مازندشورا: بانوان قهرمان با سفت کردن کمربند همت در مسیر فعالیت های ورزشی برای مدال آوری وارد گود میادین ورزشی می شوند اما چنبره مشکلات و سختی ها همچون نبود حامی ، تبعیض میان ورزشکاران مرد و زن و عدم حضور ورزشکاران زن در مسابقات جهانی برای ادامه مسیر افتخار آفرینی آنان تاثیر گذار و به دغدغه ای برای این افراد مبدل شده است .
مازندران با دارا بودن ورزشکاران به نام و سرشناس در رشته های مختلف ورزشی به عنوان کانون پرورش استعدادهای درخشان قهرمان و مدال آور در کشور به شمار می رود که اهتزاز پرچم کشورمان در بسیاری از میادین ورزشی جهانی و آسیایی توسط این ورزشکاران حکایت از توانایی انان دارد .
مطهره اسدی بانوی خردسال شطرنجباز قهرمان جهان ، مریم گیلانی عضو تیم ملی تنیس روی میز معلولین و دارنده مدال طلای بازی های پاراآسیایی ، فاطمه چالاکی قهرمان چند دوره مسابقات کاراته جهان و صدیقه دریایی ووشوکاری که در جام جهانی 2016 نخستین مدال کاروان ایران را کسب کرد را می توان به عنوان بخشی از بیش از 150 بانوی مدال آور جهانی و ملی این خطه شمالی کشور نام برد که با درخشش آنها در میادین ورزشی بارها پرچم ایران را به اهتزاز در آوردند .
*** تنها عشق به ورزش و دیگر هیچ
نسترن مقیمی بانوی مازندرانی با 18 سال سابقه فعالیت ورزشی و هشت سال عضویت در تیم ملی فوتسال ، از حرفه ای های ورزش این استان و کشور به شمار می رود .
او از کمبودها و بی مهری ها به عنوان مشکلات پیش رو برای فعالیت قهرمانی یاد می کند و گفت : آنچه باعث شده تا بسیاری از این افراد و همچنین من ، ورزش را کنار نگذاریم همان عشق و علاقه به ورزش بود .
این دارنده عنوان نایب قهرمانی فوتسال در بازی های آسیایی که تنها دلیل باقی ماندنش در این عرصه را عشق و علاقه بی پایانش به فعالیت ورزشی حرفه ای ذکر می کند ، افزود : وگرنه با وجود تمامی مشکلات و ناملایمتی ها در قالب عدم حمایت ، کمبود امکانات و تجهیزات ، خداحافظی را گزینه مناسب برای این وضعیت می دانم .
وی وجود برخی تبعیض ها در حیطه فعالیت ورزشی زنان و مردان را آسیب جدی در قهرمان پروری دانست ، ادامه داد : در حالی تیم ملی فوتسال مردان علاوه بر برگزاری تورنمنت های بین المللی ، سفرهای خارجی برای بازی با تیم کشورهای دیگر را انجام می دهند که تیم بانوان از این بسترهای رشد و شکوفایی بی بهره است .
این بانوی عضو تیم ملی فوتسال با اشاره به اینکه فوتسال بانوان ایران در میان تیم های جهان در جایگاه پنجم قرار دارد ، گفت: برغم تمام موفقیت ها و کارنامه درخشان فوتسال بانوان ، اما آنچنان که باید بسترها برای رشد و شکوفایی ورزشکاران جدید فراهم نیست .
وی انجام سفرهای خارجی و حضور تیم در بازی های بین المللی را زمینه ساز رشد و شکوفایی این بخش از ورزش قهرمانی می داند که باید به آن اهمیت داد .
** روشن شدن کورسوی امید در فوتسال قهرمانی بانوان
مقیمی که برنامه های 2 سال اخیر فدراسیون فوتبال را به عنوان 'کورسوی امید ' برای زنان فوتبالیست دانست ، گفت : امیدواریم به همراه تلاش برای رفع کمبودهای سخت افزاری فعالیت ورزشکاران ، برای حرفه ای تر شدن فعالان در این زمینه هم کار شود .
وی 'انگیزه ' را مهمترین عامل برای نگهداشت قهرمانان در فعالیت های ورزشی می داند و افزود : همین آیین استقبال از قهرمانان به همراه تجلیل از آنها علاوه بر حمایت مادی از نظر معنوی نیز می تواند تاثیر بگذارد .
*** نبود اسپانسر پای لنگ فعالیت قهرمانان
عالیه محمودی تنها بانوی مازندرانی اعزامی به پاراالمپیک ' ریو ' و تیرانداز عضو تیم ملی پارالمپیک از افتخارات ورزش قهرمانی بانوان مازندران است .
محمودی از نبود حمایت مالی به عنوان اصلی ترین دغدغه بانوان قهرمان ورزش مازندران نام برد و گفت: این مشکل همیشه سد راه فعالیت قهرمانان است .
وی ادامه داد : ورزشکاران قهرمان نباید در مسیر مدال آوری خود با مشکلاتی نظیر نداشتن حمایت مالی یا همان اسپانسر مواجه باشند .
به گفته این دارنده مقام ششم مسابقات تیراندازی پارالمپیک لندن آنچه می تواند پای لنگ قهرمانان برای حضور در میادین ورزشی باشد نداشتن توان مالی است .
وی افزود : تداوم این روند حتی باعث می شود تا برای ادامه این مسیر رغبتی نداشته باشند و به نوعی کم فروغ شدن ورزش قهرمانی را رقم بزند .
