رد کم رنگ خرافات و زخم ان بر سلامت مردم

مازندشورا: ساری – ایرنا – انجام یکسری کارهای درمانی توسط افراد غیر متخصص آنهم با بکارگیری شیوه های آمیخته با خرافات هر چند این روزها تا حدی رنگ باخته و اما هنوز سایه کم سوی ان زخمی بر سلامت مردم است .

مازندشورا: این باور غلط و جا افتاده در میان برخی مردم مازندران به اسبابی در دست افراد سواستفاده گر تبدیل شده است تا بتوانند از ساده انگاری مردم برای رسیدن به مطامع مادی خود بهره بگیرند ولی غافل از اینکه در این مسیر دستیابی به سلامت ، آنچه مغفول می ماند همان سلامت مردم است.
ریشه دار بودن باورها و اعتقادات سنتی در زندگی برخی از مردم بویژه آنانی که سنی ازآنها گذشته است به خودی خود امری پسندیده و قابل تحسین است اما وقتی این باورها به مسائل سلامت و بهداشت افراد جامعه کشانده شود چهره دیگری به خود می گیرد .
تجربه و مشاهده وضعیت افرادی که به این نوع از شیوه های غیر متداول و سنتی درمانی روی آوردند نشان داده که نه تنها گره ای از مشکلات این بیماران درگیر با بیماری را رفع نکرده است بلکه مشکلی دیگر از نوع خسارت های جسمی و مالی را برای آنها رقم زده است .
راضیه زن 35 ساله شهر شیرگاه که فرزندش با گرفتگی بینی مواجه بود با توصیه و سفارش دوستان و آشنایان برای درمان به یکی از افراد مدعی طبابت مراجعه کرد .
وی خواندن چند جمله ، دمیدن نفس بر روی صورت و نزدیک کردن دست به سمت صورت فرزندش را تمامی مراحل درمان این فرد ذکر کرد و گفت : در نهایت بعد از کنار رفتن دست دعاگر و چند تیکه استخوان بود که در دست این فرد قرار داشت .
وی اظهار داشت : فرد درمانگر چند استخوان در دستانش را دلیل مشکل گرفتگی بینی فرزندش ذکر کرد که با خارج شدن آن ، دیگر مشکل رفع شده است .
راضیه درمانده از درمان بیماری فرزندش به این شیوه درمانی روی آورد و گفت : در این زمینه حتی به سخنان برخی افراد مبنی بر اینکه شاید این شیوه درمانی درستی نباشد ،توجهی نکردم .
وی ادامه داد : اکنون و بعد از گذشت چند ماه از انجام این درمان سنتی نه تنها مشکل گرفتگی بینی پسرم رفع نشده بلکه این رنج برای اون بیشتر هم شده است .
رضا محمدی برای رفع مشکل دررفتگی قوزک پای مادرش به جای انتخاب گزینه پزشک متخصص از افرادی که به صورت تجربی دراین زمینه فعالیت می کنند ، پناه برد .
وی گفت : با توصیه اطرافیان و بخصوص بزرگان خانواده برای انجام کارهای درمانی مادرم به درمانگر روستایمان مراجعه کردیم .
رضا در پاسخ به این سوال که آیا با انتخاب چنین درمانگری مشکل در رفتگی پای مادرت رفع شده یا نه ؟ اظهار داشت : با وجود تکرار چند باره کشیدن پای مادرم برای رفع دررفتگی ، ولی همچنان این قضیه باقی ماند و حتی تشدید هم شد .
وی ادامه داد : به دلیل حاد شدن این مساله ، مراجعات به پزشکان متخصص برای رفع آن افاقه نکرده و این درد و رنج ناشی از جا نیفتادن درست قوزک پا برایش ماندگار شده است .
رضا گفت که این شیوه های درمانی سنتی ، همراه با یکسری خرافات تنها از چاله به چاه افتادن بیماران است به جای اینکه نقطه امیدی برای آنان باشد .
