اختصاصی مازندشورا: : اوایل سال 61 به عنوان پاسدار کمیته انقلاب اسلامی خدمت میکرد و پس از شکل گیری نیروهای مسلح، توفیق عنوان سرهنگ نصیبش شد. سپس به عنوان فرمانده حفاظت منابع شیلات مازندران و گلستان منصوب شد. چندین سال معاونت حفاظت اطلاعات استان مازندران و سپس مسئولیت حفاظت اطلاعات استان آذربایجان شرقی را عهدهدار شد. پس از آن به مازندران منتقل شد و نزدیک به 4 سال فرمانده انتظامی بهشهر بود. از سال 81 به مدت 6 سال همین مسئولیت را در ساری داشت. پس از آن به مدت سه سال به عنوان دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استانداری مازندران را برعهده داشت. در نهایت اواخر سال 91 که بحث انتخابات شوراها شروع شد وارد انتخابات شورای اسلامی شهر ساری شد تا در لباس دیگری به مردم خدمت کند. مردم هم به او اعتماد کردند و به عنوان خادم مردم در شورای اسلامی شهر ساری انتخاب شد.
پرویز شعبانی، دارای مدرک تحصیلی فوقلیسانس و كارشناس امور انتظامی است و سالها در نیروی انتظامی خدمت کرده است. شعبانی تخصص خود را در کمیسیون فرهنگی شورای شهر میداند به ویژه در بحث آسیبهای اجتماعی، ترافیک، آلودگیها که نظرات مختلفی در شورا داشت. شعبانی یکی از فعالیتهای عمده شهرداری را حل مسائل فرهنگی اجتماعی مذهبی و ورزشی میداند زیرا بر این عقیده است که مسائل فرهنگی در سلامت شهر و کاهش آسیبهای اجتماعی میتواند اثرگذار باشد و فضای پروژههای عمرانی که شهرداری ایجاد میکند میتواند نیرو جذب کند و این در کاهش جرایم اثرگذار است بنابراین تلاش میکند در این راه بازوی شهرداری ساری باشد. وی همچنین افتتاح پروژهها در محلات را در کاهش جرایم تاثیر گذار میداند و احداث 6 سرای تداوم در نقاط مختلف شهر را نتیجه عملکرد خوب بخش فرهنگی شهرداری ساری میداند.
سرهنگ شعبانی خود را یک سرباز کوچکی در جبهههای جنوب و غرب کشور به حساب میآورد که در استان آذربایجان شرقی دو سال در سالهای 65 و 66 با گروهکهای ضد انقلاب درگیر بود. همچنین حدود 6 ماه در جنوب حضور داشت و در منطقه فاو و عملیاتهای پدافندی آزادسازی فاو شرکت کرد اما در نهایت خود را یک نیروی کوچک و سرباز ناقابل میداند.
شعبانی سعی میکند در هر جایگاهی که باشد ارزشها را حفظ کنید و دچار فضای زر و زیور مادی دنیا نشود. به مناسبت هفته نیروی انتظامی مصاحبهای با سرهنگ شعبانی انجام دادیم که از نظر میگذرد:
امنیت ظرف عبادت است
گرامی میدارم یاد و خاطره شهدای انقلاب، شهدای جنگ تحمیلی، شهدای مدافعین حرم، شهدای نیروی انتظامی چه آنها که در جبهههای حق علیه باطل و چه در جبهههای شرق کشور در مبارزه با اشرار و منافقین و و ضد انقلاب به درجه شهادت نائل آمدند. همچنین شهدای عزیزی که در داخل کشور در ابتدای انقلاب توسط گروهکهای ملحد و ضد انقلاب به شهادت رسیدند و به همه خانواده محترم نیروی انتظامی خسته نباشید عرض میکنم. گرامی میداریم یاد و خاطره امام بزرگوار که هرچه داریم از حضرت امام داریم و درود و سلام میفرستم و آرزوی طول عمر و عزت مقام معظم رهبری فرمانده معظم کل قوا رو از خدای بزرگ مسئلت دارم.
