علاج درد، طبیبان آشنا دانند ...

مازندشورا: در کلینیک باران بالغ بر ٥٠٠ مددجو داریم که از خدمات روانشناختی بهره می‌برند، طلاق و آسیب‌های ناشی از آن را به وضوح در جامعه می‌بینیم که مددکاران اجتماعی و روانشناسان ما در صف مقدم مبارزه با این معضلات هستند.

مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس مازندران، عصر یک روز پاییزی به سراغ یکی از توانمندان قشر معلولین شهر ساری رفتیم؛ طالبعلی پورشریعه امروز دانشجوی دکتری روانشناسی، مشاور مدیرکل بهزیستی مازندران، مدیر کلینیک مددکاری اجتماعی باران ساری و مسؤول مرکز ساماندهی کودکان خیابانی مازندران است؛ دقایقی با او هم‌کلام شدیم که در ادامه مشروح این گفت‌وگو از نظرتان می‌گذرد.

لطفاً در مورد حوزه فعالیت‌های خودتان و کلینک باران توضیحاتی را ارائه بفرمایید.

در کلینیک باران و مرکز ساماندهی کودکان خیابانی به‌صورت گروهی و تیم تخصصی با همکاران خوب‌مان به حل مشکلات و مسائل می‌پردازیم، کلینیک مددکاری اجتماعی وظیفه‌اش رفع آسیب‌های اجتماعی‌ست، آسیب‌هایی چون طلاق، اعتیاد و مشکلات ذهنی.

با همکاری و مساعدت دکتر آرام مدیرکل بهزیستی که موفق شدند بخش‌های خصوصی را در این زمینه فعال کنند، سبب شد خدمات منسجم و تخصصی‌تری به مددجویان ارائه شود و همچنین  اداره مرکز سامان‌دهی کودکان خیابانی را نیز به‌عهده بگیریم.

در کلینیک باران بالغ بر ٥٠٠ مددجو داریم که از خدمات روانشناختی بهره می‌برند، طلاق و آسیب‌های ناشی از آن را به وضوح در جامعه می‌بینیم که مددکاران اجتماعی و روانشناسان ما در صف مقدم مبارزه با این معضلات هستند.

در مورد معضلات، پیشگیری و درمان و همچنین ریشه‌های بروز این ناهنجاری‌ها که بعضاً شهروندان به آن دچار شده‌اند نیز شرحی بدهید.

همانطور که استحضار دارید در بروز رفتارهای نابه‌هنجار عوامل مختلفی دخیل هستند، عواملی چون ژنتیک، محیط، نحوه آموزش و تربیت و شخصیت.
 
آموزش و پژوهش‌های اثرگذار و عملی در امور اجتماعی می‌تواند یاری‌گر نهادهای متولی رفع آسیب‌های اجتماعی باشد، تأکید ما بر روی آموزش مهارت‌ها به تمامی گروه‌های سنی بوده و باید یاد بگیریم که امور اجتماعی و فرهنگی به‌طور گروهی و جمعی‌ست و برای پیشبرد اهداف‎های این حوزه، تک‌صدایی اثرگذار نخواهد بود و نیاز به خرد و اراده جمعی دارد.

مردم در کوچه و خیابان عصبانی به‌نظر می‌رسند و با کوچک‌ترین رفتاری، واکنش تندی از خود نشان می‌دهند، علت این رفتارها چیست؟

موضوع عصبانیت زودهنگام مرتبط با این موضوع است که مردم جامعه ما آموزش‌های لازم در حوزه روانشناختی را فرا نگرفته‌اند؛ با کسب مهارت‌هایی چون کنترل خشم، حل مسأله، گفت‌وگو، عزتمندی و همچنین مهارت‌های ده‌گانه زندگی می‌توان از وقوع این تنش‌ها کاست البته باید بگویم طی سال‌های اخیر به همت دکتر عبوری شهردار محترم ساری، پایگاه‌های اجتماعی به‌نام «سرای تداوم» در نقاط مختلف شهر راه‌اندازی شده که سهم چشم‌گیری در ارتقای فرهنگ شهروندان داشته است.

تقویت بخش مشاوره به‌طور چشم‌گیری بر بالا رفتن سطح آگاهی جمعی مردم ساری آثار مثبتی ایفا کرده است.

رسیدگی به معضل کودک کار صرفاً به یک یا چند نهاد مثل بهزیستی، شهرداری و یا کمیته امداد خلاصه نمی‌شود و این ارگان‌ها به تنهایی قادر به رفع این مشکل نیستند، باید یاد بگیریم که کار گروهی انجام دهیم و همه را ببینیم حتی با منتقدان نیز برای رفع مشکلات جامعه همکاری کنیم، کار گروهی رمز موفقیت ماست و این معضل نیز بنا به فرمایش مقام معظم رهبری همت جمعی را می‌طلبد.

به‌نظر شما چطور می‌توان معضل کودک کار را حل کرد؟

جنابعالی با توجه معلولیتی که داشتید اما توانمند و باانگیزه حرکت کردید، رمز موفقیت‌تان در چیست؟

خدا را شاکرم که در خانواده‌ای فرهنگی به‌دنیا آمدم، در بدو تولد دچار تب شدید و تشنج شدم که سبب معلولیتم شد؛ سه عامل خانواده، آموزگاران دلسوز و اراده و پشتکار خودم باعث شد که تمام موانع را که سد راه تعالی‌ام بود، از میان ببرم.

معلم‌هایم به من خیلی کمک کردند تا شخصیتی سخت‌کوش و اجتماعی داشته باشم تا به انزوا نروم؛ همیشه قدردان آنها هستم.

مردم و مسؤولان چطور می‌توانند یاری‌گر خیریه و کلینیک شما باشند؟

از طریق شماره حساب مؤسسه خیریه باران می‌توانند کمک‌های نقدی خود را اهدا کنند و همچنین بسته به توانایی‌های‌شان با عضویت در کمپین «من هم یک مددکار هستم» به مددجویان می‌توانند کمک کنند تا سهمی در ارتقای فرهنگی ساری داشته باشند.

چند سؤال فانتزی

طرفدار چه تیمی هستید؟

آبی

چه گلی را دوست دارید؟

رز آبی

چه چیزی را دوست دارید نشنوید؟

دروغ

اگر اختیار دنیا برای یک روز دست شما بود، چه می‌کردید؟

سعی می‌کردم تمام جنگ‌ها را خاتمه دهم تا مردم دنیا در آرامش زندگی کنند؛ همچنین به سلامت روان و جسم آنها اهمیت می‌دادم و فرهنگ خیرخواهی را نیز گسترش می‌دادم.

در پایان از فرصتی که به ما دادید نهایت تشکر را داریم و آرزوی موفقیت بیشتر شما را از خداوند منان مسئلت داریم.

بنده هم در اینجا به نوبه خودم از همکارانم در بهزیستی و آموزش و پرورش و همچنین از شما کمال تشکر و قدردانی را دارم.

گزارش از لیلا حاجیان ـ نشریه تمشک

انتهای پیام/3141/ج

اجتماعی باران کلینیک همچنین آموزش گروهی بهزیستی فرهنگی آسیب‌های جامعه داریم بگیریم مشکلات مازندران کودکان می‌توانند خیابانی به‌نظر اراده می‌دادم به‌طور چیست؟ خیریه می‌توان چشم‌گیری موفقیت فرهنگ موضوع ارتقای روانشناختی ارائه همکاری ساماندهی مددکاری گزارش مدیرکل خدمات مددجویان دارید اثرگذار شهروندان معضلات گفت‌وگو یاری‌گر