مازندشورا:سید احمد ربیعی امروز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در شهرستان ساری درباره ورود افراد سودجو به مباحث چاقی و کاهش وزن، اظهار کرد: برخی افراد سودجو تلاش دارند از این مقوله استفاده نادرست کنند.
وی تصریح کرد: این افراد تلاش دارند از افراد مشتاق لاغری با استفاده از روشهای غیر علمی و کارشناسی نشده برنامههای غذایی و یا شیوههای نادرست را دیکته کرده و در نتیجه فرد پس از چند مدت نه تنها به نتایج مطلوب دست نمییابد بلکه ممکن دچار عوارض شود.
کارشناس ارشد تغذیه خاطرنشان کرد: استفاده از داورهای غیرمجاز، معرفی دستگاههای لاغرکننده که تبعات فراوانی دارد، یا مطرح کردن داروهای گیاهی بدون شناخت از نحوه مصرف شیوهای است که این روزها در استان مرسوم و معمول است که ممکن است آسیبهای جبرانناپذیری به افراد وارد کند.
این مسؤول با اشاره به ورود برخی از افراد تحت عنوان درمان طب سنتی و استفاده از حجامت، بادکش، زالو درمانی برای کاهش وزن، افزود: افراد غیرکارشناس با ورود به این مباحث تنها به فکر تأمین منافع مالی خود هستند و مشکلات جدی به وجود میآوردند.
ربیعی بیان کرد: به عنوان نمونه یکی از افراد که اقدام به استفاده از زالو درمانی و بادکش میکرد دختر 16 سالهای را تحت درمان قرار داد و نه تنها این دختر با این شیوه لاغر نشد بلکه دچار عوارض ناشی از حجامت و زالو درمانی شد.
وی با اعلام اینکه کاهش وزن متعارف برای فرد 70 تا 80 کیلو تنها یک کیلو در هفته به لحاظ علمی مجاز است، افزود: فرد 80 کیلو اگر ماهی سه تا چهار کیلو بیشتر لاغر شود در آینده دچار عوارض جدی میشود.
کارشناس ارشد تغذیه یادآور شد: کاهش وزن 10 تا 15 کیلو در یک ماه سبب کاهش ذخیرههای مواد غذایی بدن و در نتیجه فشار بر روی سیستمهای عصبی و نیز ایجاد افسردگی، ریزش مو، خرابی پوست و سبب افت چهره و چروک پوست میشود، از طرفی برگشتپذیری به دوره چاقی گذشته نیز وجود دارد.
این مسؤول ادامه داد: اگر 12 ساعت غذا به فرد نرسد، بدن نسبت به کاهش وزن مقاومت میکند.
ربیعی با اعلام اینکه علت چاقی فقط غذا نیست، گفت: مباحث ژنتیک، کمتحرکی، مشکلات هورمونی، کمکاری تیروئید، تنبلی تخمدان ممکن است از علل چاقی باشد که این موضوعات باید به خوبی بررسی شود.
وی ادامه داد: بهترین روش برای کاهش وزن بررسی علل چاقی، درست خوردن است، الزام به کمخوری یا نخوردن نمیتواند نسبت به کاهش وزن کمک کنند، از طرفی در کاهش وزن باید به تغییرات رفتاری نیز توجه کرد.
کارشناس ارشد تغذیه درباره نگهداری مواد غذایی در فریزر، تصریح کرد: غذای فریز شده ارزش غذایی بسیار محدود دارد، بخش اعظم از ویتامین غذای فریز شده از بین میرود.
ربیعی درباره استفاده مجدد از اسفناج پخته شده، گفت: از استفاده مجدد اسفناج پخته شده که فریز میشود باید خوداری کرد به این دلیل که نیترات آن در زمان فریز تبدیل به نیتریت شده که سرطانزا است.
انتهای پیام/86004/صا30