مازندشورا: ساری - معاون جهاد کشاورزی مازندران با اظهار اینکه امسال حدود ۲۲۰ هزار هکتار از زمین‌های استان در مرحله اول زیر کشت برنج رفته بود گفت: از این اراضی بیش از ۹۵۰ هزارتن برنج تولید شد.

مازندشورا:عزیزالله شهیدی فر در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: امسال پیش‌بینی می‌شود بیش از ۲۰۰ هزار تن شلتوک معادل ۱۲۰ هزار تن برنج از کشت دوم و رتون در استان برداشت شود.

شهیدی فر گفت: امسال در ۶۰ هزار هکتار از شالیزارهای استان پرورش ساقه برای برداشت برنج دونوج (رتون) انجام‌شده و ۳۵ هزار هکتار هم پس از برداشت محصول کشت اول، دوباره نشاکاری شده است.

وی وضعیت کشت دوباره برنج و پرورش ساقه را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: تاکنون حدود ۳۰ درصد برداشت برنج کشت دوم استان انجام‌شده است و برنج طارم محلی کشت دوم و دونوج در هفته‌های اخیر به بازار آمده و در حال حاضر به‌طور متوسط حدود هر کیلوگرم ۹۸ هزارتا ۱۰۰ هزار ریال خریدوفروش می‌شود.

شهیدی فر یادآور شد: علت بالا بودن قیمت برنج دونوج در مقایسه با دیگر ارقام، تولید آن به‌صورت بیولوژیک و استفاده نکردن از سموم، برخورداری از ارزش غذایی زیاد، کیفیت بهتر و داشتن عطروطعم مناسب‌تر است.

شهیدی فر بابیان اینکه اگر شرایط زمین‌های شالیزاری پایین‌دست به لحاظ غرقابی شدن مناسب شود، سطح زیر کشت دوم به روش نشاکاری مجدد و دونوج افزایش چشم‌گیری می‌یابد، اظهار داشت: با عملیاتی شدن طرح تسطیح و یکپارچه‌سازی اراضی و انجام زهکشی، شرایط برای انجام بیشتر کشت دوم در زمین‌های مازندران فراهم می‌شود.

وی با اشاره به اینکه تقاضای برنج طارم محلی کشت دوم و رتون بالا است و طعم مناسب‌تری دارد گفت: خوشه‌های برنج طارم محلی کشت دوم برخلاف کشت اول در درجه هوای مناسب ۲۰ تا ۲۴ درجه به مرحله برداشت می‌رسد.

وی گفت: هرچند خطر سرمازدگی همواره کشت دوم برنج را به‌صورت جدی تهدید می‌کند، اما اگر زودتر نشاکاری کشت اول صورت بگیرد، مشکلی باوجود نخواهد آمد.

برداشت دونوج شهیدی مازندران نشاکاری استان به‌صورت مناسب زمین‌های اینکه شرایط پرورش تولید شالیزارهای امسال هکتار انجام‌شده دوباره