مازندشورا:به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، محسن جهانشاهی بعد از ظهر امروز در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: بنیاد نخبگان با شناسایی و هدایت استعداهای برتر از دوره دبستان پایش بیش از 10 هزار دانشآموز را در سال تحصیلی گذشته و جاری در سطح استان انجام داده است.
وی با اشاره به اینکه در سالهای آتی با افزایش 10 هزار نفری دانشآموزان در طرح ملی شهاب مواجه هستیم، افزود: بنیاد نخبگان در اجرای طرح شناسایی و هدایت استعدادهای برتر رصد دانشآموزی را در برنامهها خود گنجانده است.
رئیس بنیاد علمی نخبگان مازندران با بیان اینکه برای نخستینبار در مازندران طرح جایزه کسب و کار در سطح کشور انجام شد، گفت: ایجاد جایزه کسب و کار اعظم پاشا علاوه بر اهدا جوایز بورس تحصیلی جوایز بورس کسب و کار دانش بنیان را در مازندران برعهده دارد که در سال اول 250 میلیون ریال و علاوه بر آن 10 درصد از درآمد طرح ملی استفاده از آب دریا بدون نمکزدایی افزایش مبلغ ثابت جایزه در سنوات آتی را تامین میکند.
این مسؤول با تاکید بر اینکه در کسب و کار دانشبنیان باید اشتغالآفرینی انجام شود، افزود: مازندران برای نخستینبار میزبان همایش ملی تبیین نقش نخبگان در اقتصاد مقاومتی بود که با هدف استفاده از ایدههای نخبگان در الگوسازی فرهنگ اقتصادی مقاومتی و استخراج روشهای تحلیل و تسریع فرایند تحقیق کامل اقتصاد مقاومتی در کشور انجام شد.
جهانشاهی بیان کرد: در همایش ملی تبیین نقش نخبگان در اقتصاد مقاومتی 489 طرح و ایده مرتبط با اقتصاد مقاومتی به دبیرخانه همایش در بنیاد علمی نخبگان ارائه شد و در ارزیابی اولیه 204 طرح به مرحله داوری راه یافت و در نهایت 71 طرح برای شرکت در همایش انتخاب شد.
وی افزود: همایش ملی تبیین نقش نخبگان در اقتصاد مقاومتی 15 برگزیده داشت که سهم مازندران 34 درصد از کل کشور بود.
رئیس بنیاد نخبگان مازندران با تاکید براینکه شعار باید با شعور همراه باشد، تصریح کرد: ما طلبکار این مملکت نیستیم در همین جامعه نخبه شدیم وظیفه داریم فضای رشد را برای نخبگان ایجاد کنیم.
این مسؤول رسالت نخبگان را ایجاد فضای کسب و کار در کشور و استان دانست و ادامه داد: فضای حمایتی برای نخبگان در مازندران وجود دارد که میتوان به اعطای جوایز تحصیلی به دانشجویان منتخب استان برشمرد.
جهانشاهی بیان کرد: 20 عنوان حمایت مادی و معنوی شامل پرداخت حقوق ماهانه، هزینه شرکت در کنفرانسهای علمی، اعزام به فرصت مطالعاتی، بیمه اشتغال و ... میشود.
وی اعتبار جایزه تحصیلی در سال تحصیلی 94 ـ 95 را 2 میلیارد ریال دانست و ادامه داد: امسال اعتبار جایزه تحصیلی بیش از 14 میلیارد ریال است که از سوی استان جذب شد در این بخش با رشد 700 درصدی در مقایسه با سال قبل مواجه بودیم.
رئیس بنیاد نخبگان مازندران با اشاره به اینکه نخبگی پویا است و دانشجویان باید با رسیدن به استانداردها توان جذب اعتبار جایزه تحصیلی را داشته باشند، اظهار کرد: کسانی که رتبه خوب کنکور را کسب کردند فقط یکسال زیر پوشش حمایتی بنیاد نخبگان قرار دارند و سالهای بعد باید در زمینه نخبگی فعالیت کنند.
این مسؤول به برنامههای تعریف شده فرهنگی و آموزشی ویژه نخبگان اشاره کرد و گفت: نخبگان از اردوهای جهادی در مناطق محروم، کارگاههای آموزشی با هدف توانمندسازی، برنامههای فرهنگی محفل انس با قرآن و ... و بازدیدهای علمی از مراکز صنعتی و تحقیقاتی داخل و خارج از استان بهرهمند میشوند.
جهانشاهی رویکرد جدید مدیریتی بنیاد نخبگان را تعامل دو سویه با تشکلهای مردم نهاد دانست و ادامه داد: ما در حوزه نخبگان با تشکلهای مردم نهاد رقابت نداریم بلکه این سازمانها مکمل بنیاد نخبگان هستند.
وی با تاکید براینکه بنیاد نخبگان مرکز سیاسی نیست، خاطرنشان کرد: بنیاد نخبگان در حوزه اختیارات فنی و علمپروری کار میکند.
رئیس بنیاد نخبگان مازندران، به بازگشت نخبگان به استان اشاره کرد و گفت: وظیفه ما بازگرداندن نخبگان به استان است لازم است نخبگان در هر نقطهای از جهان قرار دارند به استان و کشور خود خدمات ارائه دهند.
این مسؤول با اعلام اینکه در مازندران کارگروههای تخصصی آب، دریا، کشاورزی تشکیل شد، افزود: کارگروه آی تی و آی سی تی، کارگروه پسماند و محیط زیست، سلامت و گیاهان دارویی، صنایع دستی و گردشگری بهطور جدی با همکاری استانداری مازندران شکل گرفت تا در این بخشها اقدامات مطلوبی انجام شود.
جهانشاهی با بیان اینکه برای توسعه استان پروژههایی که تعریف شد با حمایت استانداری مازندران انجام میشود، تصریح کرد: مازندران مشکل بخشینگری دارد.
وی افزود: مدیران باید مازندران را یک کلانشهر بدانند تا مشکلات استان حل شود.
رئیس بنیاد نخبگان مازندران با اعلام اینکه این دستگاه دولتی مجوز موسسه پژوهشی بودن را در اختیار دارد، گفت: بنیاد نخبگان از تمام ظرفیتهای علمی نخبگان استفاده میکند تا پروژههای فناورانه و اقتصاد مقاومتی را در سطح استان انجام دهد.
این مسؤول با بیان اینکه پروژههای علمی در اختیار تیم نخبگان بومی مازندران قرار میگیرد، افزود: بنیاد علمی نخبگان و معاونت علمی فناوری نرمافزاری بر سخت افزار کشور است.
جهانشاهی با تاکید براینکه وقتی در پروژههای استانی نگاه بخشنگری حاکم باشد کار مطلوبی ارائه نمیشود، تصریح کرد: بنیاد نخبگان برای مباحث پژوهشی تیم نخبه استانی را انتخاب میکند.
وی از انعقاد تفاهم نامه همکاری با پارک علم و فناوری مازندران خبر داد و گفت: وقتی نخبگان بعد از دریافت تسهیلات از بنیاد نخبگان خارج شدند وارد پارک علم و فناوری میشوند زیرا پارک علم و فناوری متولی شرکتهای دانش بنیان است.
انتهای پیام/86006/ک40/