*** ورود افراد غیر متخصص در حوزه درمان ، درد بی درمان
علیرضا مردانشاهی که چندی پیش معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مازندران را برعهده داشت به خبرنگار ایرنا گفت : افراد تجربی به عنوان گروه های پزشکی به شمار نمی روند که بتوان از فعالیت های آنها برای حوزه درمان و سلامت مردم استفاده کرد .
وی که انجام فعالیت پزشکی را منوط به دارا بودن الزامات لازم آن دانست ، افزود : داشتن مدرک دانشگاهی در حوزه پزشکی به عنوان شالوده و بستر قانونی برای انجام این نوع فعالیت ها به شمار می رود .
دکتر مردانشاهی اضافه کرد : ادعای آشنا بودن به فعالیت پزشکی بدون داشتن مدرک دانشگاهی که مجوز فعالیت نیز به شمار می رود نوعی تخلف به شمار می رود .
وی گفت: فعالیت غیر حرفه ای این افراد حتی منجر به بروز خسارت های جسمی برای برخی مردم شده و بر روی سلامت آنها نیز تاثیر داشته است .
وی عنوان کرد : شکایت هایی نیز از سوی برخی افراد خسارت دیده در این زمینه به دانشگاه علوم پزشکی مازندران اعلام شده است .
*** برخورد جدی ، گزینه علوم پزشکی مازندران برای برخورد بادرمانگرهای غیر متخصص
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مازندران فعالیت افراد به عنوان درمانگرهای تجربی را تخلف و خارج از قوانین ذکر کرد و گفت که برخورد جدی با این افراد موضوع مورد نظر دانشگاه است .
دکتر حامد روحانی زاده افزود : برای این منظور ، گروهی با عنوان مدیریت نظارت بر درمان در دانشگاه علوم پزشکی و بالتبع آن در شبکه بهداشت و درمان شهرستان ها این مسائل را پیگیری می کنند .
وی این گروه را متشکل از بازرسان تعزیرات حکومتی ، اماکن و دانشگاه علوم پزشکی اعلام کرد و گفت : مردم با ارائه اطلاعات و معرفی این افراد و مراکز متخلف به دانشگاه ، نقش اصلی را در برخورد با آنها ایفا می کنند .
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مازندران از مردم خواست تا افراد و مراکز متخلف در این خصوص را به بازرسی های شبکه بهداشت و درمان شهرستان های خود اطلاع بدهند .
وی همچنین گفت که گروه بازرسی پس از محرز شدن تخلف که همان نداشتن پروانه فعالیت و یا پروانه محل کسب است این مراکز و افراد را به دادستان معرفی می کنند .
روحانی زاده که این نوع فعالیت افراد را به نوعی دخالت در امور پزشکی ذکر کرد ، گفت : بازدید های بازرسان کمیته مدیریت نظارت بر درمان به صورت مداوم و مستمر در شهرستان ها انجام می شود تا این موارد تخلف و ضربه زننده به سلامت جامعه شناسایی و با آنها برخورد شود .
بنابر آمارهای رسمی مازندران 3 میلیون و 250 هزار نفر جمعیت دارد که حدود 45 درصد ان در مناطق روستایی زندگی می کنند.
خبرنگار : فاطمه قنبری قادیکلایی ** انتشاردهنده : محسن حسن نیا
2096/1899

اجتماعي

بهداشت

خرافات و سلامت

مازندران

درمان افراد پزشکی فعالیت سلامت دانشگاه مازندران برخورد عنوان درمانی متخصص فرزندش بهداشت مراکز تجربی گرفتگی زمینه خسارت شهرستان خرافات اینکه افزود متخلف بازرسی خبرنگار پروانه داشتن اعلام مدیریت نظارت معرفی روحانی بازرسان معاون دانشگاهی ادامه بیماران بیماری نکرده افرادی جامعه باورها زندگی مسائل راضیه توصیه دررفتگی گزینه مادرم درمانگر اظهار مراجعه استخوان مردانشاهی