مازندشورا:محمد ابوالحسنی جمعهشب در حاشیه جلسه انعقاد تفاهمنامه اشتغال پایدار حوزه آی.تی و آی.سی. تی در مازندران، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در ساری با بیان اینکه در کنار کارتون دیرین دیرین، طرح دیگری را بهنام «گیگول» داریم که یک دایرةالمعارف انیمیشنی جهان اسلام است، اظهار کرد: در این کار، ایران را به 600 منطقه تقسیم کردیم و برای هر منطقه نیز 50 قسمت پویانمایی 100 ثانیهای در نظر گرفتیم که سه کاراکتر ثابت بهنامهای «گیگول»، «دات» و «کام» دارد و حسب قصه به شکل همان منطقه در میآیند.
وی افزود: در گیگول جاهای دیدنی، لباسها، آداب و رسوم، محصولات مختلف، گونههای گیاهی و جانوری و صنایع دستی نقاط مختلف ایران معرفی میشوند و بهنوعی، ترسیم کامل از مناطق مختلف کشور است.
این تهیهکننده با بیان اینکه گیگول یک کار بینالمللی است، تصریح کرد: بهعنوان نمونه؛ ترکیه و اندونزی با همین کاراکتر انیمیشن میسازند و با یکدیگر مبادله میکنیم به این معنا که آنها محصول خود را در اختیار ایران قرار داده و ایران نیز انیمیشن ساخته شده را برای آنها ارسال میکند و هر کدام به زبان کشور مقصد دوبله میشوند.
ابوالحسنی ادامه داد: نتیجه این مبادلات، ساخت یک میلیون قسمت دایرةالمعارف انیمیشنی هشت زبانه ازجمله فارسی، انگلیسی، ترکی، عربی و مالایی است.
* ضریب نفوذ 60 درصدی دیرین دیرین در فضای مجازی
وی درباره پویانمایی «دیرین دیرین» و میزان استقبال مردم از این کارتون در فضای مجازی، به فارس گفت: دیرین دیرین پروژهای است که در مدت دو سال تولید و انتشار یافته و یک انیمیشن روز اجتماعی است، روزانه چند هزار پیام از سوی مردم ارسال میشود، از نظر مخاطب ضریب نفوذ 60 درصدی داریم و شاید 10 درصد نیز مخاطب وفادار در کشور داریم که روزانه این برنامه را دنبال میکنند.
تهیه کننده دیرین دیرین ادامه داد: کار خود را در سال 83 با تیم 12 نفره آغاز کردیم و در 88 به 170 نفر رسیدیم، یک دفتر در بیروت داشتیم و از طریق آن با کشورهای عربی کار میکردیم، در آن زمان تمام تمرکز گروه بر روی کارهای فرهنگی بود و از سال 88 فیلم سینمایی به نام «تهران 1500» داشتیم که نخستین فیلم سینمایی پویانمایی در ایران بود و 70 سوپر استار مانند مهران مدیری، بهرام رادان و هدیه تهرانی در آن نقشآفرین بودند که در سال 92 اکران شد.
ابوالحسنی بیان کرد: پس از تولید فیلم تهران 1500، همراه با پیشرفت صنعت آی.تی در کشور، این ایده را پیدا کردیم تا محتوای خاص فضای مجازی را تولید کنیم، طرحهای مختلفی را کنار هم قرار دادیم و سرانجام قالب دیرین دیرین شکل گرفت و اکنون این مجموعه را در فضای مجازی منتشر میکنیم که تاکنون نیز 500 قسمت از دیرین دیرین ساخته شده است و این روند را با موضوعات بهروز ادامه میدهیم.
وی گفت: روز پنجشنبه هفته گذشته از چین بازگشتم، با توجه به صحبتهایی که با طرف چینی درباره پویانمایی دیرین دیرین صورت گرفته است، از مجموع 500 قسمت ساخته شده این انیمیشن، 300 قسمت آن قابلیت پخش در چین را دارد و در این زمینه با آنها به توافق اولیه رسیدهایم.
مجری پروژه «گیگول دات کام» درباره برنامه شرکت خود با توجه به تفاهمنامهای که روز جمعه در جلسه شورای اشتغال مازندران به امضا رسیده است، اظهار کرد: یکی از بخشهای مهم این است که باید کسب و کارهای بومی شکل بگیرد؛ نمیتوانیم در تهران بنشینیم و محتوایی بسازیم که برای شهرهای مختلف کشور جذابیت داشته باشد، لذا بهترین راه این است که افرادی را آموزش بدهیم تا بتوانند با ساختار شرکت طرف قرارداد آشنا بشوند، این افراد میدانند سوژه روز منطقه آنها چیست و خود مشابه آنچه در تهران داریم؛ شروع به تولید محتوا و طرح میکنند و البته این کار، همراه با انتقال تجربه است.
وی ادامه داد: سعی بر این است که در بحث گیگول با تکیه بر توان نیروهای بومی کار را تولید کنیم و از آنها برای گردآوری، ساخت و انتشار انیمیشن کمک بگیریم.
تهیه کننده پویانمایی گیگول دات کام بیان کرد: براساس تفاهمنامهای که در مازندران به امضا رساندیم، در نظر داریم که در مدت یکسال 500 نفر را در قالب 10 شرکت آموزش بدهیم تا تولید محتوا انجام بدهند، مدلهای درآمدزایی را بیاموزند و کمک کنند تا تولیدات در فضای مجازی منتشر و ضریب مخاطب بالا برود.
ابوالحسنی در پایان با اشاره به اینکه گیگول دات کام یک تجربه بزرگ بینالمللی در عرصه پویانمایی است که کشورهای اسلامی را در آن دخیل میکند، گفت: با توجه به ظرفیتهای بالایی که در حوزه آی.تی و آی.سی.تی در کشور و ازجمله در مازندران داریم، میتوانیم نقش مهمی را در تولیدات محتوایی فضای مجازی داشته باشیم.
انتهای پیام/86001/صا40