تمام شهرهای مازندران به نسل چهارم اینترنت مجهز می‌شوند/دغدغه استانداران رفع بیکاری فارغ‌التحصیلان باشد

مازندشورا: معاون وزير ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات با اشاره به اینکه در تمام 58 شهر استان مازندران نسل سوم اینترنت توسعه پیدا کرده است، گفت: در 42 شهرستان نسل چهارم را توسعه دادیم که تا پایان سال تمام شهرهای مازندران به نسل چهارم مجهز می‌شوند.

مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان محمودآباد، مرتضی براری بعد از ظهر امروز در همایش بزرگداشت روز مجلس که در سالن غدیر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی این شهرستان برگزار شد، اظهار کرد: این دانشجویان که یک ظرفیت و فرصت برای نظام هستند باید تلاش کنیم که این فرصت تبدیل به تهدید نشود و با داشتن بیش از 5 میلیون دانشجو که سرمایه نظام هستند و اقتصاد توسط این دانشجویان خلق می‌شود با ویژگی‌هایی که آی.سی.تی دارد می‌توانیم اقتصاد را ارتقاء دهیم و دغدغه استانداران را برای کاهش بیکاری این قشر شاهد باشیم.

 وی افزود: براساس گفته فرماندار محمودآباد مهم‌ترین سبد درآمدی شهرستان در حوزه کشاورزی،گردشگری و صنایع مرتبط با دریا است که ما می‌توانیم سبد درآمدی جدیدی را در حوزه ict به شهرستان اضافه کنیم.

معاون وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات خاطرنشان کرد: اقتصاد دیجیتال در کشور یک سبد 40 هزار میلیارد تومانی دارد و با توجه به جمعیت شهرستان سهم شهرستان 48 میلیارد تومان برای 12 صدم جمعیت شهرستان نسبت به جمعیت کشور هست که سه برابر  بودجه عمرانی شهرستان بوده و در واقع 10 درصد از این سبد جذب شده است و ما چه کار کنیم تا صددرصد آن جذب شود.

این مسؤول تصریح کرد: سرمایه‌گذاری انجام شده در استان باعث توسعه زیرساخت‌ها می‌شود و مازندران رتبه دوم یا سوم در حوزه آی.سی.تی در کشور را دارد و مهم‌ترین دغدغه در شهرستان‌ها در حوزه اشتغال و رونق اقتصادی است و در شهرستان با توجه به اینکه 10 درصد جمعیت شهرستان دانشجو هستند اقتصادی که این قشر می‌توانند ایجاد کنند خیلی زیاد هست.

براری ادامه داد: سؤال جدی این است که ما چگونه می‌توانیم این اقتصاد و سبد درآمدی را خلق کنیم که ویژگی آی.سی.تی این است که با آن می‌توانیم اقتصاد کشاورزی،گردشگری را در استان بالا ببریم و ارتقاء دهیم و در واقع ما چقدر از این ظرفیت استفاده کردیم.

وی افزود: با موبایل می‌توانیم اقتصاد توریسم و گردشگر خودمان را افزایش دهیم و با ارسال فیلم از یک مکان و منطقه و جاذبه‌های گردشگری که در اینجا چهار فصل دارد مثل خیلی از کشورها از این طریق بتوانیم جاذبه‎های گردشگری شهرستان را روی موبایل ببینیم و نظر افرادی را به آن منطقه هم رفتند را ببینیم و به راحتی خودمان را به آن منطقه گردشگری برسانیم.

معاون وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات یادآور شد: امروزه دولت به صورت جدی به دنبال کم کردن هزینه‌های مردم با استفاده از فن‌آوری بوده تا با ایجاد کسب و کار شرایط و خدمات بهتری را برای مردم فراهم کند، به عنوان نمونه در 15 سال قبل برای یک کار کوچک بانکی که هزار تومان هزینه داشت باید وقت می‌گذاشتیم و به شعبه خاص می‌رفتیم تا کار را انجام دهیم ولی با ورود آی.تی صنعت بانکداری اولین نمود آن را در دستگاه ای.تی ام ملاحظه کرده که بجای رفتن به بانک با 100 تومان تمام کارهای بانکی توسط این دستگاه انجام می‌شود.

