مازندشورا: هچیرود در محور چالوس - رامسر بیش از یک دهه است که به شهر تبدیل شده، اما شهروندان این شهر ساحلی گردشگرپذیر و گذرگاهی همچنان چشمانتظار تصویب طرح هادی هستند.
این منطقه با بیش از ۱۰ هزار نفر جمعیت ثابت و چهار برابر جمعیت متغیر از سال ۱۳۹۰ با تلفیقی از ۱۳ روستا به شهر تبدیل شد در حالی که با گذر این همه سال اگرچه سکان مدیریت این شهر به شهردار همراه با مشارکت اعضای شوراها سپرده شد و تاحدودی خدماتی برای ضابطه مند کردن ساخت و سازها، مبلمان شهری و بهبود فضای کسب و کار از سوی این مسوولان انجام گرفته اما در نقاطی از سکونتگاه ها هنوز شکل ظاهری روستا دارد.
طرح هادی شهری عبارت از طرحی است که در آن جهت گسترش آتی شهر و نحوه استفاده از زمینهای شهری برای عملکردهای مختلف به منظور حل مشکلات حاد و فوری شهر و ارایه راهحلهای کوتاه مدت و مناسب برای شهرهایی که دارای طرح جامع نمیباشند، تهیه میشود و براساس قوانین این طرح بر اساس قوانین برای شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت اجرایی می شود.
رییس شورای شهر هچیرود هم روز شنبه هفته جاری در ایین افتتاح تعدادی از طرح ها در جمع مسوولان گفت: نزدیک به یک دهه با پیگیری و نامه نگاری های فراوان با مسوولان استانی به ویژه معاونان عمرانی وقت نسبت به تصویب طرح هادی اقدام شده و تا حدودی با تصویب این طرح موافقت هم شده منتهی هنوز این پرونده بایگانی شده است.
بحری افزود: امروز به علت کار شکنی برخی از دستگاه های اجرایی این خواسته تاکنون محقق نشده و همچنان اهالی این خطه غربی استان نمی دانند در شهر زندگی می کنند یا در روستا.
وی یاد آور شد: امروز به علت مصوب نشدن طرح هادی یک فرد بومی نمی تواند در زمینی پدری اش به مساحت ۵۰۰ متری یا ۲۰۰ متری بنایی بسازد چرا که جهاد کشاورزی مخالفت می کند.
رییس شورای شهر هچیرود گفت: نکته مهم تر آنکه خیلی از افراد سرمایه گذار در این شهر به علت برخورداری از موقعیت های ممتازی مانند نزدیکی به ساحل، جنگل های هیرکانی، شهرک گردشگری، تفریحی و رفاهی نمک آبرود قصد سرمایه گذاری دارند اما به خاطر نداشتن طرح هادی نقشه راه نداریم.
شهرستان چالوس با برخورداری از سه نقطه شهری شامل چالوس، مرزن آباد، هچیرود و ۱۳۰ نقطه روستایی در غرب مازندران واقع است.