مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از آمل، احمد منفرد بعدازظهر امروز در نشست مطبوعاتی با اصحاب رسانه، خبرگزاریها و مطبوعات با محوریت سرشماری نفوس و مسکن، اظهار کرد: سرشماری یکی از مهمترین اقدامات برای کسب اطلاعات برای برنامهریزی مدون برای آینده است.
وی افزود: مرحله نخست سرشماری نفوس و مسکن در سال 1395 از چهارم مهر امسال کلید خورد و به مدت 21 روز به صورت اینترنتی ادامه داشت.
فرماندار ویژه آمل با اشاره به تمدید سه روزه مهلت مرحله نخست سرشماری نفوس و مسکن، بیان کرد: در کنار سرشماری اینترنتی، مرحله دستی و اعزام مأموران به درب منازل از فردا برگزار میشود.
این مسؤول با اعلام اینکه در سرشماری اینترنتی جدیدترین ابزار در دنیا به کارگیری شده است، افزود: نخستین سرشماری کشور به سال 1335 باز میگردد و پس از آن سرشماری هر 10 سال بوده و هماکنون هر پنج سال برگزار میشود.
منفرد با اشاره به اینکه سرشماری اطلاعات اساسی برای تدوین و تبیین بودجه را در اختیار مسؤولان و دولت قرار میدهد، اظهار کرد: داشتن آمار دقیق سبب برنامهریزی مدون میشود همچنین اگر آمار خطا در سرشماری بالا باشد با بیآماری تفاوتی ندارد.
*50 درصد خانوار آملی در سرشماری اینترنتی شرکت کردند
وی در ادامه با تأکید بر اینکه رسیدن به آمار دقیق از اهداف سرشماریها است، ادامه داد: مرحله نخست سرشماری به صورت اینترنتی بوده و از چهارم تا 24 مهر به مدت 21 روز ادامه داشت و با توجه به تقاضای مردم و ازدحام جمعیت در مراکز نامنویسی به مدت سه روز تمدید شد.
فرماندار ویژه آمل با اشاره به اینکه از فردا مأموران سرشماری با مراجعه حضوری درب منازل مرحله دستی و سنتی را آغاز میکند، یادآور شد: با مراجعه مأموران سرشماری درب منازل افرادی که ثبتنام اینترنتی داشتند با ارائه کد رهگیری دیگر نیاز به سرشماری نیست البته این امر سبب سهولت در آمارگیری دستی میشود.
این مسؤول با بیان اینکه با آغاز سرشماری تا امروز در سطح کشور 8 میلیون و 385 هزار خانوار با جمعیت 28 میلیون و 220 هزار نفر سرشماری شدند، خاطرنشان کرد: این آمار نسبت به برآورد کل جمعیت به لحاظ خانوار 32.55 درصد و به لحاظ جمعیت 35.21 درصد را شامل میشود.
منفرد با اشاره به اینکه مازندران در سرشماری اینترنتی نسبت به دیگر استانهای کشور رتبه بالایی دارد، ادامه داد: این استان در کل کشور رتبه سوم را دارد.
وی با اعلام اینکه بر اساس آخرین آمار در مازندران 559 هزار و 554 خانوار سرشماری شدند که جمعیتی بالغ بر یک میلیون و 725 هزار نفر را شامل میشود، بیان کرد: به لحاظ جمعیت کل استان 53.70 درصد و به لحاظ خانوار 50 درصد میانگین کل کشور را شامل میشود.
فرماندار ویژه آمل گفت: در شهرستان آمل تاکنون 67 هزار و 425 خانوار با جمعیتی معادل 205 هزار و 151 نفر در سرشماری اینترنتی شرکت داشتند که به لحاظ خانوار شمارش شده اینترنتی 50 درصد و به لحاظ جمعیت نسبت به برآورد کل 52.36 درصد بوده است.
*مشارکت مطلوب دهیاران و بخشداران در سرشماری اینترنتی
این مسؤول با اعلام اینکه انتظار داریم حدود سه درصد بر آمار فعلی این شهرستان تا پایان زمان ثبتنام اینترنتی افزوده شود، ادامه داد: در بخشهای پنجگانه این شهرستان بیش از 90 درصد مردم مشارکت داشتند که میزان مشارکت در بخش مرکزی 84.04 درصد، بخش امامزاده عبدالله 98 درصد، دابودشت 97 درصد و دشتسر 77.03 درصد بوده است.
منفرد با اعلام اینکه پیشبینی اولیه میزان مشارکت سرشماری اینترنتی در آمل حدود 25 درصد بود، یادآور شد: بیشترین اثربخشی در ثبتنام اینترنتی بسیج همگانی و اطلاعرسانی بوده است.
وی با اشاره به اینکه در ایام سرشماری همه روزه جلسات مختلف برگزار شده و علاوه بر چندین بازدید، جلسات متعدد در بخشها و روستاها برگزار شد، خاطرنشان کرد: از راهکارهای موجود برای افزایش میزان مشارکت در این شهرستان استفاده شد همچنین در نقاط مختلف این شهرستان با همکاری ادارات و نهادها نامنویسی اینترنتی به صورت رایگان برگزار شد.
معاون استاندار مازندران با اشاره به اینکه آمل به لحاظ رتبه در جایگاه 15 استان جای دارد، ادامه داد: آمل در بین چهار شهر بزرگ مازندران همانند بابل، آمل، قائمشهر و ساری رتبه نخست را دارد.
این مسؤول با اعلام اینکه آمل دارای وسعت 3 هزار و 80 کیلومتر مربع است که با توجه به بزرگی شهرستان، دسترسی به افراد مشکل خواهد بود، گفت: میزان مشارکت در شهر کمتر از روستاها بوده که انتظارمان بیشتر بود.
منفرد با اشاره به نصب 700 تابلوی تبلیغاتی در سطح دهیاریها و 116 تابلوی تبلیغاتی در سطح شهر، بیان کرد: رسانهها، خبرگزاری و مطبوعات در شهرستان آمل سبب ایجاد تحرکبخشی مطلوب شده و وسعت اطلاعرسانی را افزایش داده است.
وی با بیان اینکه در مرحله دوم سرشماری به صورت دستی مأموران این مهم را انجام میدهند، تصریح کرد: مأموران با نامنویسی و شرکت در آزمون و کلاسهای آموزشی راهی درب منازل میشوند.
فرماندار ویژه آمل با اشاره به اینکه 17 نفر بعد از گذراندن دورههای آموزشی مأمور شده و برای آنها کارت شناسایی صادر شد، بیان کرد: در کنار این افراد 21 کارشناس فنی و باتجربه که برگزاری سرشماری متعدد را پشت سر گذاشتند آنها را همراهی میکند.
منفرد با اشاره به باقی ماندن 50 درصد از سرشماری به صورت دستی، گفت: از همه مردم شهر و روستا که در امر سرشماری اینترنتی شرکت داشتند قدردانی میشود.
انتهای پیام/86012/ن40/