مازندشورا:محمدرضا کارگر در گفتگو با خبرنگار مهر، با ابراز خرسندی از بازدید چندباره از استان مازندران باهدف توسعه میراث فرهنگی و موزهها، گفت: استان مازندران با قدمتی ۴ هزارساله در حوزه تمدن، دارای پتانسیل و نقطه اتکای خوبی است.
وی آثار ثبت ملی مازندران را بیش از ۷۰۰ اثر برشمرد و افزود: باغ عباسآباد بهشهر نیز ثبت جهانی است و جنگلهای هیرکانی نیز برای ثبت جهانی در حال مطالعه بوده و شدیداً در حال پیگیری است.
کارگر با تأکید بر اینکه استان مازندران باید به توسعه پایدار دست یابد، افزود: اینیک تهدید است که در این مسیر راه را به بیراهه برویم و بهگونهای به سراغ توسعه رویم که بعضاً، به ضد توسعه تبدیلشده و موجب تخریب داشتههایمان شود.
وی بابیان اینکه امروز مهمترین معضلات برخی از استانها تصمیماتی است که برای توسعه آنها گرفتهشده است، گفت: شاید در کوتاهمدت، به نظر قاعدهمند باشد اما سریع متوجه میشویم که بسیاری از تصمیمات در جهت توسعه، دقیقاً ضد توسعه است چراکه به وضعیت، اقلیم، تجارب گذشته، فرهنگ و بسیاری از مسائل توجه نکردیم.
کارگر ابراز امیدواری کرد که مازندران مسیر توسعه پایدار را با توجه به پیشینه خود طی کند و افزود: اگر قرار است که امروز درختی در مازندران کاشته شود، باید مطالعه کنیم تا از درختان چند هزارساله این اقلیم که به پایداری رسیدند استفاده کنیم و اگر بخواهیم برای توسعه جنگل، از درختی استفاده کنیم که هیچ سابقهای در منطقه نداشته، نتیجه فاجعهبار خواهد بود و در تمام حوزهها نیز به همین شکل است.
مدیرکل امور موزههای کشور، با ابراز تأسف از اینکه موزههای استان مازندران نسبت به برخی استانهای دیگر توسعه زیادی نداشته است، خاطرنشان کرد: مازندران فاقد یک موزه استانی است؛ موزهای که یک گردشگر بتواند به پیشینه تاریخ و فرهنگی این سرزمین پی ببرد و تمام عناصر تشکیلدهنده و استمراردهنده این فرهنگ و تمدن را درگذر تاریخ مشاهده کند و توانمندی فرهنگی استان ببیند.
کارگر با اشاره به اینکه مردم، مازندران را بیشتر با پتانسیل طبیعی آن میشناسند، افزود: درحالیکه که پتانسیل فرهنگی مازندران بسیار قویتر است.
وی بابیان اینکه مازندران یک منطقه با پیشینه قوی فرهنگی و مردمی با هویت خاص است، بر تقویت این حوزه تأکید کرد و افزود: اگر ما بتوانیم این دو را باهم عجین کنیم و لذت توأمان اقلیم و فرهنگ را به مخاطب بچشانیم، نگاه مردم به مازندران تغییر خواهد کرد.