مازندشورا: غلامرضا شریعتی پیش از ظهر امروز در مانور سراسری زلزله در دبیرستان حضرت خدیجه (س) اهواز در ارتباط با علت برگزاری این مانورها اظهار کرد: در این مانور آموزش های لازم ارائه و هماهنگی بسیاری بین مدیریت بحران استانداری، شهرداری، سازمان دانش آموزی، هلال احمر، آموزش و پرورش، دانشگاه علوم پزشکی و سایر نهادها ایجاد می شود.
وی با اشاره به انجام هماهنگی های بین بخشی و آموزش خوب دانش آموزان افزود: این انسجام نشان دهنده تحقق اهداف برگزاری چنین مانورهایی است؛ یعنی آمادگی و هماهنگی بین بخشی خوب که در مواقع بحران ضروری هستند را امروز شاهد بودیم.
استاندار خوزستان تصریح کرد: برگزاری این مانورها باید تعمیق و گسترش داده شود تا آینده سازان این کشور بتوانند با آموزش بهتر و بیشتر در نجات و حفظ جان خود و سایر همکلاسی هایشان نهایت دقت را داشته باشند.
شریعتی با تأکید بر اینکه با برگزاری چنین مانورهایی باید در مقابل زلزله ها و سایر بلایای طبیعی آمادگی لازم را داشته باشیم، بیان کرد: آمادگی های فعلی در این مانور بیشتر آموزشی، انسانی و فراهم آوردن امکانات هست ولی برخی آمادگی ها نیز ساختمانی هستند که در این زمینه باید در ساخت و سازها اصول لازم را رعایت کنیم.
وی اضافه کرد: بعضا با رخداد برخی زلزله ها مشخص می شود که در ساخت و ساز تعدادی از اماکن و ساختمان ها اصول رعایت نشده و دقت لازم وجود نداشته است.
استاندار خوزستان تأکید کرد: به همه ادارات کل و سازمان های مسئول که در زمینه ساخت و ساز ساختمان های عمومی و دولتی مسئولیت دارند، از جمله نوسازی مدارس و راه و شهرسازی تأکید می کنم که دقت لازم را به سهم خود داشته باشند.
شریعتی ادامه داد: نظام مهندسی که کار نظارت بر ساخت و سازها را دارد نیز به صورت ویژه نکات موردنیاز در زمینه مقاوم بودن ساختمان ها را مدنظر قرار دهد و همچنین با سازمان هایی که اصول مهندسی و فنی را در مقابل بلایای طبیعی رعایت نمی کنند به صورت جدی برخورد و به هیچ وجه دستور هیچ مقامی را برای کوتاه آمدن در این موضوع نپذیرند.
وی یادآور شد: سازمان نظام مهندسی، شهرداری و سازمان های متولی باید در مقابل عدم رعایت اصول فنی و استاندارد در ساخت و سازها از حقوق اساسی مردم، دانش آموزان و همه اقشار دفاع کنند و من هم به عنوان خدمتگزار از آنها حمایت می کنم.
استاندار خوزستان بیان کرد: کوتاهی در مقابل ایمن کردن ساختمان ها در برابر حوادث و بلایای طبیعی دیگر باعث بروز مشکلات بسیاری می شود؛ متأسفانه بسیاری از حوادث پیش آمده ناشی از کاهلی و کم کاری های قبلی است.
شریعتی ادامه داد: امکانات و تجهیزات نسبت به استان های دیگر خوب و مناسب است ولی در سطح استانی با این وسعت، همچنین پتانسیل ها، استعدادها و صنایع بزرگ آن متناسب نیست.
وی اظهار کرد: با شهردار صحبت کردیم برای خرید بالابرهای بلندمرتبه که اهواز ندارد، رایزنی کردیم؛ همچنین برای ساخت آب پاش، مه پاش و ساخت دو سالن مدیریت بحران صبحت کردیم.
استاندار خوزستان افزود: در یک بازه زمانی سه ساله این سالن های بحران را ساخته و امکانات لازم برای مقابله با حوادث و بلایای طبیعی را مطابق با استانداردهای کشوری و جهانی را نیز تأمین می کنیم.
شریعتی در ارتباط با مقاوم سازی مدارس تخریبی خوزستان گفت: در بحث نوسازی و مقاوم سازی مدارس به صورت جدی ورود کرده و تفاهمنامه های زیادی را در این زمینه با نوسازی مدارس کشور منعقد کردیم که به این کار سرعت ببخشیم.
وی گفت: هرچند بیشتر اعتبارات وزارت آموزش و پرورش ملی است ولی در عین حال در استان نیز کمک و مساعدت خود را خواهیم داشت. امیدوارم سازمان نوسازی کشور بیش از این به خوزستان نگاه ویژه داشته باشد تا استانداردهای استان خوزستان افزایش پیدا کند و وضعیت ۳۰ درصد مدارس تخریبی که محل نگرانی هستند نیز بهبود پیدا کنند.