مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان قائمشهر، مدیرکل دامپزشکی مازندران ظهر امروز در آئین افتتاح پروژه ملی بررسی کیفیت واکسنهای طیور با بیان اینکه مرکز ملی تشخیص بیماریهای طیور کشور در زمینی به وسعت 9.5 هکتار احداث شده است، اظهار کرد: مجموعه فعلی در یک فاز و به مساحت یکهزار و 700 متر مربع در حال فعالیت است.
حسین رضوانی افزود: کلنگ این مرکز در سال 76 به زمین زده شد و با ساخت و تجهیز آن در سال 86 به بهرهبرداری رسید که هزینه ساخت آن در حدود 2 میلیارد تومان و هزینه خرید و نصب تجهیزات در حدود 3 میلیارد تومان محاسبه شده است.
مدیرکل دامپزشکی استان مازندران تصریح کرد: این مرکز، بهعنوان نماینده مرکز بررسی بیماریهای طیور کشور است که در زمان شیوع بیماری آنفولانزای پرندگان، نمایندگانی از کشور ایتالیا از آن بازدید و مراحل آزمایشگاهی و فعالیتهای این مرکز را بررسی و تأیید کردند و این مرکز به عنوان خواهرخوانده مرکز پادوای ایتالیا انتخاب شد و مورد تأیید سازمان دامپزشکی کشور هم قرار گرفت.
وی با بیان اینکه در ادامه فعالیتهای این مرکز پروژه ملی بررسی واکسنهای طیور امروز آغاز بهکار کرد، افزود: برنامه امروز بررسی بخشی از پروژه است و تمام واکسنهای تولید داخل و واکسنهای وارداتی برای ارزیابی کیفیت در این آزمایشگاه بررسی میشوند.
رضوانی اظهار کرد: در این آزمایشگاه، واکسنها از نظر اثر بخشی، کیفیت، پایداری و خلوص مورد بررسی و آزمایش قرار میگیرند.
مدیرکل دامپزشکی استان مازندران در ادامه به مراحل بررسی و آزمایش در این مرکز اشاره کرد و گفت: تخممرغهای SPF یعنی تخممرغهایی که از هرگونه آلودگی پاک هستند در دستگاه جوجهکشی گذاشته و بعد از تبدیل شدن به جوجه آزمایشهایی بر روی آنها انجام میشود تا صحت و سلامت واکسن بررسی شود.
وی ادامه داد: این دستگاه جوجهکشی دستگاه وکیوم است و هیچ ارتباطی با هوای بیرون ندارد تا تعیین شود که واکسن تا چه مقدار میتواند ایمنی جوجه را تأمین میکند و آیا واکسن تولیدی یا وارداتی قابلیت مصرف در صنعت طیور را دارد یا خیر.
مدیرکل دامپزشکی مازندران با بیان اینکه در سطح استان دو شرکت تولید واکسن درخواست تولید داشتهاند، تصریح کرد: باید آزمایشهای فارمی انجام تا سلامت و صحت آن مشخص شود.
وی در پایان گفت: این مرکز 32 پست سازمانی، 16 دکتر دامپزشک و تعدادی کارشناس آزمایشگاهی دارد که مشغول فعالیت هستند.
انتهایپیام/86017/ح30