روایتی از امیر المومنین است که میگوید امنیت ظرف عبادت است. همینطور قرآن کریم بر بحث امنیت تاکید کرده است. مقام معظم رهبری و مراجع عظام نیز بر روی اهمیت امنیت در جامعه تاکید فراوان داشتهاند. بنابراین امنیت عین هوا برای انسان لازم و ضروری است. هر جایی که امنیت نباشد خسارت مادی و معنوی وجود دارد چرا که امنیت موجب پویایی، رشد و تحرک کشور است و باعث سازندگی کشور خواهد بود. هر کجا امنیت باشد سرمایه گذاری خواهد بود و مردم در آرامش خواهند بود و حتی در جهت معنوی و تحصیل تاثیرگذار است. اگر در حال حاضر امنیتی وجود دارد محصول تلاش نیروی انتظامی است. نیروی انتظامی به عنوان متولی امنیت در تمام نقاط کشور حضور دارد حتی در نقاطی که کسی آنجا زندگی نمیکند به خصوص در مرزها که زندگی بسیار سخت است. در آنجا عوامل نیروی انتظامی شب و روز در حال خدمت و تلاش هستند. عزیزانی که در مقابل اشرار به شهادت میرسند.
افزایش آگاهی برابر است با کاهش جرایم
یکی از محسنات خوب نیروی انتظامی ارتباط با مردم است. دیدگاه همه کارشناسان بر این است که امروز امنیت را تنها با تکیه بر یک نیرو نمیشود بوجود آورد. امروز هماهنگی بین نیروهای انتظامی اعم از نیروهای مسلح، سپاه پاسداران، ارتش جمهوری اسلامی، بسیج و به ویژه نیروی انتظامی که امروز در داخل کشور با هماهنگی و وحدت رویه با فرماندهی واحد مقام معظم رهبری موجب ایجاد امنیت شدهاند. رویکرد چند ساله نیروی انتظامی مشارکت همه مردم بوده است. ارتباط با همه صنوف و مشارکت آنها در بحث آموزش بسیار تاثیرگذار بوده. امروز ما باید در جهت اطلاع رسانی و شناخت مردم به تهدیدهایی که در جامعه وجود دارد قوی عمل کنیم چرا که همانطور که در بحث علم و تکنولوژی پیشرفت داریم، در جهت جرایم هم مجرمان پیشرفت میکنند و جرایم سازمان یافته و پیچیده بوجود میآید. برای مقابله با این جرایم نیاز است که جامعه توجیه شود و ما هرچقدر بتوانیم آگاهی مردم را بالا ببریم در کاهش جرایم موثر است.
دانش آموزان همیار پلیس باعث کاهش حوادث جادهای شدند
بالاترین فوتی در کشور متعلق به تصادفات جادهای است. در طی سالهای گذشته یک کاهش تصادفات جادهای را شاهد بودیم. همه سازمانها در این کاهش تصادفات دخیلند. اما اگر بررسی کنیم سه عامل اصلی تصادفات شامل نقص فنی خودرو، عامل انسانی و مشکلات جادهای است. یکی از کارهای خوبی که انجام شده آموزش مردم است. ما با دانش آموزان ارتباط برقرار کردیم و به آنها آموزش دادیم و حالا تبدیل به همیار پلیس شدهاند که این در بحث کاهش سوانح جادهای بسیار موثر بوده است. ما کشوری در حال رشد داریم و مردم ما آگاهی دارند و در تمام صحنههای سیاسی و اجتماعی حضور دارند و به فضای مجازی دسترسی دارند، این تعداد تلفات جادهای بسیار زیاد است و باید کاهش پیدا کند و مهمترین عامل کاهش سوانح جادهای آگاهی است.
آموزش و تحصیلات نیروهای انتظامی رشد چشمگیر داشته
نیروی انتظامی نسبت به 20 سال پیش بسیار تغییر کرده است. امروز پلیس آموزش و تحصیلات علمیشان بالا رفته است. امکانات به تناسب روز تجهیز میشود. امروز پلیس ما نسبت به جرایم سازمان یافته نه تنها عقب نیست بلکه دانش پلیس به تناسب روز ارتقاء پیدا کرده است. اما در بحث امکانات و تجهیزات باید بیشتر به نیروی انتظامی توجه شود. امکانات رفاهی به خصوص بخش ساختمانی باید بیشتر توجه شود. به نسبت کاری که عزیزان انجام میدهند و زحماتی که خانوادههایشان متحمل میشوند و مسائل و مشکلاتی که با آن رو به رو میشوند، به آنها توجه نمیشود.
