تعامل و احترام به نظر اکثریت و نیز احترام به نظرات اقلیت و دوری جدی از عمیقترشدن اقلیت و اکثریت بین اعضای شورای شهر خواسته عمومی مردم شهر زیراب است و این هدف میتواند از درون شورای شهر زیراب کلید بخورد و اگر اینگونه نشود، نخبگان و فرهیختگان شهر زیراب برای حمایت و ستوندهی به انتخاب مردم برنامهریزی کنند و در صورت احتمال استعفای برخی از اعضای شورای شهر هم نفرات ششم و هفتم انتخابات شورای شهر که بهعنوان اعضای علیالبدل هستند خود را آماده کنند و منتخبین شورای شهر بدانند که از نظر قانونی بنبستی برای فعالیت شورایی نیست و هنگامی که بر صورتجلسهای با 3 امضا تأکید شود باید بر طبق قانون بر نظرات کمیته تطبیق با ریاست فرماندار گردن نهادهشود و اگر احتمال استعفای بیشتر از 2 نفر هم مطرحشود، مسولیت شورای شهر به شورای فرادست سپردهمیشود و در همه این احتمالات، مردم شهر با زندگان اصلی هستند و مسؤولیت مستقیم آن هم بر عهده 5 عضو شورای شهر خواهد بود.
گزارش از عمران اکبرنژاد
86015/ج