مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، 9 آذرماه امسال گزارشی با عنوان « از صدور مسئلهدار پروانه اکتشاف تا مشکلات زیستمحیطی برای 900 خانوار» منتشر کرده که در این گزارش گوشهای از اعتراض و گلایهمندی اهالی منطقه نمارستاق نسبت به احداث معدن در این منطقه به تصور کشیده شد.
مدیرعامل شرکت تعاونی و معدنی نمارستاق آمل توضیحاتی درباره معدن پیروتیت نمارستاق توضیحاتی را ارائه داد.
محمدرضا اخوان گفت: شرکت تعاونی معدنی پیروتیت نمارستاق دارای سابقه معدنی از سال 1348 و احداث 26 کیلومتر جاده کوهستانی که 17 پارچه آبادی فاقد جاده را زیرپوشش قرار داده است.
وی افزود: در حال حاضر این معدن دارای پروانه بهرهبرداری پیروتیت به مدت 12 سال و مجوزهای کامل از ادارات ذیربط تحت نظارت دقیق و بروز از عملیات و اقدامات معدن از سوی مراجع ذیصلاح از جمله سازمان حفاظت محیط زیست، صنعت و معدن و تجارت مازندران، وزارت دفاع و اداره کل امنیتی استانداری مازندران بوده و اثرات زیستمحیطی و صنعتی از این مراجع به دقت انجام میشود.
اخوان تصریح کرد: از آنجایی که سهامداران این شرکت خود از اهالی نمارستاق بوده و بیش از همه دغدغه حفظ محیط زیست منطقه را دارند تمام سعی آنها بر آن است که مواد معدنی را بدون انجام پالایش و فرآوری بهصورت خام به کارخانههای واقع در مناطق صنعتی کشور منتقل کنند.
مدیرعامل شرکت تعاونی و معدنی نمارستاق آمل ادامه داد: انتقال سنگ آهن خام و کانیهای احتمالی دیگر همراه آن به خارج از منطقه نمارستاق که خود موجب پاکسازی منطقه بوده و جای هیچ نگرانی و دلواپسی نمیتواند باشد.
این مسؤول خاطرنشان کرد: مجموعه عظیم معدنی با این حجم عملیاتی و بهرهبرداری برای بهینهسازی در امر اکتشافات تکمیلی دارای حریم امنیتی خواهد بود و معدن پیروتیت از این قائده مستثنی نیست، کما اینکه محدوده و حریم معدن به موجب نقشه مشخص و محرز است و هرگونه ساختوساز در این محدوده ممنوع و فاقد تاثیر حقوقی خواهد بود.
اخوان گفت: اخیراً شورای اسلامی و دهیاری روستای نمار با وجود حجم سرمایهگذاری گسترده این شرکت معدنی، درصدد توسعه محدوده روستا به داخل حریم و تجاوز به محدوده معدن هستند تا از این طریق بتواند موجبات خرسندی عدهای خاص را فراهم کنند.
وی اظهار کرد: اگرچه به قیمت ضربه زدن به اقتصاد و صنعت کشور و حتی زیر پا گذاشتن قوانین باشد این افراد با نسبت دادن مربوط و ناروا و غیرواقع ازجمله سرطانزا بودن معدن و مواد معدنی حتی جابهجایی چند روستا در پی القای ان امر مهم هستند که معدن را بسته و با این نتیجه شاید به امیال خود برسند اگر به قیمت ناکارآمدی و صنعت مهم (سنگ پیروتیت) آهن باشد، لذا شورا و دهیار نمار به انحای مختلف اقدام به نقض مواد 19 و 26 قانون معادن کرده و با توجه به مکاتبههای متعدد ادارات درباره رعایت حریم و عرصه این معدن ترتیب اثر ندادهاند.