توفیق نیروی انتظامی مدیون همراهی و بزرگمنشی خانمها است
نیروی انتظامی قریب به اتفاق در سی سال خدمت حتما جا به جایی و انتقال دارند. یا مناطق عملیاتی یا مناطق صعب المعیشه انتقال پیدا میکنند که این بسیار سخت است. به خصوص برای خانوادهها که باید به استان غریبی هجرت کنند که با شرایط و آب و هوای آنجا و فرهنگ و آداب آنجا بیگانه هستند. بیشترین فشار و خستگی در نیروی انتظامی را خانوادههای و به خصوص خانمهای محترم دارند تحمل میکنند. واقعا اگر همکاران در کارها در همه ردهها توفیقاتی داشتند این توفیق مدیون زحمتهای خانمهایشان است که همکاری کردند و در کنار همسرانشان با وجود نبود امکانات و دوری بستگان شرایط سخت را تحمل کردند.
خانوادهای که هجرت میکند هم فشار مادی دارد و هم فشار معنوی و بنده مدیون خانوادهام هستم. چه در زمان جنگ در مناطق بمباران هوایی حضور داشتند. خانمها در کنار آقایان زحمت میکشند و آنها را تشویق میکنند و دلگرم میکنند و اگر نیروی انتظامی توفیقی دارند بیشتر مدیون همراهی و بزرگمنشی خانمهای همکاران است. چه بسا فراز و نشیب و مشکلاتی را طی کردند و چه بسیار خانمهایی که به همراه آقایانشان به مرز شهادت رسیدند. بنابراین باید متولیان و مسئولان بیشتر توجه کنند. الحدالله کارهایی انجام میشود ولی باید شتاب بیشتری بگیرد. وقتی همکاری به استان دیگر منتقل میشود حداقل خانه سازمانی فراهم باشد و درصد حقوق نسبت به استان مبدا توجهی بشود. همه خانواده سازمانی ندارند و باید در استان مقصد خانه اجاره کنند. هزینهای مضاعف دارد. در طول سال باید چند بار رفت و آمد کنند و این مشکلات اقتصادی را افزون میکند. به این موضوع باید بیشتر توجه شود با توجه به نوع آسیب پذیری که این کار دارد. تامین امنیت بسیار بااهمیت است و دغدغهای برای معیشت پرنسل نباید باشد.
خانوادهها به یاری نیروی انتظامی بیایند
آشنایی دختران و پسران به آسیبهای اجتماعی به خصوص ترفندها و تخلفات و جرایمی که در جامعه دارد اتفاق میافتد و از آنها آگاهی ندارند و به هر کسی اعتماد میکنند، باعث ایجاد مشکلات فراوان در جامعه میشود. باید به همه لایههای جامعه و همه ردههای سنی آموزش داده شود و این تنها برعهده نیروی انتظامی نیست، بلکه خانوادهها نیز باید در این امر مشارکت کنند. همانطور که مردم از نیروی انتظامی توقع دارند، نیروی انتظامی هم از مردم توقعاتی در رعایت مقررات و قوانین دارد. توجه به قوانین راهنمایی و رانندگی، رعایت اصول ایمنی در منازل، کنترل فرزندان توسط خانوادهها و ....
همیشه توقع نداشته باشیم که همه کارها را پلیس در جامعه انجام دهد. پلیس با توجه به حجم کاری که دارد نمیتواند به تمام مسائل کوچک رسیدگی کند. هم امکانات و هم نیروی انسانی محدود است. نمیشود پلیس در تمام نقاط و سر هر کوچه و دم هر خانه حضور داشته باشد. هرچند که بخشی از این وظایف به بخش خصوصی واگذار شد که نمونه آن پلیس محلات است. مردم هم دقت کنند و همکاری و همراهی کنند. مردم خودشان باید در امنیت مشارکت کنند که الحمدالله تاکنون این کار را کردند و حضور مردم در کاهش جرایم بسیار اثرگذار است. در کشور الان بهترین امنیت را داریم. هر چه میزان اطلاعات و آگاهی مردم بالا رود جرایم و آسیبهای اجتماعی کاهش پیدا میکند و امنیت پایدار میماند. در دفاع مقدس مشارکت مردم بود. انقلاب را حضور مردم حفظ میکند. این مشارکت در تمام زمینهها میتواند اثرگذار باشد. توقع داریم پلیس مقتدر، منزه، خوش برخورد و با متانت باشد از آن طرف از مردم انتظار تعامل و همکاری با پلیس را داریم.
