مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، دلاور حیدرپور پیش از ظهر امروز در جلسه کارگروه سلامت استان در واکنش به اظهارات رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران مبنی بر وجود باقیمانده سم در برخی از محصولات تولیدی اظهار کرد: باقیمانده سموم کشاورزی در برخی از محصولات تولیدی را دیدیم که برای محصولات تولیدی مازندران کم بود.
وی با اعلام اینکه وجود باقیمانده سم در برخی از محصولات کشاورزی استان صفر نبود، تصریح کرد: در این حوزه بهتر است اساتید دانشگاه و افراد اثرگذار نظر بدهند، اما این روزها رویه به سمتوسویی رفت که به عنوان بحث روز مطرح است و بسیاری افراد خودشان را صاحب نظر میدانند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران خاطر نشان کرد: این موضوع را که برخی از کشاورزان از روی عدم اطلاع و آگاهی نسبت به مصرف سم اقدام میکنند، رد نمیکنم ولی سموم کشاورزی در مازندران بستگی به نیاز استان مصرف میشود، مقایسه مصرف سم مازندران با دیگر استانی که کشاورزی چندان زیادی ندارد نمیتواند مبنا باشد.
وی یادآور شد: متوسط مصرف سموم کشاورزی در هر هکتار 560 گرم در کشور است که این میزان در اروپا 700 گرم و در آمریکا یک کیلوگرم در هکتار است در شمال کشور این مقدار به دلیل تنوع اقلیم و از طرفی چند کشت بودن اراضی از متوسط کشوری بالاتر است.
حیدرپور خاطر نشان کرد: اینکه برداشت عمومی در استان وجود دارد که بر مصرف بالای کود و سم تاکید دارد را قبول ندارم، از طرف مصرف کود در استان از دیگر نقاط کشور پایینتر است از اینکه کود کمتری استفاده میکنیم مورد اتهام هستیم.
وی با اعلام اینکه میزان مصرف سم در دهه 70 تا 80 در استان 12 هزار تن بود ولی با اقدامات انجام شده در حال حاضر به زیر 4 هزار تن رسیده است، افزود: با کاهش مصرف سم جایگزین برای استفاده از سموم کمخطر نیز در دستور کار است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران اضافه کرد: در مسیری قرار گرفتیم که میتوانیم سموم روز و کمخطر را توصیه کنیم از طرفی کنترل واحدهای سمفروشی در دستور کار است؛ معدومسازی سموم غیرمجاز و تاریخ مصرف گذشته و گاهی قاچاق نیز در دستور کار است که اقدامات قانونی در این زمینه انجام میشود.
انتهای پیام/86004/صا30