اختصاصی مازندشورا: اشاره: در پی انتشار مناظره آقایان «علی اکبر زلیکانی» و «حسین نادری» در شماره سوم نشریه موثق به تاریخ یک شنبه سوم مرداد 95 که درآن آقای زلیکانی اظهار داشت: «باید عرض کنم بنده تنها عضو شورای شهر هستم که تاکنون در مسائل مالی و اخلاقی از دستگاههای نظارتی تذکر نگرفتم» واکنشهایی از سوی برخی از اعضای شورای شهر ساری همراه بود که طبق قانون مطبوعات و به منظور حفظ حقوق آنان اظهارات این افراد منتشر میشود.
علیجان شمشیربند:
نظر دوستان مربوط به خودشان است
علیجان شمشیربند بیان داشت: نظر دوستان مربوط به خودشان است، البته من این را به شما بگویم که یک مدیر یا مسئول و یا کسی که دارد کار میکند اگر بخواهد ترس و وحشتی از دستگاههای نظارتی داشته باشد، ما نمیتوانیم مسئول بشویم و کار کنیم. کلمهی مسئول و مسئولیت برای انسان تعهدآور است تذکر دادن چیز بدی نیست، همان طور که در قرآن داریم که تذکر دهید. حالا میخواهد یک دوست به دوست خود تذکر دهد یا یک پدر به فرزند خود و یا اینکه یک مسئول بخواهد به مسئول دیگری تذکر دهد، این ایراد ندارد، تازه اگر به من تذکر داده باشند، من بایستی تشکر کنم که به من تذکر دادهاند.
رئیس شورای شهر ساری ادامه داد: اگر منظور از تذکر سلسله مراتبی است و بار منفی است الحمدالله در این شورا هیچ کدام از عزیزان و همکاران و اعضای این دوره شورا تا به امروز هیچ گونه موضوعی پیش نیامده، تا آنجایی من به عنوان رئیس شورا اطلاع دارم برای هیچ کدام از دوستان محکومیتی آمده باشد یا اثبات شده باشد وجود ندارد، شاید بعضی از دوستان را منباب تذکر خواسته باشند که این هم ایرادی ندارد اما حکمی برای کسی صادر نشده.
مهدی احمدی:
خودش را اثبات کند، دیگران را نفی نکند
مهدی احمدی بیان داشت: یک قاعدهای از نظر علمی وجود دارد که اثبات شی نفی ماعدا نمیکند. یعنی اگر من ادعا کنم که من احمدی هستم و آدم خوبی هم هستم این دلیل نمیشود احمدی آدم بدی نباشد. بهتر آن است انسان همیشه خودش را اثبات کند و دیگران را نفی نکند. اینکه یک نفر بخواهد بگوید من اینطوری هستم و خوبم و دیگران نه، درست نیست.
احمدی ادامه داد: همهی همکاران خوبند، محترم هستند، اصل بر خوبی صداقت است. تا به امروز که 3 دوره از فعالیت بنده حقیر در شورا میگذرد مشکلی با دستگاههای نظارتی نداشتم. البته تذکر مفید است. پیامبر (ص) به عزراییل فرمودند: «اذنی» که یعنی نصیحت کن، پند بگو ...
نائب رئیس شورای شهر ساری افزود: رسالت دستگاه نظارتی تذکر است و این خوب است و حتی در قرآن مجید داریم که تذکر دهید که تذکر برای مومن خوب است. از طرفی هم انسان ممکن الخطاست. لذا اگر انسان خطا کند قرآن میگوید تذکر دهید و وظیفهی دستگاههای نظارتی هم همین است. بنابراین تذکر دستگاههای نظارتی باعث افتخار ماست، باید باعث خوشحالی ما باشد نه این که بیاییم ادعایی کنیم که ما اصلا تذکری نگرفتیم. این اصلا خوب نیست. ما این توفیق را داشتیم که در مسیر خودمان حرکت کنیم و الحمدالله هیچ مشکلی تا به حال نداشتیم و امیدواریم این توفیق را تا به آخرکارمان داشته باشیم.
پرویز شعبانی:
پیام جملهی آقای زلیکانی زیبا نبود
پرویز شعبانی عضو شورای شهر ساری نیز در این باره بیان داشت: بنده مربوط به هیچ جریان و تفکر حزبی نیستم. الان هم بعد از سی سال خدمت وارد اولین پارلمانی که شدم سعی کردم که بسیار بیطرف باشم و خودم را به هیچ گروه و جناحی وصل نکنم. اصل برای من اخلاق و منش است. همیشه سعی کردم مستقل باشم و خدا را شکر مدیون هیچ گروه و کسی نیستم و فقط مدیون مردم و خدا هستم.
عضو شورای شهر ساری نسبت به ادعای همکار خود بیان داشت: این ادعا درست نیست، هر کسی مسئول عملکرد خودش است. البته اگر دستگاههای نظارتی هم تذکر بدهند چیز بدی نیست چون در قرآن و دین آمده است. اینکه مراجع ما، مدیران ما، مسئولان ما، حتی شوراها، چند بار دستگاههای نظارتی برای ما جلسه گذاشتند، بازرسی، وزارت اطلاعات و ... همه آمدند و صحبت کردند. الان هم ما مبرا از این نیستیم که کسی به ما تذکر ندهد. اولین تذکر را باید مردم به ما بدهند که ناظر عملکرد ما هستند. دوم دستگاههای نظارتی هستند. سوم هم اصحاب رسانه ما را رصد میکنند.
