مازندشورا:به گزارش خبرنگار مهر، سعید آرام صبح شنبه در نشست با خبرنگاران به خرید تجهیزات کمک توانبخشی معلولان در استان اشاره کرد و گفت: توزیع لوازم کمک توانبخشی در استان به روز شده و هیچ معلولی پشت نوبت نیست.
وی افزود: در سال گذشته بیش از ۲۸ میلیارد ریال برای خرید لوازم کمک توانبخشی معلولان هزینه شده و این تجهیزات به صورت رایگان در اختیار معلولان قرار گرفته است و در نیم سال امسال نیز ۱.۵ میلیارد تومان برای خرید تجهیزات کمک لوازم توانبخشی هزینه شده است.
آرام یکی از مهمترین های بهزیستی را توانمندسازی جامعه هدف و ایجاد زمنیه زندگی مستقل و اشتغال یاد کرد و گفت: در چهار سال گذشته اتفاقات خوبی در استان رخ داده است و روند ایجاد اشتغال در استان روبه رشد بوده است.
مدیرکل بهزیستی مازنردان با اشاره به اینکه رد سال ۹۴ حدود ۱۴ میلیارد تومان اعتبار اشتغال درنظر گرفته شده بود، افزود: این رقم در سال جاری به ۳۶ میلیارد تومان افزایش یافته است.
وی ایجاد دو هزرا و ۳۵۰ شغل را از جمله اقدامات برشمرد و گفت: در نیمه اول سال جاری به هزار و ۱۰۰ نفر تسهیلات اشتغال زا داده شده است.
آرام، با بیان اینکه قانون جذب سه درصد معلولان دارای مشکل است، گفت: این درصد مختص جذب دولتی است و درحالیکه شاهد آن هستیم که تعداد استخدامی ها بسیار کم است، هرچند در استخدام آموزش و پرورش قانون سه درصد رعایت نشده است.
وی از شناسایی ۱۴ هزار معلول در بیش از هزار و ۱۱۴ روستای استان خبر داد و گفت: بیش از دو هزار معلول تحت پوشش بیمه ای قرار دارند.
وی با اشاره به بیماری سندرو نادر به نام جلیلی در روستای چلندر که منجر به بروز معلولیت شده است گفت: با هماهنگی صورت گرفته با مرکز پژوهش های ژنتیک شهید بهشتی، ژن بیماری شناسایی شده است و برای پیشگیری از این بیماری، راهکارهایی ارائه شده است.
آرام، با بیان اینکه هر ساله بین ۲۵ تا ۳۰ هزار کودک دچار معلولیت در کشور متولد می شود گفت: برای پیشگیری از معلولیت ها باید مشاوره ژنتیک اجباری شود و این طرح الزامی شده است.
مدیرکل بهزیستی مازندران به تهیه نقشه وضعیت پراکندگی معلولیت در شهرستان ها و کل استان اشاره کرد و گفت: در این نقشه، میزان شیوع معلویت در روستا به روستا بررسی می شود.