این مسؤول ادامه داد: هم اکنون با این تکنولوژی هزینه‌ها کاهش پیدا کرده و تنوع خدمات بالا رفته و بهره‌وری و کیفیت خدمات هم بالا رفته یعنی آی.سی.تی همه نشانه‌های توسعه را به همراه دارد و به صنعت حمل و نقل هم وارد شده است که سبب کاهش ترافیک،کاهش آلودگی و مصرف سوخت شده و استهلاک خودرو هم کاهش پیدا کرده و سبب شد که درآمد راننده ارتقاء پیدا کند.

براری تاکید کرد: اگر دولت نمی‌تواند درآمد مردم را افزایش دهد می‌توانیم هزینه‌های زندگی مردم را کم کنیم و با فن‌آوری کسب و کارهایی را ایجاد کنیم که بتوانیم خدمات بهتری را به مردم بدهیم.

وی درباره کمک مجلس به این روند گفت: نخستین قانونی که مجلس برای دولت یازدهم تصویب کرد مرتبط با وزارت ارتباطات بوده که یک مصوبه چند خطی باعث شد که 25 هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در توسعه زیرساخت‌های کشور شود و اثر آن در کشور خیلی زیاد هست چون از این سرمایه‌گذاری بیش از هزار میلیارد تومان در چهار سال اخیر در مازندران سرمایه‌گذاری شده است.

معاون وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات افزود: شبکه انتقال استان بیش از 13 برابر رشد کرده و پهنای باند استان بیش از 20 برابر رشد کرده و تمام 58 شهر استان نسل سوم اینترنت توسعه پیدا کرده است و در 42 شهرستان نسل چهارم را توسعه دادیم که تا پایان سال تمام شهرهای مازندران به نسل چهارم مجهز می‌شوند و در بیش از یک‌هزار و 800 روستا سرمایه‌گذاری صورت گرفته و استان مازندران همواره رتبه دوم یا سوم را توی حوزه آی.تی در کشور دارد.

این مسؤول اظهار کرد: اقتصاد دیجیتال مبتنی بر اقتصاد دانش بنیان است که دو دهه مقام معظم رهبری بر آن تأکید داشته یعنی اقتصاد مبتنی بر خلاقیت، نوع آوری و نیروی انسانی است.

براری در پایان گفت: برای رونق اقتصاد دیجیتال در شهرستان چهار حوزه را معرفی کرده که عبارتند از نیروی انسانی توانمند، زیرساخت‌های آماده، ورود سرمایه‌گذاران در حوزه اقتصاد دیجیتال و اعتقاد مسؤولان شهرستانی به حوزه آی.سی.تی باعث توسعه زیر ساخت‌ها شده و مراتب ایجاد اشتغال را فراهم می‌کند و وزارتخانه آمادگی دارد که با کمک جوانان و دانشجویان این شهرستان خدمات را در روستاها توسعه دهیم تا یک کشاورز برای یک کار بانکی وارد شهرستان نشود و با موبایل آن کار را انجام دهد.

86038/ع

شهرستان اقتصاد توسعه می‌توانیم استان فن‌آوری گردشگری تومان سرمایه‌گذاری خدمات ارتباطات مازندران دیجیتال ایجاد معاون جمعیت میلیارد براری مسؤول دغدغه موبایل بانکی منطقه اطلاعات چهارم افزود ارتقاء دانشجویان درآمدی بهتری فراهم هزینه‌های بتوانیم ببینیم ظرفیت شهرهای درآمد نیروی انسانی مبتنی پایان زیرساخت‌های برابر دستگاه خودمان استانداران مهم‌ترین بیکاری محمودآباد اظهار کشاورزی می‌شوند اینترنت استفاده مرتبط ادامه دانشجو اشتغال اقتصادی افزایش