پرویز شعبانی ادامه داد: بنده عملکرد خودم را دارم، در دنیا و آخرت هرکسی هم متناسب با اعمال خود سنجیده میشود. وقتی که دوستان این جملهی جناب «زلیکانی» را به من نشان دادند تعجب کردم که آخر چه کسی تذکر گرفت؟ اگر هم گرفت خود آن شخص بایستی بداند. در کشور شاهد بودیم که در بعضی از شهرها اعضای شورا بازداشت شدند یا شورا منحل شد، یا همین چند وقت پیش قوه قضاییه اعلام کرد که تعدادی قاضی را به علت تخلف بازداشت کردند. اما این نیست که قضاوت کنیم و بگوییم که همه قاضیها مفسدند...
شعبانی بیان داشت: مهمترین چیز اخلاق مداری است و دومین چیز امانتداری است. قضاوت را هم بایستی مردم و دستگاههای نظارتی بکنند، اصحاب رسانه ما را قضاوت کنند. به هر حال ما در شوراها نمیخواهیم کتمان کنیم. خیلی حرفها پشت سر ما هست اما بنده از جایگاه خودم و برای عملکرد خودم میتوانم اظهار نظر کنم و آن هم اینکه من هم تا به امروز از هیچ دستگاه نظارتی در آن موضوعات که جناب زلیکانی ادعا کردند هیچ تذکری نگرفتم و پیام این جملهی آخر آقای زلیکانی زیبا نبود. ای کاش عملکرد خودشان را میگفتند. شورا یک نهاد اجتماعی و گروهی است و اعضا در کنار هم یک شورا را تشکیل میدهند.
مسعود پیری:
کسی ادعایی میکند باید آن را ثابت کند
مسعود پیری عضو شورای شهر ساری در این باره بیان داشت: قاعدهای حقوقی داریم که کسی ادعایی میکند باید ادعا را ثابت کند. مثلا بنده اعا میکنم که برج ایفل را من ساختم، بالاخره باید در حیطه حقیقت آزمایی قرار گیرد، که این طور بوده یا نه؟
من به ادعای این همکار خوبم اشارهای نمیکنم و مسئولیتش را به عهدهی خود او میگذارم، اما آنچه که مشخص است بنده هم تا به امروز هیچ تذکری از دستگاههای نظارتی در خصوص مسائل مالی و اقتصادی نداشتم. دستگاههای نظارتی عموما سوء جریانات را رسیدگی میکنند. یعنی هرگاه احساس کنند جریانی دارد در مسیر انحرافی پیش میرود ورود پیدا میکنند و پیشگیرانه اقدام مینمایند، مگر این که کار از کار گذشته باشد که در این حالت اقدام قضایی میکنند. آنچه در مورد شورا چهارم و اعضای شورای چهارم اتفاق افتاده است، ورود به هنگام و ضروری دستگاههای نظارتی بوده که به شورا تذکر دادند و ما هم احساس کردیم حق با آنهاست و روند کار را اصلاح کردیم. برخی اوقات حتی به ورودشان انتقاد کردیم اما در مجموع این تعامل، تعامل بسیار سازندهای بود.
عضو شورای شهر ساری ادامه داد: در مورد مصادیق، بنده نه اطلاع دارم نه میدانم که به چه کسی تذکر دادند و نه علاقهمند هستم که بدانم و فقط شخص خودم را میتوانم قضاوت کنم که تا حالا در خصوص آنچه همکار محترم اشاره کردند تذکری دریافت نکردهام.
محمدحسن محمدی کیادهی:
نباید نسبت به دیگران قضاوت کنند
محمدحسن محمدی کیادهی نیز بیان داشت: شورا یک سری وظایفی دارد که اگر هر کدام از اعضا از وظایفشان خارج شوند براساس (قانون مرکزی رسیدگی به تخلفات شورا هیئت حل اختلاف) که به ریاست استاندار است و نمایندگان مجلس و شورا استان و دادگستری حضور دارند، بررسی میشود.
عضو شورای شهر ساری ادامه داد: اگر احیانا عضوی از اعضای شورا تخلف داشته باشد این مرجع ورود پیدا میکند و تذکر میدهد. مراجع دیگر نیز برای رسیدگی به تخلفات شورا میتوانند ورود کنند مثلا یک عضو شورا تخلفاتی داشته باشد سازمان بازرسی میتواند ورود کند و اگر هم بخواهند ورود کنند نیازی به تذکر ندارند، ورود میکنند و حکم میدهند. شورا حل اختلاف حتی میتواند در حد عزل یک عضو شورا حکم بدهند. یا دستگاههای دیگر ورود کنند و حکم دهند. ولی این محکومیتها در سطح شهر ساری تا حالا اتفاق نیفتاده است جز یک مورد که هنوز هم حکم برایش صادر نشده است که ایشان هم میتوانند تبرئه شوند.
کیادهی افزود: اینکه آقای زلیکانی چنین ادعایی کرده، شاید خودشان تذکری نگرفته باشند که ممکن است درست باشد اما دلیل نمیشود که نسبت به دیگران قضاوت کنند. من هم میتوانم ادعا کنم تا به امروز از دستگاههای نظارتی تذکری نگرفتهام. در ضمن دستگاههای نظارتی در مورد موضوعات تذکر نمیدهند، برخود میکنند. اینکه یک فردی خودش را جدا کند از دیگران، من نمیدانم چه منظوری داشتند، اما بقیه اعضا به جز یک مورد که همه اطلاع دارند هیچ تذکری دریافت نکردند. البته امسال سال آخر این شوراست و سال آخر از این دست حرف و حدیثها بسیار شنیده میشود.
گفتوگو از: رضا نیکوکار
این مطلب در شماره پنجم دو هفته نامه موثق (31 مرداد 95) منتشر شده است