مازندشورا: استان مازندران بنابر امارهای رسمی 3میلیون و 280 هزار نفر جمعیت دارد که حدود 45درصد در روستاها زندگی می کنند.
به گزارش خبرنگارایرنا، دکترسید عباس موسوی روز شنبه درنشست شورای توسعه و برنامه ریزی مازندران افزود : این در حالیست که از لحاظ آماری سیگاری های شهری در این استان افزون بر یک درصد کمتر از روستاییان هستند.
وی اضافه کرد : درمجموع 10 درصد از جمعیت مازندران سیگاری اند که طبق آمار سال 96 حدود 330 هزار نفر را شامل می شود.
به گفته وی کمتر از نیم درصد از زنان مازنی سیگاری اند و این آمار برای مردان حدود 21 درصد است.
وی اظهارداشت : همچنین طبق همین آمار حدود 3 درصد از جمعیت این خطه شمال کشور قلیان می کشند که آمار قلیان کشی در مردان شهری حدود 25 صدم درصد بیشتر از روستاییان است.
وی آمار زنان قلیانی را در مازندران حدود 17 صدم درصد اعلام کرده است.
طبق آمار بین 12 تا 15 میلیون نفر در ایران سیگاری اند که سالانه این افراد 65 میلیارد نخ سیگار را با هزینه حدود 3 هزار و 250 میلیارد تومان دود می کنند که میزان یارانه یک ماهه جمعیت 80 میلیون نفری کشور است.
سیگار و تنباکو به عنوان دومین علل مرگ و میر در جهان شناخته شده است به طوری که سیگار سالانه جان 6 میلیون نفر در جهان را می گیرد.
** رتبه ششم مازندران در سکته قلبی
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به رو افزایش بودن بیماری های واگیر در این استان گفت که ما در بیماری سکته قلبی رتبه ششم، دیابت پنجم و فشار خون رتبه چهارم کشور را داریم .
به گفته وی افزون بر نیمی از جمعیت مازندران از چاقی رنج می برند و کم تحرکی و تغذیه نامناسب علت اصلی رشد چاقی در زنان و مردان مازنی است.
موسوی گفت طبق آمار حدود 77 درصد از جمعیت مازندران از کم تحرکی رنج می برند و صرفا 23 درصد از این جمعیت دارای فعالیت فیزیکی مناسب هستند.
به گفته وی حدود 16 درصد از مردان فعالیت فیزیکی مناسب دارند که این آمار در بین زنان حدود 31 درصد است.
وی اضافه کرد : بر خلاف تصور آمار تحرک فیزیکی در جمعیت شهری مازندران حدود 5 درصد بیشتر از روستاییان است به طوری که 26 درصد از جمعیت شهری و 21 درصد از روستاییان تحرک فیزیکی دارند.
موسوی جمعیت مازنی مبتلا به دیابت را حدود 11 درصد، فشار خون بالا را 15 درصد و کلسترول خون را 43 درصد اعلام کرد.
به گفته وی با وجود اینکه مازندران تولید کننده برتر میوه و سبزی در سطح کشور است حدود 87 درصد از جمعیت این خطه شمال کشور مصرف میوه و سبزی کافی ندارند.
خبرنگار: حسین فلاحتی** انتشاردهنده : محسن حسن نیا
6982/1899
اجتماعي
سيگار
روستاييان
مازندران