به تفکرات یکدیگر احترام بگذاریم
همه تفکرات باید به هم احترام بگذارند. جریانات سیاسی در استان نخواهند برای جریانات دیگر تعیین و تکلیف کنند. بهترین چیز احترام متقابل است. چون نظام سلایق مختلف را تایید کرده و من و دیگران نباید تفکر منتقد را نفی کنیم. در نیروی انظامی چیزی که برای ما سخت بود گاها عدم احترام به دیدگاهها بود. به طور مثال یک مراسم از طرف مراجع مجوز داشت اما یک عده از جوانان انقلابی که اعتقاد به نظام دارند، در بعضی مواقع خود را فراتر از نظام میدیدند. باید یاد بگیریم به همه احترام بگذاریم. زمانی که نظام، چهارچوب قانون، مراجع مانند نیروی انتظامی و قضایی پذیرفتند که یک اتفاقی بیفتد دیگر دخالت کردن افراد محلی از اعراب ندارد. این اعتقاد را در طول مسئولیت داشتم و گاها برایم سخت بود بحث تقابل با نیروهای معتقد به نظام. گاها اتفاقی میافتد و یک عده میخواهند با تحصن و خلاف مقررات خواسته خود را به نتیجه برسانند. این حرکت خوبی نیست و ما حتما باید خواسته خود را با ضوابط و چارچوب قانون انجام بدهیم. اینکه بیاییم با بیقانونی بخواهیم کاری انجام بدهیم باعث اذیت نیروی انتظامی میشود.
در نیروی انتظامی عوامل نظارتی متعدد وجود داد
نیروی انتظامی در خدمت سی ساله خدمات خوبی به مردم ارائه داد. حفظ آبروی مردم، ناموس مردم، جایی که شاید مردم خودشان خبر ندارند همکاران ما به صورت گمنامانه برای حفظ آبرویی جان خود را به خطر میاندازند و تا مرز شهادت هم پیش میروند. این صداقت نیروی انتظامی است. خدایی ناکرده ممکن است در میان حجم عظیم کارها و تعداد زیاد همکاران گاها از طرف همکاری غفلتی یا بیتوجهی یا تخلفی سر بزند که مجموعه به شدت برخورد میکند. ما در نیروی انتظامی عوامل نظارتی متعددی داریم. حفاظت اطلاعات، عقیدتی سیاسی، بازرسی- فرماندهی داریم و نیروها را صیانت میکنند که خدمات خوبی به مردم بدهند.
بهترین خاطرهام مربوط به جام جهانی کشتی 2006 ساری است
در طول خدمت در نیروی انتظامی همه چیز خاطره بود. اما برگزاری مسابقات جام جهانی کشتی 2006 در ساری یکی از بهترین خاطراتم در طول این سالها بود. بسیاری از افراد میگفتند مازندران نمیتواند جام جهانی را اجرا کند. زمانی که تصمیم گرفته شد میزبانی مسابقات جام جهانی را بپذیریم همه تعجب کردند اما الحمدالله در آنزمان با هماهنگی با ادارات مربوطه از جمله اداره کل تربیت بدنی، شورای تامین و ... واقعا یک مسابقات خوبی در بهترین شرایط برگزار کردیم. هنوز هم دوستان دارند غبطه کاری که ما در مرکز استان مازندران در سالن جهان پهلوان سید رسول حسینی انجام دادیم را میخورند. نیروها در تعامل کامل با یکدیگر بودند. برگزاری این جام جهانی را یک نقطه عطف میدانم. همکاران با جدیت تلاش کردند و خوب آموزش دیدند و به وظایف شان کاملا مسلط بودند و توانستیم بهترین شرایط را برای برگزاری مسابقات فراهم کنیم.