مازندشورا:علی محمد شاعری در گفتگو با خبرنگار مهر درباره احداث صنایع پتروشیمی در منطقه امیرآباد اظهار داشت: نظر من در زمینه احداث صنایع پتروشیمی در منطقه امیرآباد کاملا مساعد است؛ زیرا معتقدم اگر قرار است تحول اقتصادی را در استان شاهد باشیم باید به سمت ایجاد صنایع بالادستی و سرمایه گذاری در این بخش برویم.
شاعری احداث صنایع بزرگی همچون پالایشگاه و پتروشیمی را همراه با لحاظ کردن استانداردهای روز دنیا باعث رونق اقتصادی مازندران خواند و افزود : پتروشیمی ، پالایشگاه و خودرو سازی صنایع بالا دستی هستند و می توانند تحول اقتصادی وسیعی را با هدف افزایش حجم تولید و ایجاد اشتغال به دنبال داشته باشند.
شاعری به آمار بیکاری در استان اشاره کردو بیان داشت: مازندران حداقل دارای ۱۲۰ هزار نفر بیکار است ؛ معضلی که برای رفع آن راهی جز حمایت از تولید و جذب سرمایه گذار در بخش های صنعت ، کشاورزی و خدمات نداریم.
*توافق های لازم انجام شد
وی به بیان جزئیات نامه ارسالی وزیر نفت برای احداث واحد پتروشیمی در امیرآباد پرداخت و گفت: در خصوص این تصمیم مذاکراتی با مهندس زنگنه داشتیم و توافقات کلی انجام شد و حالا به دنبال زمینه لازم برای جذب سرمایه گذار هستیم.
نماینده شرق مازندران در مجلس شورای اسلامی در خصوص رعایت ملاحظات محیط زیستی صنایع بالادستی نظر مشاوران صاحب صلاحیت این پروژه ها را تعیین کننده دانست و یاد آور شد: با توجه به شناختی که از موضوع صنایع پتروشیمی و تبعات آن دارم اگر ملزومات این طرح در منطقه در نظر گرفته شود نه تنها لطمه ای به محیط زیست وارد نخواهد کرد بلکه می تواند به عنوان صنعتی اشتغالزا،مولد و توسعه ساز مطرح شود.
عضو مجمع نمایندگان مازندران به فراهم بودن شرایط فعالیت این واحد ها در امیرآباد اشاره و تاکید کرد: این واحدها برای سرد کردن سیستم به آب دریا نیازدارند و برای تولید نیز از گاز طبیعی استفاده می کنند که با افتتاح خط لوله گاز دامغان به نکا خوراک مورد نیاز این صنعت در منطقه وجود دارد.
شاعری موقعیت مازندران در منطقه را استراتژیک عنوان کردو گفت: منطقه ویژه امیر آباد پیشران توسعه در استان است و با روندی که برای دریافت امتیاز مناطق آزاد طی می کند صادرات محصولات و کالای صنعتی، خدماتی، فنی و کشاورزی به همراه محصولات پتروشیمی فرصت خوبی برای تصرف بازارهای آسیای میانه را فراهم خواهد ساخت.
*حریم میانکاله رعایت می شود
وی در خصوص اظهار نظرهای مطرح شده در مورد منطقه حفاظت شده میانکاله و خطرات احتمالی استقرار صنایع پتروشیمی در نزدیکی آن ،اظهار داشت: میانکاله حریم و محدودیت های مشخص خود را دارد و برای استقرار صنایع نیز تمامی ضوابط و استاندارهای لازم صورت می گیرد.
نماینده شرق مازندران حساسیت های طرفداران محیط زیست را مورد احترام خواندو بیان کرد : من هم از طرفداران محیط زیست و رعایت ضوابط مناطق حفاظت شده هستم اما محیط زیست و توسعه دو روی سکه هستند هیچکدام نباید قربانی دیگری شود.
شاعری خشک شدن بخش زیادی از مساحت میانکاله را ناشی از خطرات انسانی ، تصرف و دستکاری های سالهای گذشته دانست وبا اطمینان دادن به دوستداران محیط زیست، افزود: استقرار واحد های صنعتی و تولیدی در مناطق چهارگانه ممنوع است و ایجاد صنایع در این مناطق انجام نخواهد شد.
به گفته شاعری تقریبا ۱۰ درصد از عرصه های کشور حفاظت شده هستند و محدودیت های خاص خودشان را دارند اما این مساله نباید مانع از بارگذاری واحد های صنعتی،کشاورزی و خدماتی شود و تصور اینکه بارگذاری این صنایع تهدیدی برای مناطق چهار گانه است درست نیست.
پانزدهم آبان ماه امسال وزیر نفت طی نامه ای به کلانتری رئیس سازمان محیط زیست کشور کسب موافقت اصولی برای احداث چندین واحد عظیم پتروشیمیایی در مناطق عمومی امیرآباد مازندران و رودسر واقع در سایت نفت خزر در نقاط حاشیه ای این دریا را خواستار شد.