مازندشورا:مجید سالاری امروز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در بابل از خود و سبک ورزشی تانگ ایل مودو میگوید از 6 سالگی در رشته ورزشی تکواندو و 17 سال نیز به صورت حرفهای در رشته کشتی کج فعالیت دارم، از سال 1377 تا 1380 در رشته پانکریشن و درسال 2000 در نخستین مسابقات آن که در کشور برزیل برگزار شد، مدال طلا را کسب کردم در سال 2003 دانمارک مقام دوم تکواندو را بهدست آورد و نفر سوم جودو مسابقات دانشجویی را کسب کرد، سالاری عضویت در تیم دخانیات لیگ ووشو از افتخارات ورزشی اوست، گفتوگو با این ورزشکار را در ادامه میخوانید.
فارس: نحوه آشنایی شما با رشته ورزشی تانگ ایل مودو چگونه بود؟
سال 1390 زمانی که برای یکدوره سمینار تانگسود به کشور فیلیپین رفتم، همزمان با برگزاری مسابقات آسیای تانگ ایل مودو بوده که با این رشته ورزشی آشنا شدم و درخواست نمایندگی کردم، 6 ماه در فیلیپین در دورههای آموزشی آن شرکت داشته و مراحل مورد لازم را گذراندم و موفق به اعزام ورزشکاران این رشته به کشور برزیل شدم که در سال1393 بهصورت رسمی زیر نظر فدراسیون ورزشهای رزمی فعالیت خود را شروع کردم.
فارس: اهداف ورزش تانگ ایل مودو از نگاه شما چیست؟
هدف اصلی ورزشهای رزمی بر سه محور اصلی تبدیل شدن به یک فرد، با شخصیت کامل که از طریق وحدت ذهن و بدن کنترل نفس را میآموزد و ظرفیت دوست داشتن را ارتقا میدهد، ایجاد یک خانواده شاد و سالم، تجربه روابط اخلاقی و دوستداشتنی است، همچنین استفاده از تواناییهای خلاقانه برای مشارکت مثبت در جامعه است که منجر به ساختن یک جهان صلحآمیز میشود.
فارس: ویژگیهای ورزش تانگ ایل مودو کدامند؟
تانگ ایل مودو ابزاری عملی در دفاع غیر مسلح از خود در مقابل هر نوع حمله است اما مهمتر از آن شخصیتسازی و روشنگری ذهن و روح انسان است، این نگرش بر رفتار مؤدبانه و فروتنانه تأکید دارد، در حالی که شخصیتی قوی و شجاع و مبارز در مقابل بیعدالتیها و گناهان میسازد، بنابراین آن ابزار مؤثری برای آموزش نظم و انضباط و کنترل نفس به جوانان و برای زدودن بسیاری از مشکلات اجتماعی کنونی است.
فارس: مهمترین علت علاقه شما به ورزش تانگ ایل مودو چه بوده است؟
یکی از دلایل اصلی علاقه من به این ورزش میکس بودن این ورزش است که امروزه استقبال مردم از ورزشهای رینگی و میکس رو به افزایش است.
فارس: وضعیت ورزشی تانگ ایل مودو در کشور چگونه است؟
به سبب تعدد فعالیت رشتههای مختلف ورزشی، فعالیت گروهی ورزشهای رزمی و حمایت نکردن لازم از سوی فدراسیون، ورزشهای رزمی نمیتوانند در فستیوالهایی که زیر نظر اینترنشنال برگزار میشود، شرکت کنند لذا برگزاری مسابقات «مستر شیب» در ایران بسیار کم رنگ است.
فارس: ارزیابی شما از وضعیت این رشته ورزشی در کشور و استان مازندران چیست؟
با وجود اینکه رشته تانگ ایل مودو تنها سه سال است که در ایران فعالیت دارد اما با برگزاری چندین مسابقه توانست به جوایز بزرگ کشوری دست یابد، همچنین انتخاباتی تیم ملی و برگزاری کلاسهای مربیگری، کسب سهمیههای بینالمللی و میزبانی 19 کشور جهان از جمله اقدامات انجام شده است که توانست جایگاه این ورزش را برجسته کند و مازندران نیز با ظرفیتهای خوبی که دارد میتواند نماینده خوبی برای تانگ ایل مودو باشد.
فارس: چشمانداز این ورزش در آینده نزدیک را چگونه میبینید؟
با توجه به فعالیتهای گسترده این سبک در عرصه بینالمللی و حضور در مسابقات معتبر میتوان گفت تانگ ایل مودو در ایران پیشرفت قابل چشمگیری دارد.ّ
فارس: فعالیت خانمها در این ورزش چگونه ارزیابی میشود؟
حضور بانوان ایرانی در هر رشتهای سبب پیشرفت آن سبک ورزشی میشود، تانگ ایل مودو هم از این قضیه مستثنی نیست و برنامههای خاصی را برای حضور بانوان هم در ایران و هم در سطح بینالملل داریم.
فارس: در این رشته چند کارشناس و مربی کشوری و استانی فعالیت دارند؟
با توجه به برگزاری تعداد کلاسهای مربیگری و فعالان در سطح کشور تانگ ایل مودو همانند دیگر سبکها به آموزش و پرورش مربیان میپردازد که در استانهایی چون تهران، مازندران، اردبیل، شیراز و قزوین شاهد این برنامهها و اتفاقات خوشایند بودیم که هر روز به تعداد مربیان در سبک تانگ ایل مودو افزوده میشود.
فارس: پیشنهاد شما برای ورود این ورزش به سیستم اداری چیست؟
از آنجایی که تانگ ایل مودو نخستین سبک رشته ورزشی است که در نیروهای مسلح شروع به فعالیت کرده است، میشود گفت که یکی از اهداف مهم، ورود این ورزش به سیستم شهرداری است تا فرهنگسازی مناسبی برای این رشته در سطح شهر انجام شود.
فارس: استانهایی که در این رشته ورزشی فعال هستند کدامند؟
استانهای تهران، مازندران، مشهد، همدان، خرمآباد، قزوین، اصفهان و خوزستان، در تهران 15 باشگاه به شکل حرفهای فعالیت دارند.
فارس: استقبال مردم و جوانان از این رشته ورزشی به چه صورت بوده است؟
تاکنون استقبال غیرمنتظره بوده و طرفداران زیادی را بهخود جلب کرده است، قرار است 6 نفر اعزامی از اوزان مختلف در بخش فایتر، یک نفر در بخش فرم و پنج نفر در حرکات نمایشی اعزام شوند، سهمیه ایران 30 نفر در آسیا است اما با این همه طرفدار نسبت به این ورزش، مشکل بودجهای داریم که باید برای برونرفت از این موقعیت تدابیری اتخاذ شود.
فارس: پایه و اساس ورزش تانگ ایل مودو چیست؟
شعار کشورمان صلح و دوستی است و در حال حاضر با 48 کشور در تماس هستیم، پایه و اساس این ورزش صلح و دوستی است که میتوانیم در کنار آن فرهنگ اصیل و تاریخی ایرانی خود را در سطح دنیا به رخ همگان بکشیم.
فارس: انتظارات شما از مسؤولان چیست و سخن آخر را بفرمایید.
اگر در سیستم سیاستگذاری ورزشی و مدیریتها، سختگیری نسبت به رشتههای ورزشی نوپا کمتر باشد قطعاً میتواند نتیجه خوبی داشته و شاهد موفقیتهای همیشگی در این رشته ورزشی در کشور باشیم.
انتهای پیام/86009/صا30