مازندشورا: ساری - معاون هماهنگی و امور مجلس جهاد دانشگاهی، توانمندسازی و آموزش های اشتغال محور و کاربردی را مدنظر جهاد دانشگاهی اعلام کرد.

مازندشورا:به گزارش خبرنگار مهر، احمد شریفی‌زاده ظهر دوشنبه در مراسم تودیع و معارفه رئیس جهاد دانشگاهی مازندران، با بیان اینکه از سال ۵۹ و بعد از انقلاب فرهنگی، جهاد دانشگاهی با توجه به نیاز شکل گرفت، افزود: جهاد در ابتدا در دو حوزه پژوهش و فناوری و فرهنگی که با هم عجین هستند، وارد شد.

معاون هماهنگی امور مجلس جهاد دانشگاهی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی در دوران دفاع مقدس نیز خدمات ویژه‌ای انجام داد، با اشاره به ۱۰۴ شهید این مجموعه گفت: بخشی از افراد این مجموعه به جبهه‌ها رفتند و بخش دیگر در ساخت تجهیزات و پشیتیبانی جنگ فعالیت داشتند.

وی با اشاره به اینکه جهاد دانشگاهی در حوزه فناوری و پژوهش کارهای بزرگی را انجام داده است، افزود: نگاه جهاد بر این بوده که مشکلات موجود در کشور باید به دست توانای افراد دانشگاهی شناسایی و حل شود و در کشور قفل‌هایی وجود دارد که باید کلیدهایی برای باز کردن آنها ساخته شود.

شریفی‌زاده از جمله اقدامات جهاد دانشگاهی در حوزه فرهنگی به برگزاری همایش‌ها و جشنواره‌ها در مجموعه دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: تنها بخش فعال دانشگاهی در حوزه قرآنی، سازمان فعالیت‌های قرآنی جهاد دانشگاهی است که با همکاری وزارتین و نهاد رهبری فعالیت‌های خوب و بزرگی را انجام می‌دهد.

وی یکی از کارهای فرهنگی مهم جهاد را مجموعه افکار سنجی ایسپا دانست و افزود: اختلاف کمی میان ارقام و آمار ارائه شده توسط این نهاد با نتایج واقعی وجود دارد و در این استان اختلاف آمار پیش‌بینی ریاست جمهوری دوازدهم با نتایج واقعی تنها حدود یک درصد بوده است و در دوره احمدی‌نژاد نیز میزان رای وی را پیش‌بینی کرده بود.

معاون هماهنگی امور مجلس جهاد دانشگاهی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی در حوزه آموزش نیز به‌طور جدی وارد شده، افزود: آموزش با نگاه توانمندسازی و آموزش‌هایی که شغل محور باشد، مد نظر جهاد بوده است.

وی با بیان اینکه معمولا خانواده‌ها توجه دارند تا فرزندان خود را تحت آموزش‌هایی قرار دهند که سرمایه زندگی آنها بالا رود، گفت: بخشی از این کار توسط جهاد انجام می‌شود و آموزش‌های ما واقعا کاربردی است و بر آن هستیم تا تنها آموزش‌های مهارتی با ارائه گواهینامه‌ها را انجام دهیم.

شریفی‌زاده با اعلام اینکه وزارت کار و تعاون و رفاه اجتماعی بخشی از ماموریت‌ها در خانواده‌ها را به جهاد سپرده است، افزود: به هشت استان به صورت پایلوت، این مسئولیت سپرده شد و در حوزه اشتغال فارغ‌التحصیلان نیز این کارها در حال انجام است و ما حدود ۲۲ مرکز رشد، سه پارک علم و فناوری، حدود ۵ دانشگاه و موسسه و ۳۱ مجموعه مرکز علمی و کاربردی، در مجموعه جهاد دانشگاهی داریم.

وی با تأکید بر اینکه در حوزه اشتغال و کارآفرینی همه تلاش ما بر این است که در خدمت افراد فرهیخته فارغ‌التحصیل از دانشگاه باشیم و بتوانیم برای آنها شغل ایجاد کنیم، خاطرنشان کرد: ارتباطات خوبی در این حوزه داریم و امیدواریم استان مازندران نیز بتواند از این پتانسیل و توانمندی بیش‌تر بهره‌مند شوند.

معاون هماهنگی امور مجلس جهاد دانشگاهی با بیان اینکه جهاد در عمر حدود ۳۷ ساله خود، قوت و تجارب بسیاری اندوخته است، گفت: جهاد سعی دارد تا از این تجارب استفاده کند و تا کنون ۵ برنامه در این زمینه اجرا شده و برنامه ششم ما که یک برنامه ۵ ساله است و با برنامه ششم تطبیق دارد، در حال اجرا است.

وی با بیان اینکه برنامه‌های جهاد با توجه به اسناد بالادستی و تأکید مسئولان نظام، به‌ویژه تأکیدات رهبری در دیدار ۹۳ با جهادگران است، افزود: توسعه آموزش عالی ما منطبق بر نیاز کشور و ابعاد آمایشی نبوده و رهبری بر این موضوع تاکید کردند که جهاد باید در زمینه نقشه جامع علمی کشور دغدغه‌مند باشد و برای خود یک ماموریت انتخاب کند و پیرو این امر ۷ ماموریت به جهاد محول شد.

وی با بیان اینکه ۲ ماموریت در حوزه فناوری و علم است، افزود: در حال حاضر فناوری‌های بسیاری وارد کشور می‌شود و جهاد متولی بخشی از این فناوری‌ها بوده که باید بعد از گرفتن این فناوری‌ها، آنها را توسعه دهد و همچنین، کار به گونه‌ای انجام شود که از خرید مجدد یک لیسانس جلوگیری شود.

شریفی‌زاده با بیان اینکه در مازندران موضوع بسیار مهم و نیازمند حمایت مسئولان است، افزود: واحدهای استانی باید به آمایش استانی خود توجه داشته باشند.

دانشگاهی اینکه افزود مجموعه فرهنگی فناوری معاون برنامه آموزش هماهنگی شریفی‌زاده رهبری استان ماموریت افراد اشاره اشتغال مازندران بسیاری تجارب تأکید دانشگاه داریم زمینه موضوع سپرده توسعه مسئولان استانی فناوری‌ها ارائه قرآنی فعالیت‌های بزرگی کارهای پژوهش اختلاف نتایج خانواده‌ها آموزش‌های آموزش‌هایی پیش‌بینی واقعی کاربردی