مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان سوادکوه، اشتغال از دغدغههایی است که همواره از اولویتهای عموم خانوادها دارای جوانان در سنکار و به دلیل شرایط خاص وضعیت اقتصادی در سنینی غیر از سنین کار را هم شامل میشود.
* طرح مدارس کارآفرینی برای تبدیل ایدهها به طرحهای اشتغالزا
در برنامههای توسعه اول تا ششم کشور هم موضوع اشتغال دارای برجستگیهای قابل توجهی است ولی آنچه در جامعه مشهود است میزان بالای بیکاری و تاکید مدیران اجرایی و مسؤولان انتخابی برای کاهش آن است و به نظر می رسد در این مسیر موفقیتهای مورد انتظار به دست نیامد و اجرای طرحهای نو و جدید را می طلبد.
طرح مدارس کارآفرینی و استفاده از ایدهها و طرحهای دانش آموزی و دانشجویی و سایر سنین در کلاسهای ایدهپردازی و پرورش ایده و اجرای برترین ایدهها با حضور و مشارکت کارآفرینان و سرمایهگذاران میتواند از طرحهایی باشد که به اشتغال کمک کند.
* برگزاری نخستین هنرستان کارآفرینی کشور به میزبانی سوادکوه
معاون آموزشی اداره آموزش و پرورش شهرستان سوادکوه در جلسه هماهنگی برگزاری رویداد ملی مدرسه کارآفرینی با اشاره به اینکه برگزاری اولین رویدادملی (Startup Weekend) مدرسه کارآفرینی کشور به میزبانی هنرستان در هنرستان فنی شهید بهشتی زیراب سوادکوه برگزار میشود، گفت: برنامه مدرسه کارآفرینی کشور با حمایت معاونت فناوری ریاستجمهوری و مرکز شتابدهی کارآفرینی بههمراه پارک پردیس تهران، با مدیریت اجرایی ریحانه کرامتیفرد و به میزبانی هنرستان شهید بهشتی زیراب سوادکوه انجام میشود.
علیرضا رضایی با بیان اینکه رویداد مدرسه کارآفرینی در یک برنامه ۵۴ ساعته و از ساعت ۱۴ روز چهارشنبه ۸ آذرماه ۹۶ با ظرفیت پذیرش حدود ۱۰۰ نفر از دانشآموزان خلاق و صاحبایده در مقاطع متوسطه اول و دوم، آغاز میشود و پس از کشف و پرورش ایدههای منتخب، در ساعت ۲۱ روز جمعه۱۰ آذرماه با اجرای مراسم اختتامیه به پایان میرسد.
رضایی با اشاره به لزوم حفظ ایدهها و قانون حمایت معنوی از آثار فرهنگی، به منظور ایجاد امنیت از ممنوعیت ورود افراد بدون آیدی کارت و امکان حضور والدین در مراسم اختتامیه به عنوان بخشی از قوانین این رویداد خبر داد و افزود: در رویداد ملی مدرسه کارآفرینی از سه گروه برتر، تجلیل میشود و برای همه شرکتکنندگان در رویداد، گواهیحضور صادر میشود.
* برگزاری کلاسهای کارآفرینی با محوریت شعار سال
مدیر هنرستان فنی شهید بهشتی زیراب سوادکوه از تلاش برای جذب حمایت حامیان مالی خبر داد و اظهار کرد: با توجه به مساعدت تیم اجرایی، هزینه شرکت در این دوره برای دانشآموزان سوادکوه به مبلغ ۵۰ هزار تومان در نظر گرفته شد و از حمایت حامیان مالی با انجام تبلیغات برای آن استقبال میکنیم.
عباس علیپور گفت: براساس هماهنگیها، اولویت حضور شرکتکنندگان، در درجه اول متعلق به دانشآموزان پایههای نهم، دهم و یازدهم است که در صورت وجود سهمیه از دانشآموزان برتر مقاطع پایینتر و همچنین دانشجویان تا مقطع فوق دیپلم پذیرش میشود.
علیپور، اهمیت برگزاری کلاسهای کارآفرینی را با توجه به شعار سال مورد نظر مقاممعظم رهبری درباره اقتصادمقاومتی، تولید و اشتغال و برنامههای اشتغالزایی دولت ذکرکرد.
*لزوم تغییر نگاه دانشآموزان به کار و کارآفرینی
مدیر اجرایی ستاد برگزاری مدرسه کارآفرینی هنرستان فنی شهید بهشتی زیراب نیز در جلسه هماهنگی برگزاری رویدادملی مدرسه کارآفرینی با اشاره به اینکه به همه کسانی که دارای ایده هستند در این رویداد به بیان ایدههای خود میپردازند، گفت: هر دانشآموز ایده خود را در مدرسه کارآفرینی مطرح میکند و در جلساتی مختلفی که با حضور دانشآموزان دیگر و سرمایهگذاران و کارآفرینان برگزار میشود، ایدهها پرورش پیدا میکنند و به همه ایدهها گواهینامه دادهمیشود و سه ایده برتر برای تکمیل و اجراییشدن به سرمایهگذاران و کارآفرینان معرفی میشود.
ریحانه کرامتیفرد افزود: بالش هوشمند و طراحی کفش کوهنوردی با تنظیم دما به عنوان برخی از طرحها و ایدههایی است که توسط تیمهایی ما طراحی و توسط کارآفرینان سرمایهگذاریشد.
کرامتیفرد خاطرنشانکرد: مدرسه کارآفرینی در دبیرستانها و دانشگاههای مختلف کشور برگزار شد و برگزاری مدرسه کارآفرینی در هنرستان برای اولین بار در هنرستان فنی شهید بهشتی زیراب سوادکوه انجام میشود و در حوزههای تخصصی هم مشاورههای لازم را داریم و حامیان اصلی مدارس کارآفرینی هم پارک پردیس و مرکز شتابدهی است.
مدیر اجرایی ستاد برگزاری مدرسه کارآفرینی هنرستان فنی شهید بهشتی زیراب، تغییر نگاه دانشآموزان به کار و کارآفرینی را از مهمترین دغدغهها ذکر کرد و افزود: یافتن تواناییهای پنهان دانشآموزان و ایدهپردازی آنان و جهتدهی و تغییر نگاه دانشآموزان و والدین برای کار و کارآفرینی از مهمترین اهداف ما است.
ریحانه کرامتیفرد که کارشناسارشد مهندسی صنایع-با گرایش مدیریت سیستم و بهره وری است با بیان اینکه اولین رویداد مدرسه کارآفرینی در مدرسه سوده منطقه دو تهران در سال ۹۴ برگزار شود و تعمیم پیداکرد، گفت: اولین مرکز رشد ایران در منطقه دو تهران راهاندازی شد و دانشگاههای شریف، تهران و سیاهکل هم برنامههای کارآفرینی برگزار شد و در کارآفرینی دانشآموزان شاهد حضور دانشآموزان هستیم اما در رویدادهای دانشجویی از ۱۴ سال تا 99 سال میتوانند حضور پیداکنند.
*خروجی مناسب طرح مدرسه کارآفرینی در صورت حمایت همهجانبه
برنامهریزی اجرایی برای طرح مدرسه کار آفرینی با ابتکار مدیر و معاون هنرستان فنی شهید بهشتی زیراب و حمایت آموزش و پرورش از طرح های قابل تقدیری است که در صورت حمایت همه جانبهتر میتواند خروجی مناسبی را به همراه داشته باشد.
گزارش از عمران اکبرنژاد
86015/ع