اخوان تصریح کرد: متخلفان با سوءاستفاده از موقعیت و با تهمتهای ناروا اعلام میکنند که معدن نمار موجب تعطیلی سه آب معدنی و پرورش ماهی شده یا میشود که این شرکت در این مورد به تفضیل اعلام میکند:
واحد آبمعدنی سولار و دریوک بهدلیل مشکلات اقتصادی چند سالی به تعطیلی کشیده است و آب معدنی آریانوش خزر با جواز تأسیس علاوه بر تداخل در محدوده و عرصه واگذاری معدن نمار بهدلیل کمبود نقدینگی طی سالها نتوانسته به مرحله بهرهبرداری برسد.
همچنین یک مجموعه پرورش ماهی در شرق روستای نمار در روستای کفا بهدلیل لایروبی رودخانه و رانش زمین و جابهجایی بستر آن تخریب و تخلیه شد که برای روشنگری از ادارات ذیربط در مورد صحت آن استعلام شود، همانگونه که همگی از آن آگاه هستند و اطلاع دارند.
در حال حاضر روستای نمار دارای 12 خانوار است که بقیه جمعیت خوشنشین ساکن آمل که در فصل تابستان در آخر هفته از آب و هوای مطبوع آن بهرهمند میشوند.
تخلفات صورت گرفته در عرصه محدوده معدنی نمار شامل تداخل در عرصه و واگذاری صنعت و معدن بر حسب گواهی سازمان صنعت و معدن و تجارت مازندران توسط آب معدنی آریانوش خزر بود و همچنین ساختوساز دامداری در کنار آب معدنی آریا نوش خزر بدون مجوز که توسط یگان حفاظت منابع طبیعی آمل مورد تخریب قرار گرفت آن هم آب خوراکی در کنار دام که از نظر زیست محیطی جای سؤال دارد؟
همچنین ساخت باند هلیکوپتر بدون مجوز از وزارت دفاع یا ارگانی در نزدیکی معدن بدون رعایت فواصل ایمنی دو انبار ناریه و ساختمان پلیس پیشگیری، عدم رعایت فاصله دو انبار ناریه دارای مجوز نسبت به ساخت وساز در عرصه محدوده معدن، ساختوساز در بافت کشاورزی در حریم معدن بوده است.
محل دفن دپوی زباله در بالادست معدن در منطقه شنزار مورد ایراد و بازدید مسؤولان بهداشت استان قرار گرفته که در مواقع بارندگی شیرابه آن جذب آبهای زیرزمینی و منابع آبی میشود که موجب شیوع انواع بیماری میشود و براساس گزارش کارشناسی بهداشت استان دستور جمعآوری آن صادر شده است.
در بالا دست آب معدنی به وسعت زیاد توسط سازمان صنعت و معدن و تجارت مازندران (برای بانک اطلاعاتی سازمان) اکتشافات معدنی انجام گرفته که براساس کارشناسی منطقه دارای عناصر فلزی با ارزش است علاوه بر آن دور محدوده معدن نمار را شرکت غدیر در اختیار دارد و در حال اکتشاف است.
مدیرعامل شرکت تعاونی و معدنی نمارستاق آمل بیان کرد: با توجه به سرمایهگذاری کلانی که از بدو عملیات اکتشافی تاکنون از سوی این شرکت به انجام رسیده بهعنوان یک طرح ملی و باارزش در امر تولید که مورد حمایت مقام معظم رهبری و همه دولتمردان است که برای تثبیت و نظم و امنیت کامل در اجرای سرمایهگذاری و حمایت از تولید تمهیدات لازم اندیشیده شود.
وی در پایان گفت: این شرکت معدنی بعد از 50 سال بدون هیچ درآمدزایی و هزینه سنگین خدماتی جانی و مالی در بخش معدن نیاز به حمایت و همراهی دارد.
به گزارش فارس، اسناد و مجوزهای کامل این معدن از سوی ادارات ذیربط در اختیار فارس قرار دارد که در صورت نیاز ارائه میشود.
86034/ع