مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان بابل، موسی یمین فیروز سهشنبهشب در همایش سلسله نشست تخصصی طعم دانستن با موضوع کتاب و فضای مجازی، فرصتها و چالشها در بنیاد حریری بابل اظهار کرد: با برگزاری جلسات مشترک با اعضای هیأت مدیره انجمن و ستاد بزرگداشت هفته کتاب شهرستان بابل، با توجه به اهمیت فضای مجازی و عجین شدن آن با زندگی روزمره عموم مردم، موضوع نشست اول« کتاب و فضای مجازی، فرصتها و چالشها» انتخاب شد.
وی یکی از اهداف این همایش را، قدردانی و تجلیل از سازمانها و کسانی که به نحوی در حوزه ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی صاحب ایده و ابتکار عمل بوده و توانستند با عملکرد خود، تحولی را در این حوزه در سطح استان و کشور ایجاد کنند برشمرد و افزود: انس و الفت ما با کتاب دیرینه است و به نظرم هیچ محملی نمیتواند جایگزین کتاب شود، گرچه کهکشان گوتنبرگی در کشور ما زمان زیادی را سپری نکرده اما با وجود فضای مجازی از محیط چاپی فاصله گرفتیم لذا نمیتوان تاثیر فضای مجازی را بر خواندن نادیده گرفت.
رئیس انجمن کتابداری و اطلاعرسانی مازندران با اشاره به اینکه مطالعه در فضای مجازی سطحی است و لذتی که از خواندن کتاب بدست میآید در فضای مجازی وجود ندارد، تصریح کرد: گرچه انتظار میرفت در خصوص این منبع مرجع، بیشتر اطلاعرسانی میشد و مهمتر اینکه مدیران بعدی اداره کل کتابخانههای عمومی استان برای روزآمدسازی آن فکری میکردند اما انجمن آمادگی برای ویرایش این اثر که میتواند الگویی برای سایر استانها باشد را دارد.
این مسؤول به چالشهای مهم حوزه مطالعه چه مکتوب و چه فضای مجازی اشاره و خاطرنشان کرد: مهمترین عامل برای رفع نیازهای اطلاعاتی شناخت منابع است که در کشور ما کمتر به این موضوع مهم توجه شده است، در بحث کسب سواد اطلاعاتی نخستین مهارت، مهارت بازیابی اطلاعات است و مهمترین شاخص در کسب مهارت بازیابی اطلاعات شناخت است، منابع اطلاعاتی بسیار ارزشمند و فاخری در استان و کشور چاپ و منتشر میشود ولی عموم مردم از وجود آن بیاطلاع هستند.
یمین فیروز یادآور شد: باید فرهنگ استفاده از فضای مجازی را به خانوادهها و کودکانمان آموزش دهیم، آنها را از خطرات آن آگاه سازیم و با ایجاد گروههای کتابخوانی و معرفی کتاب در فضای مجازی، آنها را به مطالعه عمیق و خلاق ترغیب کنیم.
وی با بیان اینکه امیدواریم این همایش بخشی از مسائل و مشکلات علمی و فرهنگی جامعه را برطرف کرده و روحیه پرسشگری و مطالعه را در آحاد جامعه تقویت کند، ادامه داد: میزان مطالعه در کشور پایین است، عدهای سبب آن را فضای مجازی میدانند در حالی که عدهای معتقدند که فضای مجازی فضای دیگری برای مطالعه فراهم کرده است.
رئیس انجمن کتابداری و اطلاعرسانی مازندران با اشاره به اینکه فضای مجازی عامل کاهش سرانه مطالعه نیست، اضافه کرد: ما برای ارائه محتویات نیازمند فضای مجازی هستیم.
یمین فیروز ضریب نفوذ اینترنت کشور را 53 درصد اعلام کرد و گفت: بیش از 42 میلیون و 500 هزار نفر دسترسی به اینترنت دارند که مازندران با بیش از 86 درصد رتبه نخست را در سطح کشور و رتبه سوم را در حوزه اینترنت موبایل دارد.
86040/ع