مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از فریدونکنار، هوشنگ حسینی بعدازظهر امروز در نشست خبری به مناسبت هفته ناجا در سالن کنفرانس ستاد فرماندهی دریابانی و مرزبانی استان در خزرشهر فریدونکنار، اظهار کرد: تأمین امنیت دریانوردی از مهمترین وظایف دریابانی است که در بخشهایی مختلف برای شناورهای کلاسهای گوناگون محقق میشود.
وی افزود: با توجه به وظیفه ذاتی دریابانی در سراسر استان مأموریت این فرماندهی در دریا بوده و آمادگی کامل برای خدماترسانی به همه مسافران و فعالان حوزه دریا وجود دارد.
فرمانده دریابانی مازندران تصریح کرد: کوچکترین ناامنی در سالهای گذشته در دریای مازندران بروز نداده و امنیت کامل در خزر تأمین شده است که مختص به بحث امنیت دریانوردی است.
این مسؤول ادامه داد: در تابستان شناورهای تفریحی و در 20 مهر هر سال شناورهای صیادی برای صید ماهی در دریا حضور فراوانی دارند و در همین راستا همه ترددهای دریایی کنترل جمعیت میشوند و همه اطلاعات شناورها در دریابانی استان جمعآوری شده است.
حسینی بیان کرد: برای نخستینبار در کشور همه شناورهای دریای مازندران تحت کنترل عملیاتی و اطلاعاتی دریابانی استان قرار دارند و مکانیزم جدید برای شناسایی شناورها در دریا انجام شد تا همه اتوبوسهای دریایی به رنگ آبی، شناورهای انتظامی به رنگ خودروهای نظامی، شناورهای تفریحی به رنگ زرد، شناورهای صیادی به رنگ قرمز و شناورهای ماهیگیری به رنگ سبز هستند.
وی افزود: نارضایتی در این راستا نبوده و همه مردم و سکانداران نیز از این ساماندهی راضی هستند و اقبال عمومی خوبی از این طرح داشتیم.
فرمانده دریابانی مازندران گفت: در حوزه سرزمینی شهرستانهای ساحلی مازندران شناورهای تجاری در بنادر استان تردد دارند که تأمین امنیت این شناورها زمانی که در لنگرگاه هستند نیز با دریابانی است که تاکنون مورد ناامنی گزارش نشده است.
این مسؤول خاطرنشان کرد: با ورود حدود 20 میلیون گردشگر به مازندران اما هیچگونه ناامنی و مزاحمت جدی در سواحل استان نداشتیم و البته 304 فروند شناور به دلایل عدم داشتن مجوز، عدم رعایت شئونات اسلامی، عدم رعایت مولفههای ایمنی و ایجاد مزاحمت توقیف شدند.
حسینی گفت: بیش از 460 رشته دام غضروفی و 23 هزار رشته دام فلسدار در دریابانی استان به دلایل تخلف توقیف شدند و در راستای اجرای طرحهای ساماندهی دریا در تابستان نیز بیش از 11 هزار نفر در طرح دریا بهکارگیری شدند.
وی تصریح کرد: بیش از 2 هزار و 146 نفر از مرگ حتمی نجات یافتند و با همکاری هلال احمر و نیروهای امدادی بوده و البته تعداد غرقشدگان هشت درصد کاهش داشتیم.
فرمانده دریابانی مازندران ادامه داد: تذکرات و ارشاد در ارتباط با بدحجابی افزایش، تذکر در مزاحمتها 26 درصد افزایش و برخورد با شناهای مختلط داشتیم.
این مسؤول با اشاره به شعار این هفته ناجا، بیان کرد: افزایش اعتماد عمومی برای افزایش مشارکتهای مردمی از اهداف مهم دریابانی استان است و با توجه به وجود 478 کیلومتر مرز آبی فقط با مشارکت مردم میتوانیم امنیت کامل را برقرار کنیم.
حسینی افزود: مرزبانی مازندران برای خدمترسانی به مردم در سراسر مرزهای دریایی استان با ارتقای توانمندی نیروها و برگزاری دورههای آموزشی آمادگی کامل دارد.
وی تصریح کرد: وظیفه کمیته امنیت دریانوردی استان با دریابانی است و جلسات کمیسیون با حضور نمایندگان نظامی و اداری و استانداری در فرماندهی مرزبانی دریابانی مازندران برگزار میشود.
فرمانده دریابانی مازندران با تأکید بر اینکه هیچ برنامهای برای جابهجایی فرماندهی دریابانی از فریدونکنار به ساری نداریم، خاطرنشان کرد: البته زمینی برای این امر در ساری خریداری و تهیه شده اما این موضوع در دستور کار نیست.
این مسؤول ادامه داد: 168 پرونده در رابطه با احداث و برداشت غیرمجاز داشتیم که با ورود یگانهای مربوط از اختلافات جلوگیری شد و همکاری و ایستادگی قوه قضاییه به ویژه دادستانی و دادگستری مازندران تحسین برانگیز بوده که عملکرد استان در سطح کشور مطلوب است.
حسینی اظهار کرد: هیچگونه تعدی از طرف شناورهای کشورهای دیگر در خزر به آبهای سرزمینی مازندران نداشتیم و البته 30 درصد افزایش و تقویت شناوری داشتهایم.
وی با تأکید بر اینکه قاچاق کالا و ارز در دریای مازندران انجام نمیشود، بیان کرد: یکی از شناورهای کشورهای دیگر نسبت به ورود مشروبات الکلی اقدام کرد که با کار اطلاعاتی عملیاتی این محموله کشف و ضبط شده و متخلفان به مراجع قضایی معرفی شدند.
فرمانده دریابانی مازندران گفت: از صید غیرمجاز با جدیت جلوگیری میشود و آموزشهای تخصصی برای نیروهای خود در همین راستا داشتیم.
انتهای پیام/86022/ذ40