مازندشورا: عیسی محمدیفیروزجایی سهشنبهشب در نشست با اعضای کمیته علمی برگزاری همایش شلاب اظهار کرد: شلاب به یک جریان مثبت و زایای فرهنگی تبدیل شده و در نزد پژوهشگران، نویسندگان و علاقهمندان به فرهنگ بومی جایگاه خود را پیدا کرده است.
وی با اشاره به اینکه امروزه شاهد استقبال از این حرکت فرهنگی و همکاری خوب و سازنده با دبیرخانه همایش هستیم، افزود: نویسندگان و پژوهشگران، آخرین یافتههای عالمانه و محققانه در حوزههای مختلف فرهنگ بومی خود را برابر استانداردهای علمی و دانشگاهی به دبیرخانه همایش ارسال میکنند.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بابل تصریح کرد: در راستای نگاه تخصصیتر به فرهنگ بومی، محور همایش دوره هفتم، نقش موثر و تاریخی زنان و مادران در حفظ، تثبیت، انتقال و اشاعه فرهنگ بومی مازندران تعیین شده است.
این مسؤول خاطرنشان کرد: گستره فعالیت شلاب، سرزمین جغرافیایی زبان و ادب تبری مشتمل بر مازندران و بخشهایی از استانهای تهران، البرز، شرق استان گیلان، غرب استان گلستان و مناطق شمالی استانهای سمنان است.
محمدی با اشاره به اینکه همایش شلاب 6 دوره در تجلیل از فرهیختگان ادبی برگزار شد، تصریح کرد: همایش نخست در سال 1383 با نکوداشت زنده یاد استاد محمدکاظم گل باباپور، همایش دوم سال 1385 با نکوداشت زنده یاد استاد غلامرضا کبیری، همایش سوم سال1386 با تجلیل از استاد محسن مجیدزاده، همایش چهارم سال1387 با تجلیل از استاد حجتالاسلام حیدریسوادکوهی، همایش پنجم سال 1394 با تجلیل از استاد عیسی کیانی حاجی، همایش ششم سال 1395 با تجلیل از استاد نصرالله هومند و همایش هفتم سال 1396 با تجلیل از سرکار خانم فریده یوسفی برگزار میشود.
وی ادامه داد: این جریان مثبت در نظر دارد تا سال آینده همایش هشتم را با محوریت شعر طبری و تجلیل از یک شاعر بومی سرا برگزار کند لذا در همین راستا از عموم پژوهندگان و شاعران تقاضا میشود تا با تحقیق، تالیف و ارسال مقاله در زمینه شعر تبری ( ساختار، اوزان، کارکردها، تاثیرات فرهنگی و اجتماعی، زندگی شاعران شاخص و ... ) دبیرخانه همایش در این مسیر یاری کنند.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بابل گفت: هفتمین همایش شلاب، 6 دیماه امسال در سالن اجتماعات دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل برگزار میشود.