مازندشورا: ایرج نیازآذری*- شاید از پنجاه سال گذشته تاکنون هیچ دوره ای مثل سالهای اخیر با رکود و کمبود اعتبارات در کشور مواجه نبودیم. انباشت مطالبات و فقدان شدید منابع، کار مدیریت اجرایی را بشدت سخت نموده است. دراین مجال و مقال بدنبال قاصر و مقصر از گذشته تا صاحب منصبان کنونی نیستم. لیکن سر سخنم با مدیران و مسئولان امروز شهرستان بابل است. تکرار می کنم کسی منکر تنگناها و کمبودها نیست اما می توان با همگرایی و پرهیز از فردمحوری در همین شرایط موجود هم از ظرفیت های ملی به نحو مطلوب استفاده نمود.
اینکه مسئولان شهرستان اعم از ائمه جمعه، نمایندگان، فرماندار و دستگاههای اجرایی، شهرداران و شوراهای اسلامی و فعالان بخش عمومی و خصوصی به امورات جاری و روزمره رسیدگی می نمایند حرجی نیست اما منافع بلندمدت شهرستان ایجاب می نماید " طرح های محرک توسعه "بابل مشخص و توسط مسئولان ارشد شهرستان بطور مستمر در سطوح ملی پیگیری شوند.
تنها نزدیک به 20 درصد بودجه شهرستان از محل اعتبارات استانی تامین می شود که رقم ناچیزی است و با روند حداقلی تخصیص منابع، 15سال زمان می برد تا 550 طرح نیمه بابل تکمیل شود، لذا چاره کار جای دیگری است! باید تلاش شود تا از ظرفیت های کشوری و اعتبارات ملی بهره ببریم و این مهم مستلزم ارتباطات فرا استانی است.
پرداختن برخی مسئولان شهرستانی و شهری به امور روزمره هنر نیست بلکه شایسته است انرژی و توان مسئولان شهرستان از طریق ارتباطات فرا استانی صرف امورات زیربنایی و تکمیل طرح های ملی گردد.
در اخبار و جراید مختلف شاهد اظهارات، مکاتبات، نشست ها و پیگیری های فردی مسئولان شهرستان هستیم در صورتی که این دسته از امور باید بصورت گروهی و هماهنگ صورت پذیرید و در این میان نقش فرماندار و فرمانداری بیش از دیگران است.
فرماندار و شهردار بابل بایستی روابط فرا استانی خود را با مشارکت و بهره مندی از ظرفیت نمایندگان و با محوریت پیگیری کارهای اساسی شهرستان گسترش دهند. منافع مردم و مصالح شهرستان ایجاب می نماید همه تریبون ها و فرصت ها با ترسیم نقشه راه مشترک همپای هم بدنبال حداکثرسازی منافع شهرستان باشند و هیچ مقام مسئولی مجاز نیست تکروی و خودمحوری کند. فرمانداری بابل باید میدان دار و هماهنگ کننده کنشگران توسعه، گروه های مرجع و مقامات شهرستان باشد و نقش محوری خود را بخوبی ایفا نماید.
به عنوان یک شهروند از تکروی ها و ناهماهنگی های موجود در شهرستان انتقاد دارم و انتظار می رود صاحب منصبان شهرستان بجای اظهارات هیجانی و اقدامات جزیره ای بدنبال سازوکاری هماهنگ و هدفمند برای جذب منابع و امکانات برای تکمیل طرح های نیمه تمام و بهبود شاخص های توسعه باشند.
در این میان نقش شبکه های اجتماعی در مطالبه گری از مسئولان برای همگرایی و توجه به امور زیربنایی متمایز از دیگران است و بهتر است فعالان شبکه های مجازی و اجتماعی بجای پرداختن به دعواهای حیدری نعمتی کوچه پس کوچه ها بدنبال پرداختن به مسائل مهم تری باشند.
* روزنامه نگار، فعال سیاسی و اجتماعی