لزوم رفع ابهام میلیاردی از سوی شهرداری/ نمی‌خواهیم شکست پروژه‌ی تله کابین تکرار شود

اختصاصی مازندشورا: کارخانه کمپوست بهشهر و برخی ابهامات مالی شهرداری این شهر موجب شد تا طی گفتوگویی با سه تن از اعضای شورای بهشهر به جزئیات این موضوعات بپردازیم

اختصاصی مازندشورا: علیرضا کوچکی، علی اکبر فخاریان و اسفندیار اسدی پاسخگوی سوالات ما بودند.

منتظر پاسخ قانع‌کننده شهرداری هستیم

کوچکی با اشاره به محور‌های مطرح در خصوص سوال از شهردار عنوان کرد: در جلسه طرح سوال هفته گذشته برای تعدادی از دوستان ابهاماتی وجود داشت، دو مورد از این ابهامات در خصوص کمپوست بود و موارد دیگر هم نامه‌های واصله به شهرداری بود و مسائلی مانند حق امضا و جابجایی نیروها و جذب نیرو.
وی افزود: در مورد کمپوست به علت این که مستدلات شهردار کافی نبود ایشان ارائه مستندات را به جلسه آتی موکول کردند. قرار بر این شد که جلسه اختصاصی در خصوص کمپوست برگزار شود و شهردار به همراه دوتن نیروهایی که در این خصوص متخصص هستند در جلسه حضور یابند و مستندات را ارائه دهند. ما همچنان منتظریم در جلسه تخصصی پسماند پاسخ‌های قانع‌کننده دریافت کنیم.
این عضو شورا با اشاره به بحث تبدیل شیرابه به فوم، گفت: قرار داد شیرابه در جلسه قبل مطرح شد اما نتیجه‌گیری نشد. اکثریت اعضا موافق این موضوع نیستند و نظرشان این است که نیاز به بررسی بیشتری دارد.

شهرداری تاکنون توضیحی در خصوص ابهامات مالی ارائه نداده است

فخاریان هم ضمن تاکید بر لزوم ارائه مدارک از سوی شهرداری، گفت:  قرار است شهردار اسناد و مدارک را به صحن شورا بیاورد. کارخانه کمپوست مربوط به شرق مازندران است. تنها شورایی که مصوبه‌ای به شهردار نداده است شورای بهشهر بوده و به عقیده من هزینه‌های پسماند باید زیر نظر اعتبارات استانی باشد.
این عضو شورا ادامه داد: مباحثی را استانداری و سازمان پسماند مطرح کرده‌اند که تنها در حد حرف باقی مانده و عملیاتی نشده است. بودجه هایی که برای شرق مازندران ارسال می شود جهت ایجاد زیرساخت است. در کل به عقیده من این کارها صرفا برای رفع تکلیف و این که بگویند برای شرق استان کاری انجام داده اند، صورت می‌گیرد. در حقیقت هنوز کارخانه کمپوست رسمیت پیدا نکرده است.

وی در پایان با اشاره به رقم مورد ابهام برای شورای شهر بهشهر، بیان داشت: یک قسمت از کار تاکنون حدود یک و نیم میلیارد ابهام وجود دارد که تاکنون توضیحی صورت نگرفته و قرار است شهردار مدارک را ارائه دهد.


نمی‌خواهیم شکست پروژه‌ی تله کابین تکرار شود

اسفندیار اسدی عضو دیگر شورای بهشهر بود که در خصوص پروژه تبدیل شیرابه به فوم، عنوان کرد: به طورکلی در شمال کشور مشکل پسماند وجود دارد ولی روال معمول این پروژه‌ها به این صورت است که ابتدا باید مطالعات و بررسی‌های کافی انجام شود و سپس طرح ارائه و رسانه‌ای شود.
وی ادامه داد: موضوع ارائه شده درخصوص شیرابه بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد. ما قبلا تجربه تلخ و شکست‌خورده تله کابین را از سر گذرانده‌ایم. نباید دوباره این اتفاق درمورد پروژه شیرابه رخ دهد. بهشهر جای آزمون و خطا نیست. این پروژه هیچگونه جای تضمین ندارد.
این عضو شورا با اشاره به جایگاه نظارتی شورا دارد، بیان داشت: در بررسی روند توسعه شهرداری بهشهر، احساس شورا این است که شهرداری ضعیف عمل می‌کند. وقتی مدیر قوی‌تر داشته باشیم می‌توانیم روند توسعه را سرعت بخشیم. یکی از عللی که شهرداری بر پروژه شیرابه تاکید دارد زوایای تبلیغاتی بوده و اینکه می‌خواهد این موضوع را دستاویز پوشش ضعف‌های خود قرار دهد.

اسدی با اشاره به سوالات طرح شده از سوی شورای بهشهر، گفت: سوالات مطرح شده از سوی شهرداری در خصوص ارزش افزوده و استفاده از آن مبالغ در پروژه‌های معین شده، ابهامات مالی کارخانه کمپوست، پروژه تبدیل شیرابه به فوم و همچنین تعطیلی شرکت تعاونی چند منظوره کارکنان شهرداری بوده است.
وی افزود: این شرکت تعاونی توسط شهرداری منحل شده است. در قانون حمایت از تعاونی‌ها و حمایت از کارکنان پیش‌بینی شده است. همچنین در بحث ارزش افزوده این مبالغ باید صرف پروژه‌های عمرانی شود اما در حال حاضر به حقوق پرسنل شهرداری اختصاص می‌یابد.
اسدی در پایان تاکید کرد: سوالات طرح شده از سوی شورا در راستای انحرافات شهرداری از قانون بوده است.

شهرداری بهشهر نظارت ابهام مالی مازندشورا