گزارش موثق از آخرین ماراتن هیئت رئیسه شورای شهرهای مازندران

اختصاصی مازندشورا: در ساری سه عضو شورای شهر تصمیم به عدم شرکت در انتخابات گرفتند. شورا محلی برای مشورت و همفکری است و قرار است تفکر جمعی حاکم باشد و از تصمیمات فردی دوری شود. اگر این افراد عذری موجه برای عدم شرکت داشته باشند که گناهی بر گردنشان نیست، ولی اگر غیبتشان به خاطر اعتراض و یا اهمیت ندادن به انتخابات هیات رئیسه باشد، باید گفت وای به حال آن شهر و شورایش...

اختصاصی مازندشورا: محمدسفری*- در آخرین سال چهارمین دوره شورای اسلامی شهرها و روستاها به سر می‌بریم. قانون هیات رئیسه شوراهای اسلامی شهر به این گونه است که هر سال در همین ایام در یکی از جلسات شورای اسلامی با رای گیری اعضای شورا، ترکیب هیات رئیسه برای یکسال مشخص می‌شود. شروع انتخابات شوراهای شهر از روز 9 شهریور در تهران شروع شد. جایی که اصولگرایان مانند دو سال گذشته تمامی کرسی‌های هیات رئیسه را فتح کردند. معمولا در شورای شهرهای بزرگ به این صورت است که اعضا به دو گروه تقسیم می‌شوند و هر گروهی که اکثریت اعضا را در اختیار داشت تمامی کرسی‌های هیات رئیسه را از آن خود می کند.

در استان مازندران تا لحظه نگارش این یادداشت، 7 شهر از 22 مرکز شهرستان استان مازندران انتخابات هیات رئیسه خود را برگزار کرده‌اند. در نوشهر یک اتفاق ویژه افتاد که یک بانو برای اولین بار رئیس شورای اسلامی این شهر شد. در آمل جناح‌بندی جالبی بوجود آمد و رئیس، منشی دوم و سخنگو با 7 رای موافق و 6 رای سفید انتخاب شدند. گفتنی است که در شورای آمل برای هر کرسی تنها یک نفر کاندیدا شده بود. البته این وضعیت بسیار بهتر از مرکز استان بود. در ساری سه عضو شورای شهر تصمیم به عدم شرکت در انتخابات گرفتند. شورا محلی برای مشورت و همفکری است و قرار است تفکر جمعی حاکم باشد و از تصمیمات فردی دوری شود. اگر این افراد عذری موجه برای عدم شرکت داشته باشند که گناهی بر گردنشان نیست، ولی اگر غیبتشان به خاطر اعتراض و یا اهمیت ندادن به انتخابات هیات رئیسه باشد، باید گفت وای به حال آن شهر و شورایش!

در ساری سردار رئیس ماند

در انتخابات هیات رئیسه شورای اسلامی شهر ساری، علیجان شمشیربند با کسب اکثریت قاطع آرای حاضرین (۱۰ رأی) به عنوان رئیس و سید مسعود مدینه نیز با همین تعداد رأی به عنوان نائب رئیس شورای شهر ساری برای سال آخر دوره چهارم برگزیده شدند. همچنین سید محمد جعفری و پرویز شعبانی نیز بر اساس رأی اعضا به ترتیب به عنوان منشی اول و منشی دوم انتخاب شدند. در سال گذشته نیز علیجان شمشیربند رئیس شورای شهر ساری بود. در ساری برای هر کرسی تنها یک کاندیدا وجود داشت.

گفتنی است صالحی، زلیکانی و کیادهی در جلسه انتخابات هیات رئیسه شورا شرکت نکردند و تاکنون توضیحی در این مورد ارائه ندادند.

احمدی رئیس شورای شهر قائمشهر شد

ترکیب جدید هیأت رئیسه سال چهارم دوره چهارم شورای اسلامی شهر قائمشهر نیز مشخص شد، در این دوره، جعفر احمدی با بیشترین آرا به‌عنوان رئیس شورا انتخاب شد. احسان اسمائیلی به ‌عنوان منشی اول انتخاب شد، و بهنام طیبی دیگر عضو شورا در دوره چهارم نائب رئیس، منوچهر حیدری به ‌عنوان خزانه‌دار و عضو هیأت رئیسه معرفی شد، همچنین علی صالح‌زاده هم به سمت منشی دوم برگزیده شد.