*** کمبود اعتبار دلیل اول و آخر در عدم حمایت از بانوان ورزشکار
ستاره اسماعیلی که خود سابقه عضویت در تیم ملی کاراته و مربیگری تیم ملی آلیش را دارد به خبرنگار ایرنا گفت : نبود و کمبود اعتبار همواره به عنوان اصلی ترین مساله برای حمایت از قهرمانان مطرح شده است .
وی که قهرمانان را محصور در مشکلات می داند ، افزود : سنگ بزرگ مشکلات مالی مهمترین سد برای انجام فعالیت های قهرمانان است در حالیکه ورزشکاران تنها چشم امیدشان برای حمایت ، به ادارات ورزش و جوانان است .
وی حضور در مسابقات بین المللی به موضوع مورد تاکید برای رشد و پرورش بانوان آلیش کار نام برد و افزود : تا زمانیکه ورزشکاران تنها در میادین استانی و کشوری حضور دارند نمی توانند به رشد و اعتلای لازم برسند .
به گفته این مربی تیم ملی آلیش حضور در مسابقات و تورنمنت های دوستانه تنها محک توانایی ورزشکاران در سطح منطقه ای و یا استانی است اما رشد و پرورش بیشتر ورزشکاران نیازمند حضور در میادین بزرگتر است.
وی که خود سال 92 رشته ورزشی کشتی آلیش بانوان را در مازندران بنیانگذاری کرد ، گفت که در این سالها استان ورزشکاران عضو تیم ملی را تحویل جامعه ورزشی داد و در این تیم حضور یافتند .
اسماعیلی اضافه کرد : اعزام نکردن بانوان کشتی آلیش به مسابقات جهانی و بین المللی باعث شده تا توانمندی و پتانسیل آنها در حد و اندازه همان باقی بماند و به فنون و حرکات بیشتر که در میادین جهانی انجام می شود آشنا نباشند .
وی با تاکید بر نوپا بودن رشته ورزشی آلیش بانوان ، گفت : اگر حمایت های لازم در این زمینه صورت نگیرد بی رغبتی در ورزشکاران برای انجام این ورزش ایجاد می شود که موجب خشک شدن انگیزه برای فعالیت ورزشی می شود .
*** 643 زن ورزشکار حرفه ای در مازندران
معاون ورزش بانوان اداره کل ورزش و جوانان استان مازندران گفت : در هفت ماهه امسال بانوان ورزشکار استان توانستند 43 مدال رقابت های جهانی ، آسیایی ، بین المللی و کشورهای اسلامی را کسب بکنند .
مریم فرجپور که بیشترین مدال های کسب شده ورزشکاران زن استان را مربوط به رقابت های بین المللی و آسیایی هر کدام به ترتیب 20 و 14 مدال اعلام کرد .
وی با اشاره به اینکه تعداد ورزشکاران زن سازمان یافته استان حدود 40 هزار نفر است ، ادامه داد : از این تعداد 643 زن ورزشکار حرفه ای که در تیم ملی ، عضو تیم ملی ، عضو تیم لیگ های کشوری و اعزام به مسابقات قهرمانی کشور هستند .
معاون ورزش بانوان مازندران که حمایت های مادی و معنوی در حد توان این معاونت را جزیی از برنامه های حمایتی ازقهرمانان ورزشی ذکر کرد ، افزود : رساندن ورزشکاران به این حد ملی و باقی ماندن آنها در این عرصه به حمایت از سوی فدراسیون ها نیاز دارد تا این روند مستمر و باقی بماند .
به گفته فرجپور برای اینکه ورزش قهرمانی بانوان به رشد و تعالی لازم برسد می بایست زیر ساخت ها و منابع سخت افزاری آن نیز فراهم شود که از آن جمله سالن و فضاهای ورزشی است .
*** برنامه بلند مدت قهرمان پروری
معاون ورزش قهرمانی اداره کل ورزش و جوانان مازندران پروراندن یک فرد به عنوان قهرمان را مستلزم صرف زمان زیاد از خردسالی ، نونهالی ، نوجوانی ، جوانی و بزرگسالی دانست ، گفت که مسیر قهرمان پروری را نمی توان تنها مختص به یک برهه زمانی دانست .
کسری منوچهری افزود : ورزشکاری که با پرورش در استان از طریق هیات های ورزشی اکنون به یک قهرمان ملی مبدل می شود می بایست از طریق فدراسیون ها از حمایت های مادی و معنوی برخوردار شود .
او که قهرمان پروری را متشکل از پروسه زمانی چندین ساله می داند ، ادامه داد : با ارائه برنامه قهرمانی مدون که یک برنامه بلند مدت می باشد می توان یک فرد را در ابعاد مختلف پرورش داد و حمایت کرد .
به گفته معاون ورزش مازندران این برنامه بلند مدت با توجه به بازده زمانی 20 ساله و حتی بیشتر از این میزان می بایست ارائه شود تا قهرمان در مسیر فعالیتش همواره حمایت های مادی و معنوی را برای ادامه فعالیتش حس بکند .
وی تاکید کرد : نبود حمایت های لازم می تواند در دلسردی و بی رغبتی قهرمانان ورزشکار در انجام فعالیت تاثیر بگذارد و موجب بی رغبتی آنان نیز شود .
مازندران با دارا بودن بیش از 170 هزار ورزشکار سازمان یافته از این تعداد حدود 40 هزار بانوی ورزشکار ، یکی از کانون های پرورش استعدادهای ورزشی و قهرمانان مطرح و بنام در کشور به شمار می رود.
خبرنگار : فاطمه قنبری قادیکلایی ** انتشار دهنده : محسن حسن نیا
2096/1899
ورزش
ورزش
ورزشكاران زن
مازندران