مازندشورا:به گزارش خبرنگار مهر، قربانعلی نعمتزاده ظهر چهارشنبه در نشست با خبرنگاران با بیان اینکه بیش از بیش از ۲۵ سال در زمینه برنج در حال پژوهش است، افزود: در این مدت ارقام مختلفی مانند ندا، نعمت،پژوهش، پردیس و قائم را معرفی کردهایم که هر کدام در جایگاه خود دارای اعتبار خاصی بودهاند.
رئیس پژوهشکده فناوری طبرستان، با بیان اینکه تولید ارقام پرمحصول، کیفی و زودرس و معطر از آرزوی همه کسانی است که در حوزه اصلاح نباتات از جمله در مزینه برنج کار میکنند، از تولید رقم روشن پس از ۲۱ سال کار و پژوهش خبر داد.
وی افزود: نعمت از تلاقی سنگ طارم و آمل سه با پژوهشی ۱۲ ساله بوده است و با پرتو تابی اشعه گاما به نعمت و پس از گذشت ۹ سال به رقم جدیدی به نام روشن رسیدهایم.
وی با بیان اینکه تولید رقم روشن، انقلابی در زمینه تولید برنج در کشور است، از جمله ویژگیهای آن به پرمحصول بودن با عملکرد نه تن در هکتار و مانند طارن زودرس و معطر بودن اشاره کرد.
نعمتزاده با ابراز تأسف از اعلام وزیر کشاورزی مبنی بر آزاد شدن واردات برنج از اول آذر تا تیر ۹۷، گفت: سوال اینجاست که وزیر کشاورزی که متولی تولید و پدر عملی و پژوهشی تولیدات و محصولات کشاورزی هستند چرا اینقدر بیتفاوت هستند و تنها در حد سخنگوی وزارت بارزگانی، واردات برنج را آزاد اعلام میکند.
وی ادامه داد: با توجه به تأکیدات رهبری مبنی بر اقتصاد مقاومتی و همچینی، امنیت غذایی و شغلی و خروج روستائیان از روستا به شهر، چه کسی مسئول این امر است؟
وی با بیان اینکه تعرفه برنج در سال ۱۳۸۴، ۱۵۰ درصد بوده است در سال ۹۱ به ۲۰ درصد کاهش یافت، افزود: از حدود ۵۰۰ تن برنج وارداتی در سال ۸۴، در سال ۹۲ به بیش از ۲ میلیون تن افزایش یافته است.
نعمتزاده با بیان اینکه در طی ۴ ماه اخیر بیش از ۶۴۴ هزار تن برنج وارد شده است، گفت: در دو سال گذشته به دلیل سرمازدگی مرکبات، کشاورز خسارت جبرانناپذیر دید اما تغییر در قیمت برنج موجب ایجاد بارقه امید در کشاورز برای روی آوردن به سمت کشت برنج شد اما اکنون که از اول آذر تا تیر آزاد شده، چقدر وارد خواهد شد و کشاورز چکاری میتواند انجام دهد؟
وی ادامه داد: اکنون برخی کشاورزان ۲ تن برنج دارند که نمیتوانند به فروش برسانند و به او وعده پرداخت در سه ماه آینده را میهند اما کشاورز اکنون گرفتار است و آیا وزیر و رئیسجمهور حاضر هستند که حقوق خود را چهار ماه بعد دریافت کند؟
رئیس پژوهشکده فناوری طبرستان افزود: ۲۱ سال ما در حال تلاش هستیم تا رقمی را تولید کنیم و اما اکنون نگرانیم که برای آن چه اتفاقی خواهد افتاد، تا پیش از این، بهانه این بود که رقم تولیدی ما دیررس و بیکیفیت است اما اکنون چه بهانهای وجود دارد؟
نعمتزاده با بیان اینکه نفس کشاورز به نفس تولید وابسته است و اگر نفس تولید از او گرفته شود، نفس کشاورز گرفته میشود، افزود: سوال اینجاست که چطور کشاورز را میتوان در میدان تولید نگهداشت.
وی با بیاان اینکه وزیر کشاورزی نقشی در واردات برنج ندارد، گفت: این امر، این عیب بزرگی است و چرا تولیدکننده نباید مدافع تولید خود باشد و اختیار آن تنها در اختیار وزرات بازرگانی باشد؟ و وقتی وارات برنج به اندازه نیاز است چه جایگاهی برای تولیدکننده باقی می ماند؟
رئیس پژوهشکده فناوری طبرستان از جمله دلایل تفاوت قیمت برنج تولیدی داخلی و وارداتی را تفاوت در نرخ تورم دانست و افزود: کشاورزان ما با نرخ تورم ده درصد در حال تولید هستند و برنج از کشورهایی وارد میشود که دارای نرخ تورم دو درصدی هستند.