آرای شکننده در شورای شهر آمل

انتخابات هیات رئیسه شورای اسلامی شهر آمل برگزار شد و رئیس، نائب رئیس، سخنگو و دو منشی انتخاب شدند. در انتخابات آمل برای برای هر کرسی تنها یک نفر کاندیدا بود. اسدالله تورنگ برای کرسی ریاست، خسرو ابراهیم‌زاده برای کاندیدای نائب رئیسی، فردوس قربانی برای منشی اول، خدیجه قدرت برای منشی دوم و سید محمد پژومان به عنوان سخنگو.

اما نکته جالب توجه، تعداد آرای تورنگ، فردوس قربانی و پژومان بود که با 7 رای موافق و 6 رای سفید انتخاب شدند! البته ابراهیم‌زاده با رای قاطع 13 رای موافق و خدیجه قدرت با 10 رای موافق به هیات رئیسه آخرین سال شورای اسلامی شهر آمل رسیدند. اما انتخاب سه عضو هیات رئیسه با حداقل رای ممکن، خبر از دو دستگی جدی در شورای شهر آمل می‌دهد که این وضعیت قطعا به نفع مردم و شهر آمل نخواهد بود و در تصمیم‌گیری‌ها مشکلات عدیده‌ای را بوجود خواهد آورد.

یک بانو در راس شورای شهر نوشهر

با آغاز سال آخر دوره چهارم شورای شهر و انتخابات هیأت رئیسه شوراها، شورای شهر نوشهر در نخستین روز نشست خود برای انتخاب رئیس، نائب رئیس به توافق رسیدند و بعد از بحث و گفت‌وگو خانم شعله مصطفی‌پور کندلوسی با چهار رای، به عنوان رئیس، مجید خزایی نائب رئیس و شروین نوشین خزانه‌دار انتخاب شدند. پیش از این در مازندران خانم خدیجه سام‌دلیری به عنوان یک زن، رئیس شورای شهر مرزن‌آباد شده بود. عیسی رمضانی، رئیس سال گذشته شورای شهر نوشهر، کاندیدای هیأت رئیسه نشده بود و اکبر اسماعیل‌نژاد دیگر نامزد ریاست شورای نوشهر در این دوره بود.

تغییر در ریاست شورای بهشهر

در آخرین جلسه شورای شهر بهشهر که با موضوع انتخاب رئیس شورا در دوره چهارم و برای سال پایانی برگزار شد، علی محمد عارفی با کسب هشت رأی از مجموع 9 رأی به عنوان رئیس شورای شهر بهشهر انتخاب شد. عباس عسگریان با کسب هفت رأی به عنوان نائب رئیس و اویس موسی‌زاده با کسب 6 رای به عنوان منشی شورای شهر این شهرستان انتخاب شدند. گفتنی است تکلیف سخنگو و روسای کمیسیون‌ها چهارشنبه مشخص می‌شود.

گوهررستمی در رامسر رئیس شد

 انتخابات هیات رئیسه شورای اسلامی شهر رامسر  با حضور فرماندار شهرستان رامسر، حلاجیان کارشناس سیاسی و انتخابات فرمانداری و اعضای شورای اسلامی شهر در محل شورای اسلامی شهر رامسر برگزار گردید. در این جلسه اسماعیل گوهررستمی به عنوان رئیس و مهندس مجید درجانی به عنوان نایب رئیس، سعید صفاتی به عنوان منشی و دکتر احسان برزگر به عنوان سخنگوی شورای اسلامی شهر رامسر انتخاب شدند.

ریاست دوره‌ای در سورک

جلسه شورای اسلامی شهر سورک با حضور فرماندار میاندورود در دفتر شورا برای تعیین هیات رئیسه سال پایانی دوره چهارم شورا برگزار شد. در این جلسه با برگزاری انتخابات علی‌اکبر قاسم‌زاده به‌عنوان رئیس شورای شهر در یک سال باقی مانده مسئولیت انتخاب شد. همچنین در این جلسه غفار وفایی به‌عنوان نایب رئیس و علی‌اکبر مظلومی‌نیا به‌عنوان منشی انتخاب شدند. اعضای شورا تصمیم گرفته بودند که هر سال یک نفر به‌عنوان رئیس در شورا حضور داشته باشد و حسین طبری نماینده شهر در شورای شهرستان حضور داشته باشد که در حال حاضر ریاست شورای شهرستان را در اختیار دارد.

*سردبیر پایگاه خبری مازندشورا

این مطلب در ششمین شماره نشریه موثق (14 شهریور 95) منتشر شد

شورای شهر ساری انتخابات هیات رئیسه