مازندشورا:به گزارش خبرنگار فارس از شهرستان ساری، عبدالکریم احمدی ظهر امروز در همایش مدارس مروج سلامت، سلامت روان، سفیران سلامت اظهار کرد: از ابتدا تا 30 آذر ماه کمپین افسردگی بالای 13 سال راهاندازی میشود.
وی با بیان اینکه افسردگی در لایههای پنهان خانواده و جامعه وجود دارد، افزود: افسردگی مانند بیماری اعصاب و روان لایههای خانواده و جامعه را تحت تاثیر قرار میدهد.
مدیرگروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه مازندران تصریح کرد: بسیاری از افراد جامعه هنوز علائم بیماری افسردگی را نمیشناسند و حالتهای آن را طبیعی و تحت تاثیر عوامل محیطی بدانند و بساری خانوادهها در این مورد آگاهی ندارند.
احمدی با بیان اینکه باید استرسهای محیطی دانشآموز را کم کنیم، گفت: باید نسبت به بیماری افسردگی در نوجوانان آگاه باشیم و با دیدن علائمی مانند چرت زدن، افت تحصیلی و... و با راهنمایی دانشآموز و در جریان قرار دادن خانواده کودک را درمان کنیم.
این مسؤول احساس درماندگی، میل به خودکشی، کاهش اعتمادبه نفس را یکی از شایعترین علائم افسردگی اعلام کرد، افزود: کمخوابی، بهویژه بیخوابی و پرخوری را از دیگر علائم افسردگی برشمرد.
مدیرگروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه مازندران با اشاره به اینکه انتشار خبر خودکشی در فضای مجازی یک فاجعه است، خاطرنشان کرد: با اعلام خبر خودکشی در رسانهها و فضای مجازی 10 درصد آمار خودکشی بالا میبرد.
وی با بیان اینکه از هر هفت بزرگسال یک نفر افسردگی دارد، افزود: خانمها به دلیل ترشح هرمونی دوران قاعدگی و زایمان دو برابر آقایان دچار افسردگی میشوند.
احمدی تصریح کرد: شیوع اختلالات افسردگی در کودکان دبستانی 2 تا 3 درصد و در نوجوان 4 تا 8 درصد است و شیوع افسردگی در دختر و پسر برابر است.
این مسؤول شیوع افسردگی در سالمندان در منزل را 57/58 درصد و سالمندان در سرای سالمندان را 82/8 اعلام کرد، یادآور شد: برای داشتن دوران سالمندی سالم و نداشتن افسردگی در این دوران باید ورزش و تغذیه سالم داشت.
86051/ج