14 آبان، سالروز حماسه‌ای بزرگ در مازندران

مازندشورا: مازندران استانی سرسبز است که از گذشته دور تاکنون مردان و زنان غیوری را در خود جای داده‌است. سرزمینی که در 14 آبان سال 250 هجری قمری، حماسه‌ای بزرگ آفرید. حماسه‌ای که نام این استان را به عنوان اولین پایگاه اسلامی و شیعه دوازده امامی به خود اختصاص داد و تا به امروز خاک این استان را با عطر ایمان معطر کرده‌ است.

مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، مازندران استانی سرسبز با طبیعتی روح‌انگیز است، استانی که از دیرباز تاکنون مردمانی غیور را در خود جای داده‌است، دیاری که از گذشته تاکنون شاهد جان‌فشانی‌های این غیورمردان و زنان بوده‌ و حماسه‌هایی افسانه‌ای را آفریده‌است.

قله زیبای دماوند مانند نگهبانی اساطیری در این استان قدعلم کرده‌ و صلابتی کم‌نظیر را بر پیکره این استان استوار کرده‌است.

نام طبرستان، واژه عربی نام تپورستان بوده‌است و به پیشینه اسکان یکی از اقوام سکاها و ایرانی با نام تپور، در حاشیه جنوبی دریای مازندران باز می‌گرد.

پس از حمله مغول‌ها و انتقال پایتخت استان از آمل به ساری، این سرزمین نام مازندران را به خود اختصاص داد، دیاری که در شاهنامه و دیگر حماسه‌ها نامش آورده شده‌است.

سرزمینی کهن در کشور ایران که براساس شواهد و یافته‌های باستان‌شناسی یکی از قدیمی‌ترین سکونت‌گاه‌های بشری به‌شمار می‌رود.

در عید سعید فطر سال 250 هجری قمری، مصادف با 14 آبان ماه سال 243 هجری شمسی، حسن‌بن‌زیدعلوی که از نوادگان امام حسن(ع) بود، مردم مازندران را به مذهب شیعه دعوت کرد، مردم مازندران نیز با وی بیعت کردند و پذیرای حکومت علویان شدند.

مردم بابصیرت با پذیرفتن این دعوت، حماسه‌ای آسمانی را خلق کردند که تا به امروز افتخاری بزرگ را برای این استان رقم زده‌است.

بیعتی که اولین حکومت شیعه در ایران را تشکیل داد و نام مازندران را به عنوان اولین پایگاه اسلامی و شیعه دوازده امامی به خود اختصاص داد.

بیعتی که نمایانگر عشق و علاقه مردم این دیار سرسبز به خاندان اهل بیت(ع) است و از دیرباز روح مردم استان را به عطر خود آزین داده‌ است.

مردمانی حق‌جو که به دین حق لبیک گفتند و با جان و دل حقانیت این مسیر را پذیرفتند.

به همین دلیل، 14 آبان به روز ملی مازندران نام گرفت تا افتخار این استان تا همیشه در تاریخ ثبت شود و بصیرت مازندرانی‌ها تا ابد در تقویم این سرزمین پُررنگ بدرخشد.

چهاردهم آبان روزی است که مردم با استقبالی فراوان حکومت شیعه را پذیرفتند و تا به امروز با افکار و اعتقادات زیبای شیعی زندگی کردند.

آن‌چنان‌که مدت‌هاست که کشاورز مازندرانی برای شروع به کاشت و برداشت محصولش، ذکر یا علی(ع) می‌گوید تا برکت شالیزارش چندین برابر شود و دانه‌های برنجش با نام علی(ع) مزین شود.

سالیان درازی است که هنگامی که نوای محرم به گوش می‌رسد، رنگ خانه‌های اهالی استان، رنگ عزای حسینی می‌شود و عزاداران اباعبدالله(ع) از کوچک و بزرگ مساجد را پُر می‌کنند، سالیانی است که سربند کودکان‌مان سربند یاحسین(ع) است و ندای عزاداران‌مان ندای یا زینب(س).

مردم استان مازندران در سال‌های قبل انقلاب نیز برای پیروزی انقلاب اسلامی جان‌فشانی‌ها کردند و شعار الله‌اکبرشان گوش فلک را کر می‌کرد.

در سال‌های جنگ تحمیلی نیز این غیورمردان ایستادند تا مانع تجاوز بیگانگان شوند، جوانانی که با خون خود لاله‌های سرخی را در خاک مازندران پروراندند و خاطره‌ای زیبایی از خود به یادگار گذاشتند.

استانی که در سال‌های جنگ تحمیلی بیش از 10 هزار شهید را تقدیم راه حقانیت کرده‌ است و نشان داد که همچنان غیرت گذشتگان نیز در خون این مردم جاری است.

مردم استان همواره برای سربلندی ایران اسلامی ایستادگی کردند و برای حفظ این خاک جان دادند، غیور مردانی که مدافع حرم بانوی دمشق شدند تا کوچک‌ترین اهانتی به خواهر اباعبدالله(ع) شود.

مردمی که در برابر دیوصفتان ایستادند تا آرامش میهمان همیشگی قلب اهالی این سرزمین شود.

جوانان و نوجوانان استان باید بیشتر با فرهنگ زیبای استان آشنا شوند، فرهنگی غنی که پهلوانان و اسطوره‌های فراوانی را از خود به جا گذاشته‌است و امروز باید برای حفظ آن بیشتر کوشید.

14 آبان به روز ملی مازندران نام گرفت تا به یاد داشته‌باشیم که این خاک، معطر است به بوی خلوص و بصیرت مازندرانی‌ها، تا به یاد داشته‌باشیم که آسمان این سرزمین، رنگ ایمان می‌دهد و زمینش سرسبزیش را از برکت شیعه و حبّ اهل بیت(ع) به یادگار دارد.

انتهای پیام /86047/ع

مازندران استان سرزمین حکومت سال‌های امروز اسلامی استانی زیبای داشته‌باشیم مازندرانی‌ها برابر اهالی سربند یادگار بیشتر ایستادند تحمیلی بصیرت انقلاب اباعبدالله بیعتی تاکنون مردمانی دیرباز سرسبز حماسه‌ای دیاری غیورمردان حقانیت اولین اختصاص کرده‌ پذیرفتند