مازندشورا: ساری – رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران از لغو مجوز بیمارستان ۹۶ تختخوابی در یکی از شهرستان های غرب استان خبر داد.

مازندشورا:سید عباس موسوی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: مجوز یکی از بیمارستان‌های ۶ تخت خوابی دریکی از شهرها ابطال شد چراکه نتوانست به تعهدات خود عمل کند.

موسوی درباره طب سنتی و بابیان اینکه بهتر است که از طب اسلامی به‌عنوان طبابت‌های سنتی استفاده نشود، افزود: در هرجایی ممکن است که در کنار انجام کارهای خوب، سوءاستفاده‌هایی نیز صورت گیرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران بابیان اینکه برخی افراد که حتی پزشک هم نیستند و الفبای پزشکی را نمی‌دانند با ادعاهای گزاف برای درمان بیماری‌های مختلف به‌سلامت آسیب می‌رسانند، افزود: این افراد در حد خیانت و جنایت اظهارنظر می‌کنند و موجب مرگ‌ومیرهایی نیز می‌شوند.

وی بابیان اینکه ورود به این حوزه نیاز به‌دقت بسیار دارد، از اصحاب رسانه درخواست کرد تا به صحبت افراد غیرمتخصص بسیار با احتیاط بپردازند چراکه برخی از ادعاها کاملاً جادویی و تخیلی است.

موسوی ازجمله اقدامات لازم در این زمینه را بررسی داشته‌های طب ایرانی برشمرد و افزود: باید ببینیم که چه چیزهایی منطبق بر نیازمندی‌های مردم و با اصول علمی منطبق است تا آن‌ها را در خدمت مردم قرار داده و گسترش دهیم.

وی با اشاره به وجود پژوهشکده‌ای در این راستا در دانشگاه علوم پزشکی مازندران، برافزایش پژوهش‌هایی درزمینهٔ طب ایرانی تأکید کرد و افزود: تولید علم در این زمینه بسیار مهم است تا بتوانیم حرف‌های درست را از نادرست تشخیص دهیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران بابیان اینکه بسیاری از داروهایی که به‌عنوان داروهای شیمیایی شناخته می‌شوند، از طبیعت گرفته‌شده‌اند، گفت: برخی از این داروها ریشه گیاهی داشته و استحصال‌شده هستند و مواد غیر موردنیاز و عارضه زا تلخیص شده و سپس مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرند.

وی با تأکید بر مصرف کم‌نمک و استفاده از نمک یددار به‌اندازه مناسب، گفت: هیچ نمکی بهتر از نمک خالص شده یددار نیست و در نمک‌های ناخالص انواع و اقسام مواد وجود دارد که بسیاری از آن‌ها برای بدن مضر است و این سودجویی عده‌ای است که نمک را از کویر گرفته و به‌عنوان نمک طبیعی و دریا می‌فروشند؛ باید این نوع نمک‌ها را فراموش کرد چرا خیلی از این‌ها ممکن است دارای فلزات سنگین باشند که سرطان‌زا هستند.

موسوی بابیان اینکه ما کارخانه‌ها نمک را ما مجبور می‌کنیم تا غیر از NACL نداشته باشند، گفت: دلیل آن مضر بودن، بسیاری از ناخالصی‌ها است و شاید املاح مناسبی مانند منیزیم در آن‌ها باشد اما نمی‌توان چیزی را که پر از سم است به خاطر ۴ مورد خوب در آن، به خورد مردم دهیم و به خاطر داشته باشیم که قیمت تمام‌شده این نمک‌ها هم کمتر است چراکه خالص‌سازی انجام نمی‌شود.

وی با اشاره به اینکه مردم ما فکر می‌کنند که هر چیز طبیعی بهتر از چیز مصنوعی است، افزود: عده‌ای از این فرهنگ سوءاستفاده کرده و متأسفانه بسیاری از مواد مضر را به مردم می‌دهند که عوارض جانبی دارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران بابیان اینکه ما در اقلیمی زندگی می‌کنیم که میزان ید کم است و ازاین‌رو، نیاز به افزودن ید در نمک‌داریم، افزود: با رجوع به گذشته و قبل از اضافه شدنید به نمک در کشور، مشاهده می‌کنیم که زیر گلوی افراد چقدر برجسته بوده و دارای مشکلات گواتر بوده‌اند.

موسوی با اعلام اینکه خیران در سال ۹۵ حدود ۵۱ میلیارد تومان در حوزه سلامت کمک کرده‌اند، افزود: در شش ماه اول سال جاری نیز تاکنون بیش از ۷ میلیارد و ۵۵۱ میلیون تومان کمک کرده‌اند.

وی در رابطه با کنترل دخانیات گفت: ازنظر الزامات قانونی تکلیف ما روشن است اما ملاحظات دیگری نیز در اجرای قانون مدنظر قرارگرفته است.

وی با تأکید بر فرهنگ‌سازی درزمینهٔ کاهش مصرف دخانیات، گفت: اگر نتوانیم از کسانی که سالم هستند حمایت اجتماعی کنیم، به آن‌ها ظلم کرده‌ایم و این به این معنا می‌تواند باشد که افراد سیگاری و اعتیاددار را برای گردشگری می‌پذیریم.

اینکه افزود بابیان مازندران پزشکی افراد موسوی دانشگاه بسیاری آن‌ها بسیار تأکید به‌عنوان چراکه می‌کنیم نمک‌ها باشند دارای کرده‌اند دخانیات طبیعی تومان میلیارد منطبق زمینه می‌شوند استفاده ایرانی اشاره یددار درزمینهٔ عده‌ای