مازندشورا: اسفندیار نظری روز شنبه در گفت و گو با ایرنا خواستار توازن نظام آموزشی با بازار کار شد و با اشاره به کثرت شمار بیکاران دانش آموخته از دانشگاه ها افزود: چنانچه این توازن برقرار شود دانش آموزان حتی پیش از ورود به آموزش عالی می توانند جذب بازار کار شوند.
وی حرفه آموزی دانش آموزان متوسطه دوم را از تصمیمات وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد و یاد آور شد: در صورت تصویب این شیوه نامه محصلان طی سه سال آخر تحصیل 150تا 200ساعت آموزش خواهند دید.
نظری به سبک زندگی، آشنایی با آسیب های اجتماعی و انواع فنون را از برنامه های آموزشی متوسطه دوم در آینده اشاره کرد و افزود: اگر نتوانیم برای خروجی آموزش وپرورش برنامه ای را ایجاد کنیم به روزمرگی می افتیم.
او با بیان اینکه هر تغییری نیاز به هدف گذاری کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت دارد، اضافه کرد: با توجه به افق 1404، رهبر معظم انقلاب به تربیت دانش آموز متفکر، خلاق و نقاد تاکید فرمودند.
نظری یاد آور شد: در بحث هدایت تحصیلی مدارس غیر دولتی با رعایت شاخص های مدارس دولتی می توانند افزایش سهمیه داشته باشند.
وی با اشاره به کسب رتبه برتر مازندران در هدایت تحصیلی گفت: معیارهای هدایت تحصیلی مواردی بیش از معدل را شامل می شود.
معاون آموزش و پرورش مازندران اضافه کرد: در گذشته اینگونه تصور می شد که معدل های پایین به سمت فنی و حرفه ای سوق داده می شوند که این روند اشتباه نگاه خانواده ها نسبت به فنی و حرفه ای را مخدوش کرده بود در حالیکه ترغیب دانش آموزان به شاخه های مهارتی از اهداف اصلی نظام آموزشی است.
معاون آموزش وپرورش مازندران با تاکید بر اینکه هدایت تحصیلی باید در داخل خانواده ها صورت پذیرد، از والدین خواست تا در این زمینه نیز نظام آموزشی را یاری کنند.
وی با بیان اینکه تلاش ما در سال تحصیلی جاری برای آمایش رشته ای ادامه دارد، خاطر نشان کرد: رشته های جدیدی همچون مکاترونیک، فتوگرافیک و بورس در مازندران راه اندازی شد.
او با اعلام اینکه تاکنون بیش از 43 درصد دانش آموزان متوسطه مازندرانی به سمت شاخه های مهارتی هدایت شدند، افزود: این میزان در کشور 38درصد است که تا پایان برنامه ششم باید به 50 در صد افزایش یابد.
وی اعلام کرد:بر اساس اخرین امار اکنون 32هزار و 250هنرجوی مازندرانی در 352هنرستان فنی و حرفه ای و کاردانش استان به تحصیل اشتغال دارند.
وی از هدایت تحصیلی دانش آموزان به عنوان یکی از مهمترین برنامه ها در آموزش وپرورش استان و کشور یاد و تاکید کرد اطلس مشاغل مورد نیاز جامعه برای برنامه ریزی در هدایت تحصیلی دانش آموزان تهیه شود.
او ضمن اعلام افزودن رشته بورس گفت:هنرستان بهیاری نیز از سوی دانشگاه علوم پزشکی مازندران راه اندازی می شود.
وی هدف از این اقدام را هدایت تحصیلی مناسب و نیاز بازار دانست و افزود: رشته بورس به صورت پایلوت در هنرستان های ساری راه اندازی می شود.
وی اضافه کرد: تنها 112 باب از هنرستان های مازندران دارای استانداردهای لازم است.
بر اساس آخرین گزارش آموزش و پرورش مازندران، 520هزار دانش آموز در 23 هزار و 153 کلاس درس این استان تحصیل می کنند.
مازندران سه میلیون و 200هزار نفر جمعیت دارد.
خبرنگار:زهره کرمی**انتشار دهنده:سید محسن حسن نیا
7330/1899